Ενα μόνο χρόνο μετά απλά ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο και καλά είναι να τελειώνουν οι επικοινωνιακές πολιτικές!


Εχθές 19 Μαρτίου, ένα χρόνο μετά από το πρώτο lockdown στην χώρα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται στους 649, τα νέα κρούσματα στα 2789 και οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας στους 7789.

Ένα χρόνο ολόκληρο η ψυχολογική αντοχή μας δοκιμάζεται, η οικονομική μας καταρρέει, και η υγεία μας φαντάζει τόσο εύθραυστη όσο ποτέ!
Ένα χρόνο μετά αρχίζει το περασμένο σενάριο να επαναλαμβάνεται που θέλει τον τουρισμό ανοικτό προς άπαντες και ορισμένους κλάδους των επαγγελματιών στην θέση της "Ιφιγένειας εν αυλίδι".
Πέντε μήνες σκληρού lockdown, με επί τάπητος λογαριασμούς και υποχρεώσεις που είναι αδύνατον πια να καλυφθούν καλούμαστε οι πολίτες να συναινέσουμε στην ανακοίνωση της άρσης των μέτρων απλά για χάρη της "βαριάς βιομηχανίας" της Ελλάδας!
Είναι ειρωνεία και η τραγική πλευρά θα αρχίσει να φαίνεται τώρα όπου η εστίαση θα ανοίξει τις πόρτες της, (ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε πάλι) με τα καταστήματα να αδυνατούν να πληρώσουν τα σπασμένα και να χρωστούν και τα μισά των επιστρεπτέων προκαταβολών!

Ένας χρόνος όπου θυσιάστηκαν τομείς όπως η εκπαίδευση και η παιδεία, με κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία κάθε τόσο, εστίαση, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλίες, επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης, δικαιοσύνη, και φυσικά ο τομέας της υγείας που δοκιμάζεται καθημερινά!
Ένα χρόνο τώρα θεατές ενός σκηνικού κατάρρευσης της δημοκρατίας αφού θεσπίζονται νόμοι που αφορούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τον εορτασμό επετείων και μνήμης, την λογοκρισία της δικαιοσύνης, την αθώωση πρωταγωνιστών σκανδάλων και καταχρήσεων, την συγκάλυψη κακουργημάτων, βιαστών, επιβολή προστίμων, διασυρμούς και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας!
Η προσδοκία για μια αξιοκρατική και ισονομική κοινωνία έχει χαθεί από την στιγμή που ο πολίτης καταδιώκεται επειδή μένει στην περιοχή των Εξαρχείων, επειδή ανήκει σε διαφορετικούς κομματικούς και πολιτικούς χώρους, επειδή θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στα πιστεύω του, τα ιδανικά του, την θρησκεία του, να διαμαρτυρηθεί για την αδικία, τα δικαιώματα του. Όλα αυτά θεωρούνται πια άνομες πράξεις που απειλούν την δική τους δημοκρατική ισορροπία!
Ένα χρόνο μετά από την καλοπληρωμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει εκείνο το πρόσφορο έδαφος για να διαχειρίζονται άριστα την ψυχολογία του κόσμου αποκρύπτοντας πάντα τα ποσοστά από τις μετρήσεις των λυμάτων, των ανθρώπων που παίρνουν αντικαταθλιπτικά, υπνωτικά, ναρκωτικά κτλ δημοσιοποιώντας μόνο τα ποσοστά της πανδημίας, αποκρύπτοντας την αληθή κατάσταση στα νοσοκομεία, λογοκρίνοντας αθώους, βγάζοντας δημοσκοπήσεις που απευθύνονται σε χαμηλή νοημοσύνη, εξαφανίζοντας ειδήσεις, γεγονότα, ομιλίες και αντιπαραθέσεις αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, και γενικά κόβοντας και ράβοντας την ενημέρωση που αυτοί θεωρούν ότι μας αξίζει.
Ένα χρόνο μετά, δεν έχουμε δει ακόμα καμία επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, καμία πρωτοβουλία όσων αφορά τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανακόπτουν την κατάρρευση των ασθενών από την πανδημία, ζούμε σε ένα αργό ρυθμό εμβολιασμού και απειλούμαστε με την πιστοποίηση του λες και φταίμε για την κατάσταση, λες και δεν έχει δικαίωμα ο άνθρωπος να έχει τις οποίες επιφυλάξεις του. Σε κάνουν να νιώθεις άβουλο ον και η λογοκρισία καραδοκεί από τον κάθε πολύξερο που έχει τυφλή υπακοή για ότι του "σερβίρουν".
Ένα χρόνο μετά, εν μέσω πανδημίας και αφού μας έπεισαν ότι χειρίζονται το μεταναστευτικό υπέροχα, φτιάχνοντας φράχτες και προσλαμβάνοντας ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ουδέτερες ζώνες σε κρίσιμες και κομβικές περιοχές, σύνορα της Ελλάδας, δημιουργώντας αποθήκες ψυχών, εξαπατώντας ένα ολόκληρο λαό ότι αυτοί είναι πατριώτες και η προηγούμενη κυβέρνηση ανθέλληνες και προδότες!
Εναμισυ χρόνο μετά, αντί τον καταγάλανο ουρανό και τις επενδύσεις που μας υποσχεθήκανε έχουμε να θυμόμαστε μόνο φτώχεια, κλείσιμο επιχειρήσεων, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις, υποβάθμιση του εργασιακού τομέα, αύξηση της ανεργίας και όλα με την δικαιολογία της πανδημίας η οποία όμως δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για να ενισχυθούν οικονομικά αεροπορικές εταιρίες, ΜΜΕ, να αγοραστεί νέος βαρύς αστυνομικός εξοπλισμός, να φτιαχτούν δομές, να πωληθούν σε εταιρείες χρυσού δικαιώματα της χώρας ορυκτού πλούτου, να γεμίσει ο τόπος αιολικά πάρκα, να τσιμεντωθεί η Ακρόπολη και να ενοικιασθούν για μισή ανθρώπινη ζωή αρχαιότητες που ούτε το μάτι του Έλληνα δεν χόρτασε.
Ενάμισυ χρόνο μετά ακόμα είμαστε θεατές στο βιασμό κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία , θεατές στην διεκδίκηση κυρώσεων, θεατές στην παραλογία ενός φιλόδοξου και αδίστακτου δικτάτορα, που δεν άφησαν γείτονα χώρα που να μην της ορμήσουν για να φτιάξουν την γαλάζια πατρίδα τους! Και εμείς θεατές πάντα παραδίδοντας γη σε ΝΑΤΟ, αγοράζοντας εξοπλισμό για τάχα συμμαχίες προσδοκούμε στην δύσκολη στιγμή να μας λυπηθούν όλοι αυτοί μαζί και ο Θεός!
Ένα χρόνο μετά απλά βαρεθήκαμε, απογοητευτήκαμε, νιώσαμε προδομένοι από τις ηλίθιες ετοιμασίες - φιέστες του εορτασμού των 200 χρόνων γιατί απλά δεν νιώθουμε ελεύθεροι!
Η εξωτερική πολιτική της χώρας κρέμεται από τις αποφάσεις της Ευρώπης, της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της κάθε υπερδύναμης εκτός από μας τους Έλληνες που καταντήσαμε πιόνια και βλέπουμε καθημερινά να βιάζεται ως και η ιστορία που δυστυχώς τίποτα δεν μας δίδαξε! Η ευαίσθητη και πολυπόθητη ειρήνη σε Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται στα χέρια άλλων τελικά που ορίζουν τις τύχες μας και αν δεν προσέξουμε θα γίνουμε άλλη μια φορά συνεργοί στο ξεπούλημα της εδαφικής μας ακεραιότητας!
Οι λύσεις για όλα αυτά μπορεί να βρίσκονται στο χέρι των ανθρώπων αλλά ο κόσμος μας βρίσκεται μπροστά σε μια νέα τάξη πραγμάτων όπου μέσω του φόβου την τρομοκράτηση, τον εγκλεισμό μας, την παραπληροφόρηση, την λογοκρισία και την στροφή των ανθρώπων τον έναν κατά του άλλου, φτιάχνουν μια νέα κοινωνία σαφώς υποβαθμισμένη και πιο φτωχή, υπόδουλη στο κράτος και στο κεφάλαιο!
Η ανάγκη για ελευθερία, για βούληση, για οράματα, όνειρα, για μόρφωση, παιδεία, γνωριμία του κόσμου, ανεξαρτησία, αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, υγεία και δικαιοσύνη είναι πλέον διάχυτη! Για να νιώσει ο πολίτης ασφαλής, για να ονειρευτεί ο νέος, να επενδύσει ο άνθρωπος!

Η πανδημία θα περάσει και αυτό που θα μείνει θα είναι μια εικόνα που θα θυμίζει πισωγύρισμα χρόνων! Αλήθεια πόσο μπορούμε να το επιτρέψουμε όλο αυτό;
Ήδη πληρώσαμε 10 ολόκληρα χρόνια μνημόνια από πολιτικές που μας έριξαν στα τάρταρα! Στα αλήθεια είναι το μέλλον που μας αξίζει; Να χρωστάς σαν πολίτης, να κινδυνεύει το σπίτι σου, η ζωή σου, να σου κουνάνε το δάχτυλο ότι πρέπει να πληρώσεις έχεις δεν έχεις και οι υψηλά κυβερνώντες που χρωστάνε της Μιχαλούς τελικά να διαγράφουν τα χρέη τους;
Ποιο κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας είναι αυτό που το επιτρέπει;
Σε ένα μόνο χρόνο μετά απλά ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο και καλά είναι να τελειώνουν οι επικοινωνιακές πολιτικές! Γιατί οι Έλληνες και μάτια έχουν, και στόμα έχουν, και νοημοσύνη έχουν, και επίπεδο μόρφωσης έχουν, και ψυχή έχουν! Αυτοί που ακροβατούν στα άκρα και στα όρια της υπομονής είναι αυτοί που μας επιβάλλουν τα ηλίθια μέτρα που δεν έχουν αποτελέσματα!

Αναστασία Καρακατσάνη
Σπούδασε Μουσική προπαιδεία σύστημα Karl Orff- Kodaly στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια