ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή 31 Μαΐου) η ευρεία σύσκεψη της "Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική" στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη χάραξη στρατηγικής και τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών, για το κρίσιμο ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου.
Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν δεδομένα που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή και οι πρόσφατες εξελίξεις . H επιτροπή συμφώνησε ότι θα πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα επίσκεψη στην Υπουργό Παιδείας, με κύρια θέματα την:

▪️Άμεση αύξηση αριθμού εισακτέων
▪️Εύρυθμη λειτουργία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021
▪️Επίσπευση διαδικασιών για ορισμό μόνιμων καθηγητών και μελών ΔΕΠ
▪️Άμεση προαγωγή του Παραρτήματος σε Tμήμα και η οριστική υπαγωγή σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ταυτόχρονη πρόταση για ίδρυση δεύτερου παρεμφερούς τμήματός στο Διδυμότειχο.


Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, οι βουλευτές Έβρου κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστασία Γκαρά, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ. κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Α.Μ.Θ. κ. Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης Χρήστος, Πατσουρίδης Παρασκευάς, Δημητρίου Κων/νος, Σκίνδρης Θεόδωρος και ο Καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης, προεδρεύοντος του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.





Κοινή χρήση:  

Σχόλια