Αυτό είναι το σχέδιο γέφυρα 90 ημερών για την επιστροφή στην κανονικότητα


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σπύρος Λάμπρου στο δελτίο ειδήσεων του Star, το νέο χρονοδιάγραμμα για την άρση του lockdown σε αγορά, τουρισμό, μετακινήσεις και σχολεία είναι:
  Στις 29 Μαρτίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα εμπορικά κέντρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί η απαγόρευση μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο.

Στα καταστήματα θα μπαίνει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά στέλνοντας ένα και μόνο μήνυμα στον Νέο αριθμό 13032 και θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για να ψωνίσει.

Τα σχολεία θα ακολουθήσουν, αν όλα πάνε καλά από τις 5 Απριλίου ,πρόθεση είναι να δοθεί προτεραιότητα σε γυμνάσια και λύκεια και να ακολουθήσουν τα δημοτικά στις 12 Απριλίου.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξει στις 19 Απριλίου η εστίαση ,με τραπεζάκια  έξω και καθιστούς πελάτες. και αποστάσεις.

Από τα τέλη Απριλίου αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και η απελευθέρωση των μετακινήσεων ,πρώτα μετακινήσεις από νομό σε νομό και το Μάιο θα καταργηθεί sms.

Τον Μάιο θα ανοίξει η χώρα τις πύλες στους τουρίστες ,με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, τεστ αντισωμάτων .

Νωρίτερα εξετάζεται να ανοίξουν οι πόρτες για τους τουρίστες από το Ισραήλ που έχουν προχωρήσει τους εμβολιασμούς και ενδεχομένως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον πάψουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Τον Ιούνιο σταδιακά και όχι τον Ιούλιο θα ανοίξουν τά μπαρ, αρχικά μέχρι τη 1:00 τα μεσάνυχτα και θα επιτραπεί και η λειτουργία των γυμναστηρίων με μέτρα.

 Ακόμη και πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες .

Αυτό είναι το σχέδιο γέφυρα 90 ημερών για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών πόσες και ποιες αλλαγές θα χρειαστούν. 


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια