ΚΔΑΠ ΜΕΑ /Θεσμός που επεκτείνεται σε κάθε Δήμο της χώρας εκτός από τον Δήμο Σουφλίου


ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών & Ενηλίκων Με Ειδικές Ανάγκες) και Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας παραμονής, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει υπό την επίβλεψη του ΚΕΚΟΠΑΠ Σουφλίου,
με έδρα το Σουφλί, που ταυτόχρονα αυτό μεταφράζεται τουλάχιστον σε 16 άμεσες θέσεις εργασίας επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. 
Θεσμός που επεκτείνεται σε κάθε Δήμο της χώρας εκτός από τον Δήμο Σουφλίου, πολύ δε περισσότερο, όταν τέτοιες δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (Ε.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και από εθνικούς πόρους. 
Ο Δήμος Σουφλίου αποτελεί πλέον ουραγό και σε αυτόν τον τομέα. Ο Σύλλογος φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας έχει ζητήσει με έγγραφο του με αριθμ. πρωτ: 8/02-06-2021 την αρωγή του Δήμου, ο οποίος Σύλλογος εξυπηρετεί αυτήν την στιγμή 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες και νοητική στέρηση από το Δήμο Σουφλίου, ενώ οι καταγεγραμμένες ανάγκες είναι πάνω από 40 παιδιά και ενήλικες, που χρήζουν άμεσης ιδρυματικής στήριξης και περίθαλψης. 
Ενώ η πρόταση του δημάρχου Σουφλίου για ενίσχυση-σύμπραξη με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Φερών και μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις Φέρες, κινείται πέρα από κάθε λογική και εξήγηση, αποδομώντας και άλλο τον κεντρικό Έβρο από δομές και υπηρεσίες. 
Μήπως έχει σκοπό να μεταφέρει και την έδρα του Δήμου; 
Η ανεπάρκεια, ατολμία, αναποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής δεν έχει όρια, ενώ το όραμά της είναι, να φιλοξενήσει προσωρινά λαθρομετανάστες στα δύο δημοτικά γυμναστήρια του Σουφλίου και του Τυχερού. 
 Απόστολος Δαβής
 Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου 
Μέλος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής ΚΕΔΕ

tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια