Headlines

Comments

ΕΟΔΥ: 1.269 κρούσματα σήμερα και 36 νέοι θάνατοι - Στους 391 οι διασωληνωμένοι

فبراير 28, 2021

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.269, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
 Στον Έβρο, μετά από τα χθεσινά καλά νέα, τα κρούσματα είναι και πάλι διψήφια και συγκεκριμένα 12. Στο Νομό Ροδόπης είναι 1 νέο κρούσμα, 4 στο Νομό Ξάνθης, 5 στο Νομό Καβάλας και 1 στο Νομό Δράμας. 
  Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. 
 Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. 
Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 391 (70,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη ενώ τo 84,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στα καλά νέα, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.341 ασθενείς. 
 Στο μεταξύ, οι νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 291 (ημερήσια μεταβολή -15,90%). 
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 290 ασθενείς.

 tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Eίναι άδικο να επιβάλετε ποινή και υποβιβασμός στις ομάδες οι οποίες καμία ευθύνη δεν φέρουν

فبراير 27, 2021


Οι ΕΠΣ της Κρήτης, έστειλαν κοινή επιστολή προς την ΕΠΟ, όπου ζητάνε να μην υποβιβαστούν οι ομάδες της Γ Εθνικής, οι οποίες δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, να μην έχουν καμία κύρωση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στην επόμενη διοργάνωση της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η επιστολή των ΕΠΣ της Κρήτης: «ΠΡΟΣ

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ

Επιτροπή Διοργανώσεων ΕΠΟ

ΕΠΣ όλης της χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υφυπουργείο Αθλητισμού – ΓΓΑ

 

Αγαπητέ πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με έντονο προβληματισμό τις εξελίξεις γύρω από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αφουγκραζόμαστε την έντονη ανησυχία που διακατέχει την πλειοψηφία των ομάδων στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής αδράνειας, τα σωματεία της Γ’ Εθνικής καλούνται χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό, εν μέσω των τεράστιων προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 στην υγεία, στην κοινωνία, στην οικονομία κ.α., να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση που είναι ακόμα αμφίβολο αν θα επιτραπεί να ξεκινήσει, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ουσιαστικά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Κι όλα αυτά υπό την απειλή ότι η μη δήλωση συμμετοχής, θα σημάνει τον υποβιβασμό των σωματείων στα τοπικά πρωταθλήματα ΕΠΣ.

Η πλειοψηφία των σωματείων της Κρήτης εξέφρασε εγγράφως τη θέση ότι «με τις παρούσες συνθήκες δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».

Κατανοούμε την πλειοψηφία των σωματείων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ασφαλώς κατανοούμε και όσους έχουν στην παρούσα φάση τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια επίσημη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μάλιστα, εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι απαραίτητη η οικονομική υποστήριξη στα σωματεία που θα πάρουν την απόφαση να αγωνιστούν.

Τι προτείνουμε από την δική μας πλευρά:

Η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες ώρες με τις ΕΠΣ της Κρήτης, με πάρα πολλά σωματεία αλλά βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με ΕΠΣ απ’ όλη την χώρα.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία η ΕΠΣ Ηρακλείου, η ΕΠΣ Χανίων, η ΕΠΣ Ρεθύμνου και η ΕΠΣ Λασιθίου να σας καταθέσουμε την εξής κοινή πρόταση:

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να συνεχιστεί με τις ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την οικονομική στήριξη της ΕΠΟ και των φορέων και όσες ομάδες θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα να μην υποβιβαστούν, να μην έχουν καμία κύρωση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής κανονικά στην επόμενη διοργάνωση Γ’ Εθνικής περιόδου 2021-2022, αφού είναι άδικο να τους επιβάλετε ποινή και υποβιβασμός, για κάτι για το οποίο καμία ευθύνη δεν φέρουν (πανδημία COVID-19).

Αγαπητέ πρόεδρε

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ζητούμε η πρότασή μας να τεθεί στη διάθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και να γίνει αποδεκτή, δεδομένου ότι απηχεί στην πλειοψηφία των ομάδων Γ’ Εθνικής και ΕΠΣ όλης της Ελλάδας.

Αναμένουμε για τις δέουσες ενέργειές σας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ

ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΙΤΟΣ ΧΝΑΡΗΣ

ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ».

πηγή:grandsport.gr

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος, συνοριοφύλακας στον Έβρο

فبراير 27, 2021

Η ενημέρωση από τον Πρόεδρο των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά.
 Αναλυτικά η ανάρτηση: 
 Εκπρόσωποι της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου είναι σε συνεχή επικοινωνία προς συμπαράσταση του τραυματισμένου Συναδέλφου μας. Το ατύχημα συνέβη χτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Μικρού Δερείου... Ήδη έχει γίνει χειρουργική επέμβαση στο πόδι του Συναδέλφου στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου (τις θερμές μας ευχαριστίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την άμεση ανταπόκριση τους) και είναι επιτυχημένη. 
Ο ζήλος, το φιλότιμο για το καθήκον για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας συνεχίζεται..
 tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη


Στο προσκήνιο στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ βρίσκεται το όνομα του Ντέμη Νικολαΐδη

فبراير 27, 2021


Στο προσκήνιο για υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ βρίσκεται το όνομα του Ντέμη Νικολαΐδη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η LiveSport, η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη έχει κολλήσει, καθώς ο Ευρωβουλευτής θεωρεί πως δεν θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομοσπονδίας.

Για αυτό στην κυβέρνηση ετοιμάζουν το εναλλακτικό σχέδιο, που περιλαμβάνει το όνομα του παλαίμαχου επιθετικού και πρώην προέδρου της ΑΕΚ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης θεωρείται δυνατό χαρτί λόγω της διοικητικής εμπειρίας του, ενώ πριν έναν χρόνο είχε συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για να συζητήσουν για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό δεν αλλάζει βέβαια ότι η πρώτη επιλογή για διάδοχος του Βαγγέλη Γραμμένου παραμένει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, παρότι ο ίδιος κάνει δεύτερες σκέψεις.

sportfm


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Επέκταση Κ.Υ.Τ. Φυλακίου:Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης

فبراير 27, 2021
Ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της κυβέρνησης
Σύσκεψη με τους φορείς του δήμου Ορεστιάδας, με σκοπό τον καθορισμό ημερομηνίας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου, αλλά και τη συναπόφαση άλλων ενεργειών αντίδρασης, προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (28/02), με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας.
Η Επιτροπή, που απαρτίζεται από τον δήμαρχο, Βασίλη Μαυρίδη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξων, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Σάκη Παπανδρέου, Χρήστο Καζαλτζή, Κώστα Ζαλουφλή και Παναγιώτη Σιανκούρη, συνεδρίασε εκτάκτως εχθές (26/02), μετά την ανάρτηση που έκανε στη “Διαύγεια” το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προχωρά στη δέσμευση πίστωσης ύψους 27.917 ευρώ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων, για τις ανάγκες επέκτασης του Κ. Υ. Τ. Φυλακίου.
“Με την ανάρτηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη “Διαύγεια”, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη “αποδεικνύει ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της κυβέρνησης”.
Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε να προχωρήσει και η νομική διερεύνηση αναφορικά με την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
Καταλήγοντας, η Επιτροπή υπενθυμίζει επίσης πως “υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση” και επαναλαμβάνει ότι “ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης”.

tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Να επανεξεταστεί η απόφαση ζητά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ως περιοχή με Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο)

فبراير 27, 2021

Την Παρασκευή το απόγευμα ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, ότι την επόμενη ώρα θα ανακοινωθεί η κατάταξη του Δήμου Διδυμοτείχου ως περιοχή με Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).
Έχοντας στη διάθεση μας δεδομένα που ίσως προσδίδουν διαφορετική εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου για την περιοχή, συντάχθηκε και απεστάλη επιστολή με στόχο να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και να εξετασθεί η αναίρεση της απόφασης.



tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Στο Κόκκινο το Διδυμότειχο από αύριο πρωί

فبراير 26, 2021

Ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έως τις 8 Μαρτίου 
– Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο. 
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown έως τις 8 Μαρτίου ενώ αναφέρθηκε στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο:
 Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν Αττική Αρκαδία Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί ο Πειραιάς και ο δυτικός τομέας Αθηνών. 
Ο δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). 
Στο κόκκινο (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 8 Μαρτίου: 
Λευκάδα (πλην Μεγανησίου) καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί. 
Θεσπρωτία 
-Ιδιαίτερη αύξηση στο δήμο Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών ,Σύρος, Σάμος ,Δήμος Αρτας Διδυμότειχο ,Δήμος Λοκρών 
-Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα Αμφιλοχία Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης Περιφέρεια Κορινθίας (ιδιαίτερη προσοχή στο Λουτράκι) Δήμος Λάρισας Δήμος Βόλου
 Βγαίνουν από το «κόκκινο» οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου. 

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ"

فبراير 26, 2021

Σπουδαία τα νέα για το Ελληνικό Ταεκβοντό
Σημείο αναφοράς για το Ταεκβοντό στη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελεί το προπονητήριο που δρομολογεί να κατασκευάσει στην περιοχή της Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη.

Σε συνάντηση που είχε η διοίκηση της Ένωσης ΤΑΕΚΒΟΝΤΌ Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Τσακίρη Παντελή ,ενημερώθηκε την έγκριση αδειοδότησης και χρηματοδότησης για το νέο υπερσύγχρονο προπονητήριο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Γαλήνης - Ωραιοκάστρου και θα φέρει την ονομασία" Σπίτι του Ταεκβοντό ".
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια δυναμική αλλά και προοπτική ανάπτυξης ακόμη περισσότερο για το άθλημα .
Η διοίκηση ευχαρίστησε δημόσια τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου κύριο Τσακίρη Παντελή καθώς με τις άμεσες και στοχευμένες ενέργειες του κατάφερε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την ΓΓΑ αλλά και την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου.


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Ακολουθώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση της FC Αλεξανδρούπολης

فبراير 26, 2021
                                              Ακολουθώντας κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, άπαντες (προπονητές, παίκτες, ) υποβλήθηκαν σε τεστ Κορωνοϊού, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή στις προπονήσεις.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση της Αλεξανδρούπολης FC  στο "Φώτης Κοσμάς" .
 Σε ευχάριστο κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών καθώς, μετά από απουσία τεσσάρων μηνών, επέστρεψαν στην ενεργό δράση .
 Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Διοικητικών Παραγόντων που μίλησαν με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ. 


  tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Γιάννης Ζαντόπουλος : Τουλάχιστον έξι ομάδες από τον πρώτο όμιλο δεν θα κατέβουν

فبراير 26, 2021

Ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Ζαντόπουλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» της Θεσσαλονίκης και δήλωσε μεταξύ άλλων πως τουλάχιστον έξι ομάδες από τον πρώτο όμιλο δεν θα κατέβουν. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Ηρακλή στο «Metropolis 95,5»:
 «Εμείς θέλαμε να επανεκκινήσουμε, είχαμε μεγάλη προσμονή να ξεκινήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. 
Καταρχάς να δούμε πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και ποιοι θα κατέβουν να παίξουν. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συμμετοχές γιατί αν δεν κατέβουν πολλές ομάδες μπορεί να γίνει συγχώνευση των ομίλων. 
Εγώ έχω πληροφορία ότι στον δικό μας όμιλο δεν θα κατέβουν τουλάχιστον έξι ομάδες, ενώ σε άλλον όμιλο μόνο δυο θα κατέβουν. 
 Πιστεύω με τα έξοδα της διαιτησίας και των rapid tests θα βρεθεί λύση, αλλά πρέπει να δούμε το ξανά λέω ποιοι θα κατέβουν για να πάρει η ΕΠΟ την οριστική της απόφαση για το μέλλον του Πρωταθλήματος.
 Πάνω στο χορηγικό κομμάτι πρέπει να το ξανά τρέξουμε, αλλάζουν πολλά δεδομένα τώρα, όμως δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. 
Υπήρχε μια συμφωνία με το DION TV για τα εντός έδρας παιχνίδια του Ηρακλή και εφόσον ξανά αρχίσει το Πρωτάθλημα θα μεταδίδονται και πάλι οι αναμετρήσεις του συλλόγου. 
Η ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις κανονικά, όλα τα rapid tests που κάναμε ήταν αρνητικά.
 Τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη διάθεση και όρεξη, θα γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ από τον προπονητή μας γιατί έχουμε υλικό 30 παικτών. 
 Ο κ. Μπαξεβάνος θέλει να μειωθεί το ρόστερ και εφόσον γίνει θα ενισχυθούμε. Δικαίωμα μεταγραφών έχουμε μέχρι τέλος Μαρτίου». 

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Η πρώτη προπόνηση για την ΑΕΔ μετά 4 μήνες

فبراير 26, 2021

Σε RAPID τεστ για τον κορωνοιό COVID-19 υποβλήθηκε σήμερα το σύνολο των ποδοσφαιριστών του προπονητικού επιτελείου και τα μέλη της διοίκησης της ΑΕ Διδυμοτείχου εν όψη της επικείμενης έναρξης της προπονήσεων και του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας.
Τα δείγμα βρέθηκαν ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ και έτσι προγραμματίστηκε για την Δευτέρα 1/3 Η πρώτη προπόνηση μετά 4 μήνες.

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ

فبراير 25, 2021

Αναλυτικά: 
Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.
 Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις. 
 Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.


 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η FC ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

فبراير 25, 2021

Οι άνθρωποι του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης FC ξεκίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στις 28 Μαρτίου που όπως όλα δείχνουν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ εθνικής .

Η ανακοίνωση
Στον αγωνιστικό χώρο... και σε ρυθμό προπονήσεων ξαναμπαίνει από αύριο η ομάδα μας, εν όψει της επανέναρξης της Γ' Εθνικής στις 28 Μαρτίου.

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Συνελήφθη χθες (23-2-2021), στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου αλλοδαπός με 3,4 κιλά ηρωίνη

فبراير 24, 2021

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης ένας αλλοδαπός για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και πώληση 3,4 κιλών ηρωίνης΄
  Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (23-2-2021), στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με λιμενικούς της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος το οποίο μεταφέρει και διακινεί ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση. 
 Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλων ανακριτικών πράξεων, ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών όπου εμφανίσθηκε ο δράστης, ο οποίος προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα στη Χώρα μας και πούλησε σε αστυνομικό που προσποιούνταν τον αγοραστή 3.427 γραμμάρια ηρωίνης, έναντι του ποσού των 48.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν οχτώ νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 3.427 γραμμαρίων, ένα σακίδιο και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
 tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη


Ο Σπύρος Δέδογλου επανεκλέχτηκε Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου

فبراير 24, 2021

SYRIZA

Στις εκλογές της 17ης και 18ης Φεβρουαρίου αναδείχθηκε η  νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου  η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα   22.02.2021 για να εκλέξει τα νέα  όργανα της.

Μέσα σε  κλίμα συναίνεσης και συντροφικότητας επανεκλέχθηκε ο Σπύρος Δέδογλου στη θέση του Συντονιστή.

Στο ίδιο κλίμα έγινε και η εκλογή του Νίκου Αργυρίου στη θέση του  Αναπληρωτή Συντονιστή και της Συντονιστικής Γραμματείας η οποία αποτελείται από τους:

Σπύρος Δέδογλου Συντονιστής

Νίκος Αργυρίου  Αναπληρωτής

Ελίζα Καλέση            μέλος

Γιώργος  Λιανίδης     μέλος

Βαλάντης Παντσίδης  μέλος

Κώστας Πετρίδης       μέλος

Σίμος Τσιλίκας            μέλος

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή  θα συνεδριάσει  άμεσα για τον προγραμματισμό των δράσεων και την οργάνωση των θεματικών ομάδων εργασίας καθώς και για τα τρέχοντα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα.

Αλεξανδρούπολη 23.02.2021

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου

faros-24.gr
tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Το "ευχαριστώ" σε Τσαλδάρη και η δήλωση του Έλληνα κόουτς για τον Λεύκιππο

فبراير 24, 2021
Λεύκιππος Ξάνθη

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έμειναν οι αθλητές του παιδικού τμήματος του Λεύκιππου από την πρόσφατη ομιλία (διάρκειας περισσότερο από 1,5 ώρα) του Δημήτρη Τσαλδάρη και ο σύλλογος Ξάνθης ευχαρίστησε δημόσια τον προπονητή του Ολυμπιακού ο οποίος μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Λεύκιππο με "τοποθέτησή" του στην ιστοσελίδα της ομάδας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Δημήτρη Τσαλδάρη για τις συμβουλές του και τις άκρως ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του στην διάρκεια της ομιλίας του (διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα) προς τους αθλητές του παιδικού τμήματος του συλλόγου μας. Ήταν χαρά και τιμή για το σωματείο μας να "φιλοξενήσει" διαδικτυακά τον κ. Τσαλδάρη, ο οποίος αποτέλεσε υπόδειγμα αθλητή.

Οι πλούσιες γνώσεις του τις οποίες μοιράστηκε με τους νεαρούς της παιδικής ομάδας του Λεύκιππου, καθώς και οι "κατευθύνσεις" που έδωσε για ουκ ολίγα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των καλαθοσφαιριστών και το πώς αυτοί θα πρέπει να πορεύονται, ήταν μία σημαντική και πολύτιμη διδακτική εμπειρία για τους αθλητές μας.

Eπιπλέον, ο Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στον Δημήτρη Τσαλδάρη στην συνέχεια της προπονητικής του πορείας, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του προπονητή της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού καθώς και του head coach της αναπτυξιακής ομάδας του συλλόγου του Πειραιά που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία ενώ παράλληλα είναι ο επικεφαλής του προγράμματος των Ακαδημιών της ΚΑΕ Ολυμπιακός» .

"Μου έκανε εντύπωση το επίπεδο των παιδιών, ο Λεύκιππος κινείται σωστά γενικότερα σαν σύλλογος και ειδικότερα στα τμήματα υποδομής"

Μιλώντας στο lefkippobc.gr, ο Δημήτρης Τσαλδάρης δήλωσε:

"Eίμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στην διαδικτυακή ομιλία με την παιδική ομάδα του Λεύκιππου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με κέρδισε ήταν το επίπεδο των παιδιών και η ποιότητα των ερωτήσεων τους. Νομίζω πως περάσαμε ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα, μιλώντας για μπάσκετ και ανταλλάσσοντας απόψεις γύρω από το άθλημα και την ζωή ενός νέου αθλητή.

Όσον αφορά τον Λεύκιππο, θεωρώ πως κινείται πολύ σωστά. Ξέρω πως έχει αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια το προπονητικό του πρόγραμμα. Γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά κι αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα του συλλόγου, ο οποίος ανεβαίνει κατηγορίες τα τελευταία χρόνια. Mε την όλη διαδρομή του, o Λεύκιππος δείχνει πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση, γενικότερα σαν σύλλογος και ειδικότερα στα τμήματα υποδομής".

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Ένα τραγούδι που μας κάνει να καμαρώνουμε που γεννηθήκαμε Έλληνες- Υπογράφει η συνθέτης Ζωή Τηγανούρια - ερμηνεύει μοναδικά ο Μπάμπης Τσέρτος

فبراير 23, 2021


Ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στην εθνεγερσία του ’21 κυκλοφορεί σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο “Επανάσταση 1821 - Ζήτω η Ελευθερία” .

Το τραγούδι ερμηνεύει μοναδικά ο Μπάμπης Τσέρτος, μουσική υπογράφει η συνθέτης Ζωή Τηγανούρια και στίχους ο στιχουργός Τάσος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει και τον πίνακα του εξωφύλλου (El Tasso).

Σαν σήμερα πριν 200 χρόνια, στις 22 Φεβρουαρίου του 1821, ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης πέρασε τον ποταμό Προύθο κηρύσσοντας την έναρξη της επανάστασης, εκδίδοντας το ιδεολογικό μανιφέστο της επανάστασης που τελείωνε με τη φράση: «Εις τα όπλα λοιπόν φίλοι, η Πατρίς Μάς Προσκαλεί!». Έδωσε έτσι την ώθηση στους σκλαβωμένους Έλληνες να επαναστατήσουν από τον Μωριά ως τη Ρούμελη, τα Νησιά και όλη την Ελλάδα.
Οι πρόγονοί μας ηρωικά έχυσαν το αίμα τους για να απολαμβάνουμε εμείς την Ελευθερία, η οποία όμως σήμερα κλονίζεται από την ανελευθερία που έχει προκαλέσει η πρωτόγνωρη παγκόσμια πανδημία.

Ζήτω η Ελευθερία” λέει το τραγούδι..

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν, όσων με δύναμη ψυχής επαναστατούν ενάντια στους σύγχρονους “Αγάδες & Δερβέναγες” που καταπατούν την αξιοκρατία και δολοφονούν τα όνειρα των νέων!

Διακόσια χρόνια μετά, η Επανάσταση για Ελευθερία εξακολουθεί να είναι επίκαιρη..


Λίγα λόγια από τους συντελεστές:

 

Μπάμπης Τσέρτος: 

«Τη Ζωή τη γνώρισα τα πρώτα της χρόνια στην Αθήνα. Την άκουσα, ήταν εξαιρετική και δουλέψαμε μαζί, μεσημέρι στη “Μαρκίζα” και το καλοκαίρι πήγαμε μαζί σε συναυλίες και στην Κυπαρισσία στα “Μπαγκλαμαδάκια”.
Πέραν του αδιαμφισβήτητου ταλέντου της, θα τονίσω και τον επαγγελματισμό της. Έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να ενταχθεί σ’ ένα σχήμα παίζοντας πολλά είδη Ελληνικής μουσικής για πρώτη φορά. Δεν ξεχνώ ότι στις πρόβες ήταν καλύτερα προετοιμασμένη από όλους μας. Λαμπρή η πορεία της τόσο στο ακορντεόν, όσο και τη σύνθεση, αφού μας έχει χαρίσει εξαιρετικά τραγούδια.

Διακόσια χρόνια από τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και η χαρά, η τιμή και η συγκίνηση είναι μέγιστη, που επελέγων για την ερμηνεία του παρόντος τραγουδιού.

Θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε για το τραγούδι “Επανάσταση 1821 - Ζήτω η Ελευθερία”, όσο και τον στιχουργό Τάσο Θεοδωρακόπουλο που φιλοτέχνησε και το εξώφυλλο.»

Ζωή Τηγανούρια:

«O Μπάμπης Τσέρτος ήταν από τους πρώτους μεγάλους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν την αγάπη μου στο ακορντεόν. Ήμουν 22 χρονών όταν είχα αρχίσει να πρωτοπαίζω αυτό το μουσικό όργανο, τότε γνώρισα αυτόν τον πραγματικά αξιοσέβαστο και ιδιαίτερο καλλιτέχνη. Μόλις με άκουσε, με ένα δανεικό ακορντεόν τότε, με πήρε κοντά του κι έπαιξα τις πρώτες μου μελωδίες στο πάλκο δίπλα του. Ήταν μία από τις πολύ όμορφες πρώτες μου συνεργασίες. Από τότε, όποτε πήγαινα να τον απολαύσω ζωντανά, μου αφιέρωνε το «Ζωή είναι αυτή Ζωίτσα μου», το τόσο αγαπημένο ρεμπέτικο τραγούδι που έμαθα από αυτόν.

Όλα αυτά τα χρόνια, φλέρταρα με την ιδέα να ερμηνεύσει τραγούδια μου. Όταν ήρθαν στα χέρια μου οι στίχοι του Τάσου Θεοδωρακόπουλου και η ιδέα να φτιάξουμε ένα τραγούδι για την επέτειο των 200 χρόνων για την επανάσταση του ’21, αμέσως σκέφτηκα τον Μπάμπη γνωρίζοντας πως, με την ιδιαίτερη φωνή και την πολυετή εμπειρία του θα έβγαινε κάτι μαγικό!

Το Μουσικό έργο βασίζεται σε Παραδοσιακό Μοτίβο με πολλά σύγχρονα στοιχεία ενορχήστρωσης και χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος που είναι το Τραγούδι, πρόκειται για μία γνήσια Ελληνική χορευτική μελωδία, σε 7σημο ρυθμό-καλαματιανό, μιας κι ο Μωριάς είναι ορόσημο για την Επανάσταση του 1821 και, στο δεύτερο μέρος που είναι το ορχηστρικό, πρωτοστατεί το ακορντεόν με τη θρακιώτικη κάϊντα και το καβάλ παίζοντας ένα χαρακτηριστικό Θρακιώτικο ζωναράδικο χορό οδηγώντας σε ένα πανηγυρικό φινάλε που σηματοδοτεί την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απελευθέρωση. Διότι από το Μωριά ως τη Θράκη, όλοι οι Έλληνες πολέμησαν ενωμένοι με περίσσια ανδρεία για να απολαμβάνουμε σήμερα από άκρη εις άκρη το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας!»

  

Τάσος Θεοδωρακόπουλος:

«Είχα δει τη Ζωή σε συναυλία πριν χρόνια και είχα μαγευτεί από την εκφραστικότητα της και από τις συνθέσεις της. Έκτοτε ήθελα να μελοποιήσει στίχους μου. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε όταν της έδωσα τους στίχους μου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ενθουσιάστηκε από την ιδέα μου, να φτιάξουμε ένα τραγούδι επετειακό, μελοποίησε τους στίχους με ονειρεμένη μουσική, σε ρυθμό Καλαματιανό και έτσι γεννήθηκε ένα υπέροχο τραγούδι, που ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου!

Η Ζωή το πρότεινε στον αγαπητό και καταξιωμένο τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτο, ο οποίος με την υπέροχη ερμηνεία του το απογείωσε κυριολεκτικά. Στόχος μας είναι να ταξιδέψει στους απανταχού Έλληνες συγκινώντας τους και υπενθυμίζοντας τους τον ηρωισμό των προγόνων μας!»

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Μπάμπης Τσέρτος
Σύνθεση/ενορχήστρωση/ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια
Στίχοι: Τάσος Θεοδωρακόπουλος
Κλαρίνο/καβάλ: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Λαούτο: Γιάννης Σεβαστόπουλος
Κιθάρες: Γιάννης Κούτσικας
Κρουστά/sequencing: Στέλιος Γενεράλης
Στη χορωδία συμμετέχουν: Βαλεντίνα Γενεράλη, Λάμπρος Βασιλείου, Άννα Κατσούλη, Κώστας Τηγάνης, Ρία Ελληνίδου, Στέλιος Γενεράλης, Ζωή Τηγανούρια, Γιάννης Τσέρτος
Μίξη/Mastering: Zefxis Studios - Γιάννης Τσέρτος

Ο πίνακας του εξωφύλλου φιλοτεχνήθηκε από τον Τάσο Θεοδωρακόπουλο (El Tass


tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ - Όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς αναγκαστικά να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες χωρίς κυρώσεις

فبراير 23, 2021

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, επιβεβαίωσε  αναφορικά με τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, ενώ ανέλυσε και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: Έγινε μία πρώτη συζήτηση με την ΕΠΟ να προτείνει έναρξη στης 28 Μαρτίου. Όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς δεν θα έχουν κυρώσεις απλά θα πρέπει αναγκαστικά να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μία συζήτηση που είχα με τον κύριο Μαυρωτά είναι να γλυτώσουν οι ομάδες το κόστος από τα τεστ κατά του κορωνοϊού με το κόστος να το αναλαμβάνει  η Γ.Γ.Α και το κράτος.

Για το πως θα μπορούσε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα: Το πλάνο θα είναι 12 με 14 αγώνες για τη Γ΄Εθνική και θα φανεί από το ποιες ομάδες θα θελήσουν να αποχωρήσουν αλλά και να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν για παράδειγμα αποχωρήσουν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων θα φτιαχτεί έτσι η φόρμουλα ώστε να υπάρξει κανονικά η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για τις εκλογές πρόσθεσε: Οι εκλογές θα γίνουν στις 27/3 και από τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με τον κορωνοϊό θα φανεί αν θα γίνει δια ζώσης ή μέσω διαδικτυακής ψήφου.



tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Να στηρίξουμε και να κρατήσουμε τους αθλητές μας σε εγρήγορση τον καιρό της πανδημίας

فبراير 23, 2021

Ο Χρήστος Μούρτζιος καθηγητής σωματικής αγωγής διδάκτορας στο άθλημα του τένις, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής τένις και αποσπασμένος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής,
στην εκπομπή ΔΩΔΕΚΑ ΜΕ ΜΙΑ
Παρουσιάζει την κατάσταση στον καιρό της πανδημίας.
Πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει το άθλημα του τένις, την κουλτούρα και τη συμπεριφορά των παικτών.
Παρακολουθεί σήμερα το Στέφανο Τσιτσιπά και τον παρεξηγεί από κάποιες αντιδράσεις. Είναι όμως ένα νέο παιδί και το αίμα του βράζει και μπορεί εύκολα να πει και μία λέξη παραπάνω. Ωθεί το άθλημα του τένις ψηλά και του χρωστάμε πάρα πολλά αυτό που έχει πετύχει είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο . Παρακολουθώντας τις εξελίξεις κυρίως στο εξωτερικό πήραμε τα απαραίτητα δεδομένα για να μπορούμε να στηρίξουμε και να κρατήσουμε τους αθλητές μας σε εγρήγορση τον καιρό της πανδημίας.
Δίνει πρακτικές οδηγίες για προπόνηση στο σπίτι των αθλητών . Η ομοσπονδία του τένις μετά τις συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες του Προέδρου της Σπύρου Ζαννιά κατάφερε τους καλοκαιρινούς μήνες να οργανώσει με μεγάλη επιτυχία ελληνικούς και διεθνείς αγώνες. Στις διοργανώσεις αυτές δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα με κρούσμα. Κάνω έκκληση στους δημάρχους και στους αυτοδιοικητικούς να κερδίσουμε το χρόνο του εγκλεισμού για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και γηπέδων τένις υπάρχει μεγάλη ζήτηση και δεν φτάνουν ούτε οι προπονητές αλλά ούτε και εγκαταστάσεις.

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη


Επιστροφή στα γήπεδα | Γιώργος Χατζησαρόγλου για το μέλλον Γ' εθνικής και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου(ΒΙΝΤΕΟ)

فبراير 23, 2021
 

 Επιστροφή στα γήπεδα | Γιώργος Χατζησαρόγλου για το μέλλον Γ' εθνικής και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε (Dramasport Official) για το μέλλον του ποδοσφαίρου και για τα τελευταία νέα πάνω στο Ελληνικό και τοπικό ποδόσφαιρο... Προς τα τέλη Μαρτίου η σέντρα
Δείτε προσεκτικά τι δήλωσε !!!
   
tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Γ ΕΘΝΙΚΗ -Πρωτάθλημα ή τουρνουά; 1,5 μήνα προετοιμασία ΓΙΑ 1,5 -2 μήνες πρωτάθλημα ; Υπάρχει λογική ;

فبراير 22, 2021



Η ανακοίνωση που απέστειλαν τα σωματεία του 9ου ομίλου της Γ΄Εθνικής σε ΕΠΟ και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πιο αναλυτικά:

«Προς Ε.Π.Ο
Προς Γ.Γ.Α.,

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ / Γενικέ Γραμματέα,

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 οι πρόεδροι όλων των σωματείων που αγωνίζονται στον 9ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ,ύστερα από τηλεδιάσκεψη, παρουσίασαν ένα κείμενο προτάσεων που αφορούσε το μέλλον του συγκεκριμένου πρωταθλήματος .

Δυστυχώς , κανένας από τους αρμόδιους φορείς , ΕΠΟ , ΓΓΑ και πολιτεία , δεν είχαν την ελάχιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία να ασχοληθούν και να τοποθετηθούν σε ό,τι αφορούσε το πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Μετά την βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής λόγω της πανδημίας της COVID-19, πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαθιά κρίση που πλήττει τον Ελληνικό αθλητισμό και ειδικά τον ερασιτεχνικό ,ο οποίος μέχρι σήμερα στερείται οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Η φετινή σεζόν η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με μεγάλη επιφύλαξη από όλους μας για την εξέλιξή της. Παρ’ όλα αυτά, οι διοικούντες των ομάδων ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς τους δισταγμούς ,και σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες, πραγματοποιήσαμε μιαν υπέρβαση δηλώνοντας συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας τιμώντας έτσι τον αθλητισμό και το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Μέχρι που φτάσαμε στην διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων που επεβλήθη στις 7 Νοεμβρίου. Έκτοτε, ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός αφέθηκε στην αβεβαιότητα και στο σκοτάδι δίχως την παραμικρή ενημέρωση από τους φορείς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους. Η διακοπή και αναστολή του πρωταθλήματος επέτεινε αυτήν την κρίση και στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ,με συνέπειες καταστρεπτικές για την λειτουργία τους και τους σκοπούς που προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επίσης είναι βέβαιο , ότι λόγω της πανδημίας τα σωματεία και οι παράγοντές τους έχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική καταστροφή.

Τέλος, προοδευτικά υπήρξε αδιαφορία από κάθε παράγοντα της αγοράς (χορηγούς και διαφήμιση ) να επενδύσουν και να ενισχύσουν τα σωματεία σε ένα ανύπαρκτο οικονομικό και αθλητικό περιβάλλον .

Είναι σαφώς κατανοητό πως η γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας του covid-19 έχει ήδη δημιουργήσει έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό στους παράγοντες των Σωματείων και με δεδομένη, την παρούσα στιγμή, την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που επιβάλλεται από τον ΕΟΔΥ και τη Γ.Γ.Α., χάνουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα από τα ελάχιστα έσοδα , τα εισιτήρια , που είχαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Άλλωστε ,είναι κοινό μυστικό ότι το οικονομικό κόστος, αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Αλήθεια , πόσο ασφαλής είναι η επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα;

                                     ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ H KOΡΟΪΔΙΑ;

Παράλληλα , αποφασίζεται η επανέναρξη των προπονήσεων χωρίς να υπάρχει σχέδιο και πλαίσιο ασφαλές που να ορίζει τί πρωτάθλημα θα διεξαχθεί. Πως και που θα γίνονται τα τεστ ; Ποιος θα κρατάει και θα κοντρολάρει το όλο σύστημα ; Εμείς ανήκουμε στην Ε.Π.Ο και στην κατηγορία μας είναι 140 ομάδες….

Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Οι προπονητές μιλούν για 45 μέρες προετοιμασία. Δηλαδή θα κάνουμε 1,5 μήνα προετοιμασία για να έχουμε 1,5 -2 μήνες πρωταθλήματος ; Υπάρχει λογική ;

Πότε θα τελειώσει η σαιζόν; Πόσοι και που θα πάνε αυτοί που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν. Ο υπουργός μιλάει για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πείτε μας θα παίξουμε πρωτάθλημα ή τουρνουά; Κατανοούμε για να εξυπηρετηθεί το ΣΥΣΤΗΜΑ και κάποιοι που το έχουν ανάγκη, χρειάζονται παίκτες. Κατανοητό.ΟΧΙ ομως στην πλάτη μας. ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ερασιτεχνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου.Μιλάμε για αγάπη του ποδοσφαίρου ή για τον βιασμό του. ΕΛΕΟΣ. Μας κάνετε να τσακωθούμε με ποδοσφαιριστές , με προπονητές για σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσετε πρώτα εσείς ή καλύτερα να τα είχατε ήδη λύσει ,πριν μας φέρετε σ αυτήν την μπερδεμένη – διφορούμενη και τραγελαφική κατάσταση.

Στις τουριστικές περιοχές η σαιζόν ξεκινάει τον Μάϊο .Μπορούν οι ποδοσφαιρστές- εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους ; οι ποδοσφαιριστές της Γ΄Εθνικής είναι ερασιτέχνες.Αντέχουν χωρίς απραξία τόσων μηνών στον ένα χρόνο της πανδημίας να παίζουν Τετάρτη -Κυριακή; Ή θα τελειώσουμε τον Ιούλιο;

Τί θα γίνει όταν θα εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα σε σωματεία. σε πόλεις και σε νομούς;

Θα διακόπτεται η αγωνιστική δραστηριότητα κάθε φορά, και το φαινόμενο «ακορντεόν» που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την οικονομία και την κοινωνία θα διαλύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ;

Όχι άλλα πειράματα !!!

Φτάνει πια!!!

Οι θέσεις μας είναι και παραμένουν αταλάντευτα σταθερές !!!

Εάν θεωρείται πως οι συνθήκες ,υγειονομικές και οικονομικές , επιτρέπουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ εθνικής αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις :

  1. Την διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Πέραν ότι μιλάμε για υπαίθριους χώρους οι οποίοι προσφέρουν την δυνατότητα στον φίλαθλο κόσμο να παρευρεθεί κοντά στην ομάδα του, το εισιτήριο αποτελεί το βασικό και πιο άμεσο έσοδο των ομάδων μας.
  2. Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της αμοιβής των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας με την Ε.Π.Ο. να αναλαμβάνει να καλύψει τα οδοιπορικά των (κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνεται και μέσω των ΕΠΣ δίχως να εμπλέκονται τα σωματεία) καθώς και την αναστολή καταβολής προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.
  3. Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων μέσω των Περιφερειών και των Δήμων.
  4. Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ δεδομένης της απώλειας εσόδων (παύση εκδηλώσεων, αδυναμία εξεύρεσης χορηγών, απουσία κόσμου) λόγω της πανδημίας.
  5. Την υποχρέωση για Covid Tests να την επωμιστεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κι όχι τα ίδια τα σωματεία.

Α. Πρωτάθλημα δύο γύρων που να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία του.
Β. Μηδενική επιβολή χρηματικών προστίμων για κίτρινες και κόκκινες κάρτες.
Γ. Κατανομή του ποσού των 4.500.000,00 € που δίδεται από την UEFA, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και στα ερασιτεχνικά σωματεία και της Γ Εθνικής.

Δίχως την ικανοποίηση των παραπάνω καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τις ομάδες μας να συνεχίσουν το φετινό Γολγοθά του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η επιλογή είναι μόνο ΜΙΑ !!!

Το φετινό πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ και να διεξαχθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο.

Κύριοι όσοι αγαπάμε και υπηρετούμε το ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις !!!

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς που σας αναπτύξαμε.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα εξαντλήσετε όλες σας τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων που θα δυναμώσουν το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής

και είμαστε δίπλα σας, για να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο εσείς κρίνετε πρόσφορο στην διαδικασία αυτή.

Με Εκτίμηση

Οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των σωματείων του 9ου Ομίλου της Γ Εθνικής».


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by