Headlines

Comments

Ο κ. Καράογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος κύκλος έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα(ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στους ακρίτες του Έβρου και των νησιών», δήλωσε από τις Καστανιές ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, που σήμερα επισκέφθηκε τον βόρειο Έβρο και παρέδωσε εξοπλισμό στα στρατιωτικά φυλάκια «Γέφυρας» Πυθίου και Καστανεών.

Η δωρεά τηλεφακών υψηλής απόδοσης και ατμοκαθαριστών προέρχονταν από το διεθνές Ρόταρυ, το οποίο ευχαρίστησε ο κ. Καράογλου, τονίζοντας τη σημασία της βοήθειας που προσφέρουν φορείς και μεμονωμένοι πολίτες στις δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων. “Είναι πολύ σημαντικό ότι σε μία δύσκολη ώρα, έρχονται αυτές οι δωρεές, οι οποίες είναι σημαντικές όχι τόσο για την αξία όσων προσφέρονται όσο για το μήνυμα που στέλνουν στους στρατιώτες και τους αστυνομικούς, σε όσους υπηρετούν στα σύνορα, ότι η πατρίδα τούς σκέφτεται και τους αγκαλιάζει, ότι οι πολίτες στέκονται στο πλευρό τους”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου.

Αναφερόμενος στις δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, που υπηρετούν στα σύνορα, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης διαπίστωσε “ακμαιότατο ηθικό και φρόνημα” και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “εάν και όποτε χρειαστεί-και μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ-η Ελλάδα θα δώσει την απάντηση που πρέπει, όπως άλλωστε έκανε και πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο...”.

Ο κ. Καράογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος κύκλος έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σημειώνοντας πως “από την απέναντι πλευρά υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα, και είναι μία πάγια τακτική της γείτονος χώρας, όταν έχει εσωτερικά προβλήματα να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες της, στρέφοντάς τους αλλού. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από την απέναντι πλευρά, με εργαλειοποίηση μεταναστών ή δημιουργία έντασης, εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Εμείς είμαστε μια ισχυρότατη χώρα, έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, θέλω να πιστεύω ότι η Τουρκία δε θα τολμήσει να κάνει λάθος κινήσεις, γιατί δεν οδηγούν πουθενά ”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Χρυσούλα Σαμουρίδου - ΕΡΤ Ορεστιάδας 

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by