Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση των άγριων επεισοδίων στην Ορεστιάδα

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 4 από τους 6 κατηγορούμενους, μετά από τις μηνύσεις δύο αστυνομικών
“Ο αστυνομικός, επιτέθηκε με λυσσαλέο τρόπο σε όποιον βρίσκονταν μπροστά του” λέει ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων
Κατηγορίες για εξύβριση, απειλή, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και επικίνδυνη σωματική βλάβη, όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα, απήγγειλε εχθές (13/09) η Εισαγγελέας Ορεστιάδας στους τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν ξημερώματα Σαββάτου (12/09) στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, μεταξύ νεαρών και επτά ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, με πολιτική περιβολή, σε βραδινή έξοδο.
Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον πέμπτο, ωστόσο το κατηγορητήριο σε βάρος του διαφοροποιείται στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, που στην περίπτωσή του μετατρέπεται σε κακουργηματικού χαρακτήρα απόπειρα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο έκτος αναζητείται ακόμη από τις αστυνομικές αρχές.
Σήμερα (14/09) θα απολογηθούν ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή οι δύο από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις, ενώ αύριο, ξεχωριστά, ο νεαρός που τον βαραίνει η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία. Μετά το εξιτήριό του θα απολογηθεί, ενώπιον αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, ο ανήλικος, η δικογραφία του οποίου, λόγω της ανηλικότητας, διαχωρίστηκε, ενώ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο θα απολογηθεί και ο πέμπτος από τους συλληφθέντες.
Οι συλλήψεις έγιναν μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος τους οι δύο τραυματίες εμπλεκόμενοι άνδρες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με όσα μετέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των συλληφθέντων, οι ισχυρισμοί των δύο νεαρών που ο ίδιος εκπροσωπεί είναι τελείως διαφορετικοί από αυτούς των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Στις αναφορές των αστυνομικών ότι τους πλησίασαν πρώτοι οι νεαροί «με άγριες διαθέσεις», οι κατηγορούμενοι απαντούν, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής τους, ότι αντέδρασαν αρχικά λεκτικά στις σοβαρές προκλήσεις και προσβολές, συνολικά για τους κατοίκους της περιοχής, τις οποίες εκστόμισε ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος τους πλησίασε ζητώντας εξηγήσεις για τις αποδοκιμασίες που εκδήλωσαν οι νεαροί όταν στην πλατεία έφτασε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
«Ο αστυνομικός, επιτέθηκε με λυσσαλέο τρόπο σε όποιον βρίσκονταν μπροστά του, ενώ ένας δεύτερος συνάδελφός του έσπευσε στο σημείο και επίσης επιτέθηκε στους νεαρούς, χρησιμοποιώντας ακόμα και καρέκλες και τραπέζια από παρακείμενα café», ανέφερε συγκεκριμένα ο δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων. Ο ίδιος συμπληρώνει πως «η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, παρότι ορισμένοι από την παρέα των επτά ανδρών των ΜΑΤ επιχείρησαν να συγκρατήσουν και να απομακρύνουν τους συναδέλφους τους».
Τραυματίες από τα επεισόδια βγήκαν οι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ και δύο νεαροί, ο ένας μάλιστα ανήλικος και πολύ σοβαρά χτυπημένος, που νοσηλεύεται για 3η ημέρα στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ειδήσεις από τη Θράκη
مشاركة:  

تعليقات