Επανεκκίνηση και για τα ΚΔΑΠ μαζί με Δημοτικά-Νηπιαγωγεία


Η έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΚΔΑΠ στις 11 Ιανουαρίου προβλέπεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News. 
 Παράλληλα εκτός από τα ΚΔΑΠ που ανοίγουν μαζί με τα Δημοτικά σχολεία τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, ισχύουν κανονικά οι οδηγίες για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ). 
 Τα ΚΔΑΠ-μεΑ εξακολουθούν να λειτουργούν με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους και, αν είναι δυνατόν, με διαχωρισμό παιδιά-ενήλικες, όπου υφίστανται. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια) ή χωροταξικός και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί. 
 Στο μεταξύ μέσα στο τρέχον έτος προωθείται η ηλεκτρονική εφαρμογή από την ΗΔΙΚΑ θα δηλώνεται πλέον σε πραγματικό χρόνο η άφιξη κάθε παιδιού στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και η αποχώρησή του καθώς και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας της δομής. Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια