Τα μεταξωτά φουλάρια από το Σουφλί στο Προεδρικό Μέγαρο!


Τα μεταξωτά φουλάρια και οι γραβάτες που σχεδίασε για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Mary Katrantzou φτιάχνονται στο Σουφλί από τον Οίκο Μεταξιού Τσιακίρη. 
Στο Σουφλί, την «πόλη του μεταξιού», εκεί όπου από τα βάθη των αιώνων παραδοσιακά παράγονται από μεταξοσκώληκες νήματα και υφάσματα, τυπώθηκαν τα μαντήλια και οι γραβάτες της Προεδρίας. 

Τον περασμένο Μάιο συνέβη το εξής: κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στη Θράκη, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήρε σαν δώρο ένα μεταξωτό μαντήλι. 
Το όμορφο αυτό αναμνηστικό την οδήγησε στην απόφασή της να δημιουργηθεί μια σειρά από τρία σχέδια μεταξωτών μαντηλιών και αντίστοιχων γραβατών σε περιορισμένο αριθμό των 200 και 150 κομματιών αντίστοιχα προκειμένου να δοθούν ως εθιμοτυπικό δώρο της Προεδρίας για την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
  Με την κίνηση αυτή, η ΠτΔ όχι μόνο έδειξε το μοντέρνο της πρόσωπο επιλέγοντας τη Μαίρη Κατράντζου να τα σχεδιάσει, αλλά και την υποστήριξή της στους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής που ανέλαβαν την παραγωγή τους. 

 Ο Γιώργος Τσιακίρης, μεταξοϋφαντουργός και ιδιοκτήτης του Οίκου Μεταξιού Τσιακίρης, που ανέλαβε το πρότζεκτ, θυμάται: «Τα πρώτα δείγματα παραδόθηκαν στην Προεδρία τον περασμένο Οκτώβριο. 
Ύστερα από τη συνάντηση των δύο γυναικών, της προέδρου και της σχεδιάστριας, διαμορφώθηκαν τα τελικά σχέδια και χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη νέα σειρά. Επιλέχθηκε το μετάξι γιατί με τις ιδιότητες της ίνας του, όπως η στιλπνότητα και η ανθεκτικότητα, αναδεικνύουν τα λαμπερά χρώματα των σχεδίων. Η παραγωγή τελείωσε τέλη Νοεμβρίου και τα αξεσουάρ κυκλοφόρησαν αρχές Δεκεμβρίου».
Περισσότερα  gnomionline

tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.