Προπονητές ποδοσφαίρου ζητούν να νομοθετηθεί πρόστιμο σε ΕΠΟ και σωματεία έως 300.000 ευρώ


Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του αθλητικού σχεδίου νόμου, που πλέον θα πάρει το δρόμο για την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει διάταξη που να αφορά το θέμα των προπονητών ποδοσφαίρου, ωστόσο στο άρθρο 7 που έχει τίτλο “Εκλογές Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – Τροποποίηση του άρθρου 22 του ν. 2725/1999”, υπάρχουν 204 πανομοιότυπα σχόλια, από πρόσωπα που δηλώνουν απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και τα οποία ζητούν την επιβολή προστίμου στην ΕΠΟ και στα σωματεία.Το κείμενό τους αναφέρει τα εξής: 

“Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο, κάτοχος του ανώτερου προπονητικού τίτλου αναγνωρισμένο από κρατική αρχή. Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν λύνει το υπάρχων πρόβλημα. Χωρίς διάκριση του προπονητή ποδοσφαίρου, χωρίς στοχευμένη και φωτογραφική υποβάθμιση του ακαδημαϊκού μου τίτλου, χωρίς κάθε είδους περιορισμό των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων και χωρίς δυσανάλογη συσχέτιση με αδιαβάθμητες ιδιωτικές σχολές της ΕΠΟ, πρέπει να εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να προστεθεί στον αθλητικό νόμο για τους προπονητές η εξής προθήκη-τροπολογία με ξεχωριστή παράγραφο στο άρθρο 11 του ν.4726/20 της φράσης: «Η μη εφαρμογή της διάταξης αυτής από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τα ποδοσφαιρικά σωματεία αποτελεί παράβαση κανόνα δικαίου και για την παράβαση αυτή προβλέπεται επιβολή προστίμου από 100.000 έως και 300.000 ευρώ, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.”

Το άρθρο του νόμου στο οποίο αναφέρονται οι προπονητές και επί του οποίου ζητούν να υπάρξει ειδική διάταξη για την ΕΠΟ, αναφέρει: “Η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή επιτρέπεται μόνο στον κάτοχο άδειας που χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση χορήγησης της άδειας κοινοποιείται στην οικεία αθλητική ομοσπονδία, η οποία τηρεί μητρώο προπονητών για κάθε κλάδο άθλησης, καθώς και στον οικείο σύνδεσμο η ομοσπονδία προπονητών”.FIFA/UEFA: Να μην ισχύσει για το ποδόσφαιρο Η ανωτέρω διάταξη είναι μια από αυτές που οι FIFA/UEFA εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιστολή που έστειλαν στην ΕΠΟ τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέροντας τα εξής:

“Ο Νόμος ρυθμίζει ρητά την αναγνώριση των διπλωμάτων προπονητικής και συναφή ζητήματα. Αυτό υπονομεύει τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA, η οποία έχει υπογραφεί από την ΕΠΟ. Είναι ως εκ τούτου επιβεβλημένο το μέρος του Νόμου που αναφέρεται στη Σύμβαση Προπονητικής, να μην ισχύσει για το ποδόσφαιρο και να εισαχθεί εξαίρεση στον Νόμο όσον αφορά τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA.”

Πηγή: soccerplus.gr


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια