Βασίλης Μαυρίδης -Τα αθηνοκεντρικά ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν-Δεν έπεισε κανέναν από την τοπική κοινωνία ο Ν. Μηταράκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Έξω από τα δόντια ήταν η συνέντευξη του δημάρχου Ορεστιάδας κι επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών Έβρου Βασίλη Μαυρίδη, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη.

Ο αυτοδιοικητικός ξεκαθάρισε πως το τοπικό είναι πάνω από το κομματικό συμφέρον και κατηγόρησε πολιτικούς της ΝΔ που έχουν βάλει το κόμμα υπεράνω πάντων. Στον απόηχο της επίσκεψης Μηταράκη στον Έβρο, απάντησε πως ο υπουργός Μετανάστευσης κι Ασύλου δεν έπεισε κανέναν, γι’ αυτό η τοπική κοινωνία παραμένει υπ’ ατμόν, έχοντας τα λογικά επιχειρήματα με το μέρος της.

«Δεν έπεισε κανέναν από την τοπική κοινωνία (ο υπουργός). Εάν έπεισε, έπεισε στο κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας -βέβαια στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω. Όποιοι πείστηκαν, δεν θα τους πω ευκολόπιστους, αλλά να κοιτάξουν να μην υπερτερεί το κομματικό συμφέρον ή το yes men για να μην στεναχωρήσουμε έναν κυβερνητικό. Να επικρατήσει η λογική, δεν θα πω ο πατριωτισμός. Δεν σημαίνει πως όσοι ανήκουμε σε ένα κόμμα, πρέπει να πειθαρχούμε σε όλες τις αποφάσεις, ακόμη και σε αυτές που είναι λανθασμένες. 

Οι κομματικοί παράγοντες σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Τοπικών Οργανώσεων, είναι για να μεταφέρουν στο κόμμα την πραγματική άποψη της τοπικής κοινωνίας, τότε είναι χρήσιμοι», δήλωσε και ξεκαθάρισε: «για μία κυβερνητική επιλογή είναι υπεύθυνοι αυτοί που την εφαρμόζουν και αυτοί που την υπηρετούν. Όλοι οι άλλοι είναι απέναντι σε αυτή τη λανθασμένη επιλογή», επαναλαμβάνοντας πως «δεν μας ενδιαφέρει και δεν ενδιαφέρει κανέναν τι θα πει αυτή τη στιγμή ο κομματικός σωλήνας. Δεν έχει πείσει κανέναν στην τοπική μας κοινωνία (ο υπουργός), γιατί είναι παράλογο (η επέκταση του ΚΥΤ)».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ το ζήτημα είναι «θέμα όλης της Θράκης», κι η τοπική κοινωνία «πέρασε το μήνυμα», πως «είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί πιστεύουμε ότι είναι επιζήμια η απόφαση» επέκτασης του ΚΥΤ. Εδώ ξεκαθάρισε πως το μοναδικό αίτημα είναι ένα: η άρση της απόφασης. 

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ούτε ‘παζάρεμα’ ούτε τίποτα άλλο. Δεν θα αφήσουμε το διάστημα να περάσει έτσι, δεν θα πάμε σε ακρότητες, γιατί έχουμε τη λογική και τα επιχειρήματα με το μέρος μας».

«Τα αθηνοκεντρικά ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν»
Τέλος, ο Βασίλης Μαυρίδης σχολίασε και το πως ‘έπαιξε’ η συγκέντρωση πολιτών στην Ορεστιάδα στα αθηναϊκά ΜΜΕ, που πρόβαλαν μόνο μεμονωμένα περιστατικά ρίψης καφέδων στον υπουργό, αντί για τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Τα αθηνοκεντρικά μέσα απομόνωσαν τα ελάχιστα περιστατικά που έγιναν, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Είχαμε 1000 άτομα, που οι 998 ήταν τύπος και υπογραμμός, φιλειρηνικοί», δήλωσε.


 Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια