Συμφωνία για ΑΟΖ υπογράφουν Δένδιας-Ντι Μάιο


Στην υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία θα προχωρήσουν σήμερα Αθήνα και Ρώμη, μετά από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο στις 12:00.
 Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη μετά από πολύχρονες διαβουλεύσεις μεταξύ επιτροπών τεχνοκρατών των δύο χωρών.
 Και αυτό γιατί ήρθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιταλικές επιφυλάξεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων αλιείας στο Ιόνιο Πέλαγος.
 Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών: «Των δηλώσεων των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Luigi Di Maio, θα προηγηθεί η υπογραφή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, περί ώρα 13:20».
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, θα τεθούν επί τάπητος θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι η συμφωνία είναι μια «πολύ σημαντική εξέλιξη που είναι πολύ θετική για τη χώρα».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αυτή η συμφωνία που θα ανακοινωθεί σήμερα ενθαρρύνει και μία επόμενη», αφήνοντας, έτσι, ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τις συζητήσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο. 
Κοινή χρήση:  

Σχόλια