Κλείνω τα μάτια και με βλέπω μικρό παιδί, διστακτικό να πατάω για πρώτη φορά το αθλητικό τερέν και να μαγεύομαι, να εμποτίζομαι με το «μικρόβιο» του αθλητισμού, της λαχτάρας για πρόοδο, εξέλιξη, πάντα υπό το πρίσμα της ευγενούς άμιλλας, του θεμιτού ανταγωνισμού και της ομαδικότητας.
Οι προαναφερόμενες έννοιες με τη πάροδο των χρόνων έγιναν τρόπος σκέψης, ζωής και με συνόδευσαν σε όλα τα μετέπειτα χρόνια της αθλητικής καριέρας μου έως και σήμερα.
Ως αθλητής της Εθνικής Ελλάδος αγωνίστηκα με σθένος για τη διάκριση της πατρίδας μου, στήριξα τους συναθλητές μου και πάντα ήμουν αρωγός σύμπνοιας και συνένωσης.
Ως προπονητής, αντιλαμβανόμενος το βάρος της ¨καρέκλας¨ δίδαξα ήθος και αγωγή. Προσπάθησα να εντρυφήσω το πνεύμα του κοινού καλού, της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού.
Είχα τη τιμή να υπηρετήσω το άθλημα από όλες τις προαναφερόμενες θέσεις και δούλεψα για την ανάπτυξή του.
Σήμερα ως πρόεδρος της ΕΤΑΒΕ και ταμίας της ΕΛΟΤ, μπορώ με υπερηφάνεια να μιλήσω για το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Μπορώ να υπερθεματίσω για την ¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ¨ των αθλητικών μας συλλόγων που έχουν ως μοναδικό στόχο και σκοπό την εξέλιξη και πρόοδο του TAEKWONDO.
Φτάσαμε όλοι μαζί, παλαιοί και νεότεροι, να αθροίσουμε εμπειρίες, γνώμες και οράματα. Βάλαμε γερά και ακλόνητα θεμέλια πάνω στα οποία ξεκινήσαμε να χτίζουμε το μέλλον του TAEKWONDO ώστε να καταφέρουμε να του δώσουμε τη θέση που του αρμόζει στο αθλητικό στερέωμα .
Αυτή η Κυριακή πρέπει να είναι το επισφράγισμα των συλλογικών προσπαθειών μας.
Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε!!
Μανώλης Χρήστος
 πρόεδρος της ΕΤΑΒΕ και ταμίας της ΕΛΟΤ
tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη