ΣΟΥΦΛΙ:Την άρση μέτρων σχετικά με την επαναλειτουργία καταστημάτων εστίασης μετέφερε από κοντά ο βουλευτής της ΝΔ,Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Tην άρση μέτρων σχετικά με την επαναλειτουργία καταστημάτων εστίασης  μετέφερε από κοντά στους επαγγελματίες του Σουφλίου ο βουλευτής της ΝΔ,Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει»  τα επόμενα 24ωρα ένα συνολικό πακέτο για την επαναλειτουργία του τουρισμού και της εστίασης. H κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.
Το φορολογικό πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει:
– Τη μετάταξη του καφέ, των αναψυκτικών και των ροφημάτων από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% στον μειωμένο συντελεστή 13% ή 11% αν μειωθεί και ο συντελεστής για την εστίαση. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλειδώσει.
– Τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου καθώς σε επίπεδο τζίρου αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας. Το βασικό σενάριο προβλέπει τη μείωση του συντελεστή της εστίασης από το 13% στο 11% για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όπως για τρεις ή έξι μήνες.

Κοινή χρήση:  

Σχόλια