ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΤΗΣ Frontex ΣΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ

Την αποκάλυψη την έκανε πρώτο το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» χρησιμοποιώντας ως πηγή του την αναφορά Γερμανών στελεχών της Frontex προς τις Υπηρεσίες της χώρας τους για το σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης  28 Απριλίου στο Τυχερό Έβρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές επιβεβαιώνουν το περιστατικό και σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, το περιστατικό διαδραματίστηκε εκείνη την ημέρα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εποχούμενη περιπολία. Στο υπηρεσιακό όχημα, επέβαιναν δύο Γερμανοί αξιωματούχοι της Frontex και Έλληνας αστυνομικός από τον τοπικό Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου, όταν ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Αμέσως οι επιβαίνοντες καλύφθηκαν και πήραν μέτρα αυτοπροστασίας ενώ σύμφωνα με την αναφορά των Γερμανών είδαν και έναν Τούρκο στρατιώτη να τους κάνει χειρονομίες και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι που στόχευαν προς το μέρος τους. Ωστόσο τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Έλληνας αστυνομικός δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν που κατέληξαν οι πυροβολισμοί και πιθανόν επρόκειτο για εκφοβιστικά πύρα στον αέρα ή σε κενό τομέα, χωρίς βεβαίως αυτό να αλλάζει την σοβαρότητα του περιστατικού.
Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές πληροφόρησης στην Αστυνομίας, ένα σχεδόν ανάλογο περιστατικό διαδραματίστηκε ακόμα και χθες το βράδυ στην ίδια περιοχή, με Τούρκους στρατιώτες που πυροβολούσαν στον αέρα, άγνωστο αν ήταν αβολίδωτα, την στιγμή που περνούσαν τα ελληνικά περίπολα.
Για το περιστατικό έχουν γίνει έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τις αντίστοιχες τουρκικές Αρχές.
Από την αρχή έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στο προσωπικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε εγρήγορση αφού παρόμοια περιστατικά δεν έλλειψαν από τους Τούρκους και κατά την προηγούμενη θερμή περίοδο με τους μετανάστες και έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να αντιδρούν με ψυχραιμία και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού είναι άγνωστο που μπορεί να φτάσει η νοσηρή φαντασία της Άγκυρας. Βεβαίως, θεωρείται αυτονόητο ότι αν οι ελληνικές δυνάμεις δεχθούν ευθύβολα πυρά κατά προσωπικού, θα αντιδράσουν αναλόγως και με ισχύ.

Κοινή χρήση:  

Σχόλια