Headlines

Comments

Επέκταση Κ.Υ.Τ. Φυλακίου:Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης

Ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της κυβέρνησης
Σύσκεψη με τους φορείς του δήμου Ορεστιάδας, με σκοπό τον καθορισμό ημερομηνίας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου, αλλά και τη συναπόφαση άλλων ενεργειών αντίδρασης, προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (28/02), με απόφαση της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας.
Η Επιτροπή, που απαρτίζεται από τον δήμαρχο, Βασίλη Μαυρίδη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξων, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Σάκη Παπανδρέου, Χρήστο Καζαλτζή, Κώστα Ζαλουφλή και Παναγιώτη Σιανκούρη, συνεδρίασε εκτάκτως εχθές (26/02), μετά την ανάρτηση που έκανε στη “Διαύγεια” το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία προχωρά στη δέσμευση πίστωσης ύψους 27.917 ευρώ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων, για τις ανάγκες επέκτασης του Κ. Υ. Τ. Φυλακίου.
“Με την ανάρτηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη “Διαύγεια”, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη “αποδεικνύει ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της κυβέρνησης”.
Παράλληλα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε να προχωρήσει και η νομική διερεύνηση αναφορικά με την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
Καταλήγοντας, η Επιτροπή υπενθυμίζει επίσης πως “υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση” και επαναλαμβάνει ότι “ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης”.

tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by