Τι κράτος δικαίου είναι αυτό πατέρας να εκλιπαρεί να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί το παιδί του κάνει μάθημα τηλεκπαίδευσης

Τι κράτος δικαίου είναι αυτό όταν ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ, Ο ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΆΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Σε ένα κράτος δικαίου που η χώρα του βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οπως στην παρούσα φάση, λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να κάνεις την ζωή των πολιτών σου όσο πιο εύκολη γίνεται.
Εχθές όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας δύο απαράδεκτων περιστατικών τα οποία φυσικά και δεν ήταν μεμονωμένα αλλά αυτά είδαν το φώς της δημοσιότητας. Ένας πατέρας που εκλιπαρεί να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί το παιδί του κάνει μάθημα τηλεκπαίδευσης και μια γυναίκα στην επαρχία Ρεθύμνου όπου κατεβάζει τα παιδιά της σε πυλωτή πολυκατοικίας για να πιάνει σήμα από το γειτονικό σούπερ μάρκετ.
Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους, άλλοι τόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας χωρίς να έχουν βάλει ενα ευρώ στην τσέπη τους τον τελευταίο καιρό. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια, νοικοκύρηδες που κατάντησαν επαίτες της κοινωνικής πρόνοιας του κράτους στο οποίο ψηφίζουν και είναι πολίτες.
Έπεται φυσικά η συνέχεια του παραλόγου όπου τα τέλει κυκλοφορίας θα ρθουν να κάνουν πιο δύσκολη την ζωή των ανθρώπων, να προστεθούν στους ατέλειωτους απλήρωτους λογαριασμούς. Και δεν ξέρεις τελικά τι θα είναι αυτό που θα σε καταρρακώσει.
Ο κορωνοιος ή ψυχολογική και οικονομική κατάρρευση.
Όλα αυτά και πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς γιατί η ιδεολογία όχι πολλές ΜΕΘ για να μην έχουμε θάνατο λες και ο Κορωνοιος ήρθε για να μπαστακωθεί στις ΜΕΘ και άμα δεν βρει θα φύγει. Παράλογη επίσης και η άποψη είμαστε καλύτεροι από τους χειρότερους, όπως και η άποψη ο Κορωνοιος δεν κολλάει έξω παστώνοντας τους αστυνομικούς και χρησιμοποιώντας τους απλά για να κυνηγήσουν συμπολίτες μας.
Οι ίδιοι απλά ξέρουν πόσο κίνδυνο αντιμετωπίζουν.
Τι κράτος δικαίου είναι αυτό όταν στον έλεγχο που θα σου κάνει η εφορία έχει ποσοστό 50% και την προστατεύει. Η προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής είναι δυστυχώς θέατρο του παραλόγου όταν το ίδιο κράτος σε κάνει μοχθηρό και υποκειμενικό στην δουλειά για χάρη της δικής σου τσέπης.
Σε λέει δηλαδή ανέντιμο πριν καν σου αναθέσει την εργασία.
Τι κράτος δικαίου είναι αυτό όταν ακόμα και την τελευταία στιγμή που περιμένεις κλεισμένος μέσα θυσιάζοντας την δουλειά σου, τους κόπους μιας ζωής ακούς αντί να θωρακιστεί η υγεία για την οποία σε βομβαρδίζουν, μοιράζονται εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε αεροπορικές εταιρείες, εξαγοράζονται τράπεζές.
Τι κράτος δικαίου είναι αυτό όταν εσύ φοβάσαι το πρόστιμο των 300 ευρώ και το μπλέξιμο με την δικαιοσύνη και όλοι αυτοί που διέλυσαν, έκλεψαν, κατασπατάλησαν τον δημόσιο βίο, αθωώνονται και τους χαρίζονται τα δάνεια.
Τι κράτος δικαίου είναι αυτό όταν ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ, Ο ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΑΣ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΆΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και τόσα άλλα παράδοξα. Νιώθουμε ότι είμαστε βουβοί και αδύναμοι σε μια κατάσταση που βλέπουμε γύρω μας όλο και περισσότερο δυστυχία συμπολιτών μας και φοβόμαστε να αντιδράσουμε. Φοβόμαστε για αυτά που έρχονται, φοβόμαστε και δεν έχουμε εμπιστοσύνη πουθενά και ειδικότερα στο σύστημα υγείας.
Μέσα σε όλα αυτά καί το μέλλον το παιδιών μας, με μαύρες εργασιακές προοπτικές, και κυρίως ανατρεπτικές για να δημιουργήσουν οικογένεια.
Αγανάκτηση, κούραση, απογοήτευση, λύπη, μαρασμός, δεν θα βάλεις στην σειρά καμία αισιόδοξη λέξη προόδου. Και πάνω από όλα ανθρωποφαγία. Μην μπορώντας να καταδικάσουμε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το μετερίζι, δαγκώνουμε ανθρώπους και βγάζουμε όλο μας το μένος για την κατάσταση που βιώνουμε. Εμφύλιες καταστάσεις, φόβος και αποξένωση από τον συνάνθρωπο.
Τραγικά πραγματικά! Κάθε χρόνο και χειρότερα, και δεν είναι η πανδημία ο φταιχτης. Απλά η πανδημία επιτάχυνε την κατάρρευση.
Καλά είναι να λέμε καλημέρες! Αλλά καλά είναι όμως και να ομολογούμε μεταξύ μας την κατάντια, άσχετα με το τι ψηφίσαμε και τι υποστηρίξαμε. Γιατί αποδέκτες όλων των κακών εμείς οι πολίτες είμαστε.
Σαββατοκύριακο έρχεται ας περάσει ο καθένας μας όσο καλύτερα μπορεί!
Καρακατσάνη Αναστασία

Σπούδασε Μουσική προπαιδεία σύστημα Karl Orff- Kodaly στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια