LIVE Απόψε στις 22:00 στα "ΦΑΡΟπολιτικά" ο Χάρης Καστανίδης


χαρης καστανιδη

Καλεσμένος στην εκπομπή "ΦΑΡΟπολιτικά"σήμερα το βράδυ της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης. Ο Χάρης Καστανίδης είναι Έλληνας βουλευτής που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Ο Χάρης Καστανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Είναι Πόντιος στην καταγωγή. 
Ο πατέρας του, Γεώργιος Καστανίδης, ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου στο νομό Κοζάνης, και ήταν από τους πιο μαχητικούς υποστηρικτές του Ανδρέα Παπανδρέου στις συγκρούσεις με την συντηρητική πτέρυγα των Κεντρώων. 
Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ποινικό δίκαιο. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Συμεωνίδου, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.
 Έχει εκδόσει δύο βιβλία: "Η περιπέτεια της πολιτικής" και "Κρίση και μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος". Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στις 14 Μαρτίου 2012 ανακοίνωσε με τη Λούκα Κατσέλη την ίδρυση του κόμματος "Κοινωνική Συμφωνία".

 Στις 7 Ιανουαρίου 2015 εντάχθηκε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πολιτική σταδιοδρομία Έχει διατελέσει : 
 Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985-1986, 
Υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1988-1989, 
Υφυπουργός Εσωτερικών το 1994-1996 στην τελευταία κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου,
Υπουργός Μεταφορών στην πρώτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη από τον Ιανουάριο του 1996 έως το Σεπτέμβριο του 1997, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη 
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Μάρτιο του 2004 
Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 
Υπουργός Εσωτερικών από τον Ιούνη ως τον Νοέμβρη 2011

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Σπύρος Δέδογλου.

Τεχνική υποστήριξη Πάνος Θρακιώτης

Φυσικά μπορείτε να κάνετε σχόλια ή ερωτήσεις δια μέσω facebook ή youtube από όπου παρακολουθείτε τη ζωντανή ροή και εμείς θα τα μεταφέρουμε στο στούντιο.

Συντονιστείτε στις σελίδες μας στο facebook https://www.facebook.com/faros24 και https://www.facebook.com/tvthrakiotis.gr 

όπως και στα κανάλι μας στο youtube faros24 https://www.youtube.com/channel/UC89lUFf9aWpOegh1Er6G1Cg?view_as=subscriber

sportvtrakiotis https://www.youtube.com/channel/UCP26jfrI2sXJUywODIXeNsQ

Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια