ΑΚΚΕΛ: Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι να μην γίνει ο φράχτης, δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σημείο


Δεν ήθελαν οι Τούρκοι κατάληψη εδάφους. Τον φράχτη δεν θέλουν διότι παροπλίζει το υβριδικό τους όπλο που λέγεται λαθρομετανάστευση.
«Οι χειρισμοί Δένδια αποτελούν εθνική ήττα και είδαμε έναν ΥΠΕΞ σε πανικό να άγεται και να φέρεται, με ψέματα να προσπαθεί να περισώσει το προσωπικό του γόητρο και όχι το εθνικό συμφέρον», σημειώνει ο Βάκης Τσιομπανίδης πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ και μόνιμος κάτοικος του Έβρου
Ο Βάκης Τσιομπανίδης με την ιδιότητα του προέδρου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), αλλά και ως μόνιμος κάτοικος του Έβρου, που γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, την γεωγραφία αλλά και την ιστορία της περιοχής αναλύει με σαφήνεια τα γεγονότα στο Μελισσοκομείο Φερών:
«Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο. Τέσσερις μέρες τώρα με συνομιλίες με ανθρώπους που ζούνε λίγα μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, διάβασμα των Συνθηκών και την ιστορία χάραξης των συνόρων του 1926, ξεψάχνισμα του Τύπου, Ελληνικού και ξένου, διαβήματα και ανακοινώσεις των Υπουργών εκατέρωθεν.
Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, «κατάληψη δεν υπήρξε», «εισβολή υπήρξε» , όπως υπήρξε παρεμπόδιση δικαιώματος εθνικής κυριαρχίας.  Οι Τούρκοι μπήκαν σε Ελληνικό έδαφος και έδιωξαν το Ελληνικό Μηχανικό και την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που εκτελούσαν διαδικασίες εκχέρσωσης της περιοχής για να τοποθετηθεί ο φράχτης.  Αφού πέτυχαν την αποστολή τους υποχώρησαν ακριβώς στην οριογραμμή των συνόρων, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουν επακριβώς που είναι τα πραγματικά τους σύνορα  (εκεί όπου έχουν κατασκηνώσει). Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στην αρχή έπραξε ακριβώς όπως έπρεπε να πράξει ο κάθε Υπουργός Εξωτερικών,  προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Τουρκίας και ως εδώ καλά.
Ακολούθησε μια κατάπτυστη δήλωσή του ότι «δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα» με αυτή την δήλωση αρχίζει η πίεση από τα ΜΜΕ,  την αντιπολίτευση αλλά και από την «δεξιά» πτέρυγα της ΝΔ. Ακριβώς αυτή την στιγμή σε κατάσταση επικοινωνιακού πανικού ο Νίκος Δένδιας αρχίζει τα τεράστια ψέματα και την πολιτική του γιο-γιο. Τότε εκδίδει ανακοίνωση ότι όλα είναι fake news αντικρούοντας το διάβημα διαμαρτυρίας που ο ίδιος έστειλε στην Τουρκική πρεσβεία και αμέσως έρχεται απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας που τον διαψεύδει. 
Ψέματα που ξεσκεπάζονται στο επόμενο δευτερόλεπτο και δηλώσεις που προσπαθούν με λογοπαίγνια να αλλοιώσουν το πραγματικό αποτέλεσμα. Το θέμα σήμερα είναι πως οι Τούρκοι πέτυχαν να σταματήσουν οι εργασίες του φράχτη, η πλευρά Μητσοτάκη έδειξε ότι δεν έχει σταθερή εξωτερική πολιτική και σύρεται σαν φύλλο από κάθε άνεμο αντιπολίτευσης και προσπάθειας να περισωθεί το προσωπικό κύρος του υπουργού και όχι τα συμφέροντα της πατρίδας.
Είχαμε εισβολή και όχι κατάληψη απλώς γιατί η Τουρκία δεν ήθελε κατάληψη ενός κομματιού γης που είναι βάλτος, τον χειμώνα κάτω από το νερό και το καλοκαίρι γεμάτο κουνούπια.
Αυτό που πονάει την Τουρκία είναι να μην γίνει ο φράχτης, δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σημείο, τους ενδιαφέρει όμως να υπάρχει πέρασμα για τους λαθρομετανάστες που όπως είδαμε στα γεγονότα των Καστανέων αποτελούν το νέο υβριδικό  όπλο της Τουρκίας, ο φράχτης λοιπόν είναι το πρόβλημα τους, γιατί αν και εφόσον τελειώσει παροπλίζει το υβριδικό τους όπλο που λέγεται λαθρομετανάστευση.
Οι χειρισμοί Δένδια όπως και να έχει το πράγμα αποτελούν εθνική ήττα και είδαμε έναν ΥΠΕΞ σε πανικό να άγεται και να φέρεται, με ψέματα να προσπαθεί να περισώσει το προσωπικό του γόητρο και όχι το εθνικό συμφέρον».
πηγη: fonirodopis.

إرسال تعليق

0 تعليقات