Διευκρινήσεις επανεκκίνησης και ασφαλούς λειτουργίας της πρώτης φάσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σε νέα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, μέλη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Αθλητισμού και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θεόδωρος Βουρδόλης, με κύριο θέμα τις διευκρινήσεις ως προς τον τρόπο επανεκκίνησης και ασφαλούς λειτουργίας της πρώτης φάσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα παρακάτω :
 Στην πρώτη φάση έναρξης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν οριστεί συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στην επικράτεια της χώρας για χρήση μόνο από τους αθλητές που βρίσκονται στην σχετική λίστα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλη προ ολυμπιακών ομαδων συγκεκριμένων ατομικών αθλημάτων και πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών.

Όλες οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές μέχρι νεότερης Κ. Υ. Α.
Όλα τα κολυμβητήρια (κλειστά και ανοιχτά) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεότερης Κ. Υ. Α.
Οι ανοιχτοί εξωτερικοί αθλητικοί χώροι (γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ – ποδοσφαίρου) θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεότερης Κ. Υ. Α.
Ο κ. Βουρδόλης ενημερώσε σχετικά ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τηρεί από την πρώτη στιγμή όλα τα πρωτόκολλα και οδηγίες των αρμοδίων υπουργείων και
οι αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού έχουν ήδη απολυμανθεί και έχουν γίνει οι απαραίτητες βελτιωτικες παρεμβάσεις είναι έτοιμες να ανοίξουν για τους αθλητές και πολίτες του Δήμου όταν επιτραπεί από το αρμόδιο υπουργείο.
Κατόπιν αυτής της τοποθέτησης διευκρινίστηκε επίσης, από τον κ. Υπουργό πως για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε δεύτερο βαθμό θα εκδοθεί νέα Κ. Υ. Α.
Κοινή χρήση:  

Σχόλια