Το περιβάλλον, μας το έχουν δανείσει οι επόμενες γενιές και για αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε

Τηλεδιάσκεψη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΈΒΡΟΥ για το Περιβάλλον με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Σωκράτη Φάμελλου
Συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με τοπικούς φορείς και την συμμετοχή κεντρικών στελεχών του κόμματος.
Την Πέμπτη 07-05-2020 η τηλεδιάσκεψη αφορούσε το περιβάλλον και τις επιπτώσεις του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι φορείς που συμμετείχαν: Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Παναγιώτης Χαριτίδης, ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του ΔΕΛΤΑ Έβρου κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης της Θράκης κα Αναστασία Μιρλή και ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου κ. Γιώργος Δεμερίδης.
Επίσης συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής της Ν.Ε Έβρου Σπύρος Δέδογλου, ο οποίος είχε και την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης, ο αναπληρωτής συντονιστής Μενέλαος Μαλτέζος, εκπρόσωπος της θεματικής ομάδας Περιβάλλοντος, όπως πάντα η βουλευτής του κόμματος στο νομό Νατάσα Γκαρά και φυσικά ο προσκεκλημένος Σωκράτης Φάμελλος.
Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και αποδείχθηκε χρήσιμη για όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις.
Ο κ. Φάμελλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε περιβαλλοντοκτόνο, και γιατί παραβιάζει το άρθρο 24 του συντάγματος . Βεβαίως ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην διαχείριση των αποβλήτων που ενδιαφέρει άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε αυτό που δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, είναι ότι το περιβάλλον, μας το έχουν δανείσει οι επόμενες γενιές και για αυτό οφείλουμε να το προστατεύσουμε.
Επειδή με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση υπάρχει κίνδυνος επαναφοράς του ζητήματος των χρυσωρυχείων, όλοι επανέλαβαν την πάγια αντίθεση σε αυτή τη “επένδυση”.
Το κάλεσμα του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης σε ετοιμότητα για νέους αγώνες αν χρειαστεί, βρήκε σύμφωνους όλους τους συμμετέχοντες.
Κοινή χρήση:  

Σχόλια