Headlines

Comments

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΑΒΗΣ : Η ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗ.Σ.) ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ


ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗ.Σ.)


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται υπέρογκες χρεώσεις ύδρευσης σε πολλούς καταναλωτές κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού, μιας και υδρομετρήσεις δεν πραγματοποιούνται ή πραγματοποιούνται ελλιπώς τα δύο τελευταία χρόνια. 
Ο Δήμος μας, λόγω της μεγάλης έκτασής του (ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση στην Περιφέρεια Αν.Μακ. & Θράκης), λόγω των πολλών οικισμών του, αλλά κυρίως, λόγω της ατολμίας της Δημοτικής Αρχής, υποφέρει τόσο ως προς την ύδρευση, όσο και ως προς την αποχέτευσή του.
 Τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα και ακατάλληλα πλέον να σηκώσουν τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου σε ύδρευση και αποχέτευση και χρήζει ειδικής αντιμετώπισης από εξειδικευμένο προσωπικό και εγκατάστασης σύγχρονων μέσων και δικτύων.
 Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, κατέθεσα την πρότασή μου, για την ανάγκη ίδρυσης της τόσο σημαντικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο.
 Η ύπαρξη και η λειτουργία Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗ.Σ είναι μονόδρομος για τον Δήμο Σουφλίου, αφού οι Δ.Ε.Υ.Α. αποκλειστικά και μόνο, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης έχουν προτεραιότητα στις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
 Η σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Δήμου Σουφλίου (Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗ.Σ.) με έδρα το Σουφλί, κρίνεται επιβεβλημένη για τους παρακάτω λόγους, αφού προβλέπεται και από τους Νόμους 4483/ΦΕΚ Α 107/2017 & 1069/1980,
 συγκεκριμένα:
- Η ποιότητα και η ποσότητα του νερού είναι προβληματική σε πολλούς
οικισμούς.
- Ανύπαρκτες υδρομετρήσεις.
-Ο συνεπής καταναλωτής έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον
κακοπληρωτή.
-Οι κλοπές στο υδρευτικό δίκτυο αυξάνονται.
-Ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Τυχερού.
-Δημιουργία 15 θέσεων εργασίας.
-Ανάθεση σε ειδικό γραφείο για την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης
για τη σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΔΗ.Σ.
-Καμία αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική.
Την αναποφασιστικότητα, ανεπάρκεια, άγνοια και έλλειψη οράματος
και προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, δεν θα την πληρώσει άλλο ο
πολίτης.

Απόστολος Δαβής
Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου

tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by