Παϊτάρης: "H επιδίωξη της ανάδειξης αθλητών των Ακαδημιών και η διαπαιδαγώγηση"


Διπλό ρόλο για δεύτερη σερί σεζόν θα έχει ο Φίλιππος Παϊτάρης στον Λεύκιππο Ορόσημο, μιας και την αγωνιστική χρονιά 2020-21 πρόκειται να είναι αθλητής της ανδρικής ομάδας αλλά και προπονητής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Μιλώντας στο lefkippos.gr, με αφορμή την παρουσία του στο ανδρικό τμήμα, σχολίασε το παιχνίδι (11/10) κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των Ακαδημιών του Λεύκιππου, στο νέο ξεκίνημα που κάνει το παιδικό τμήμα του συλλόγου στο οποίο είναι ο head coach αλλά και στην απαραίτητη σημασία που πρέπει να δίνεται από τους προπονητές όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση των αθλητών. 

Συγκεκριμένα ο Παϊτάρης είπε:
Για την συνέχιση της συνεργασίας του με τον Λεύκιππο: "Η επόμενη σεζόν θα αποτελέσει την τρίτη μου χρονιά στον Λεύκιππο ως αθλητής. Είναι χαρά μου που η παρουσία μου στην ομάδα θα συνδυαστεί με την πρώτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Θα εκπροσωπήσουμε τη Ξάνθη έχοντας ως στόχο αγωνιστικά να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε αυτή την νέα «σελίδα» που «ανοίγει» για τον σύλλογο".
Για το πρώτο επίσημο -εντός έδρας- παιχνίδι (11/10) που ακολουθεί για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Αίας αποτελεί μια έμπειρη ομάδα και θα πρέπει να μπούμε δυνατά στον αγώνα, με την δέουσα συγκέντρωση προκειμένου να κερδίσουμε. Θεωρώ πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για την υπόθεση νίκη καθώς ο Αίας είναι ικανός στην περιφέρεια".
Για το ότι εκτός από αθλητής στην ανδρική ομάδα, θα αποτελέσει κόουτς στα τμήματα υποδομής του Λεύκιππου: "Παράλληλα με την συμμετοχή μου στην ανδρική ομάδα ως αθλητής, θα είμαι προπονητής στα τμήματα υποδομής για δεύτερη σερί σεζόν. Συγκεκριμένα, θα έχω το παιδικό και το προπαιδικό τμήμα αλλά και τμήμα με αθλητές που είναι γεννηθέντες το 2008. Από τα πρώτα βήματα που έκανε ο Λεύκιππος ως σύλλογος, προσπάθησε να δώσει βαρύτητα στις Ακαδημίες. Σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο, φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής. Με υπομονή, συντονισμένο τρόπο λειτουργίας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα τμήματα αλλά και έχοντας άρτια συνεργασία μεταξύ του προπονητικού τιμ των Ακαδημιών, θέλουμε να αξιοποιήσουμε το ταλέντο των νεαρών αθλητών μας και παράλληλα τα επόμενα χρόνια να αναδειχθούν κάποια παιδιά μέσα από τις Ακαδημίες του συλλόγου".
Για τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι προπονητές στις Ακαδημίες: "Πέραν από την προπόνηση και τις όποιες αγωνιστικές δράσεις των τμημάτων υποδομής, στον Λεύκιππο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας, με μαθήματα συμπεριφοράς, ηθικής και κανόνων προκειμένου να έχουν σωστή νοοτροπία, σωστή επικοινωνία μεταξύ τους και να συμπεριφέρονται όπως πρέπει, στο πλαίσιο της λειτουργίας μιας ομάδας. Ξεκινάμε από αυτά τα δεδομένα που αναφέρθηκαν προηγουμένως και έπειτα πηγαίνουμε στο κομμάτι της προπόνησης, στο κομμάτι της διατροφής αλλά και σε αυτό της ξεκούρασης. Ο τομέας της διαπαιδαγώγησης είναι κομβικός σε αυτές τις ηλικίες καθώς εμείς οι προπονητές παίζουμε παράλληλα και τον ρόλο του παιδαγωγού, πέραν των καθηκόντων μας που αφορούν το κομμάτι του μπάσκετ". 
Για το παιδικό του Λεύκιππου που κάνει μια νέα αρχή φέτος (2020-21): "Ο στόχος του φετινού τμήματος του παιδικού είναι να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στα βασικά του αθλήματος και να μάθουμε ακόμη καλύτερα τα «μυστικά» του παιχνιδιού. Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που έχουμε, είναι χαμηλότερος συγκριτικά με άλλες ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως επί το πλείστον παίζουμε με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2006 και το 2007 ενώ στα παιδικά τμήματα είθισται να αγωνίζονται κυρίως αθλητές που έχουν γεννηθεί το 2005. Φέτος γίνεται ένα νέο ξεκίνημα στο παιδικό του Λεύκιππου και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι μια νέα αρχή και θα χρειαστεί υπομονή, αρκετή δουλειά και γενικότερα πολλή προπόνηση".

Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια