Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοίκηση της Ένωσης πιστή στο ραντεβού με τα σωματεία της δύναμής της για την καθιερωμένη συνάντηση πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Πολλά και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν στις δυο συναντήσεις της ΕΠΣ Εβρου  με τα σωματεία-μέλη της που παραβρέθηκαν ,  Τετάρτη 07 Ιουλίου στην αίθουσα  του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και  Δευτέρα 12 Ιουλίου στην αίθουσα του Δημοτικού αμφιθεάτρου στο Διδυμότειχο. 

Η ανταπόκριση των σωματείων  λόγω εποχής , ήταν ελάχιστη ,  όμως  οι παράγοντες που έδωσαν το παρόν έθεσαν  θέματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν και το επόμενο διάστημα και ίσως ολόκληρη την νέα αγωνιστική περίοδο, τις ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
 Ο πρόεδρος της Ένωσης ο κ. Χατζημαρινάκης , ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τους παριστάμενους  επεσήμανε για όσα σωματεία  δεν έχουν κάνει την εγγραφή στο Μητρώο και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στη ΓΓΑ, η οποία εκκρεμεί λίγο πριν και την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία , η ΕΠΣ Έβρου  τέθηκε στην διάθεση των εκπροσώπων όλων των ομάδων για αμέριστη βοήθεια και ενημέρωση, ώστε αυτά να ολοκληρώσουν τις εγγραφές τους και να καταστούν νόμιμα, όπως αυτό ορίζεται και απαιτείται από την ΓΓΑ. 

Επίσης οι ομάδες να έχουν υπόψιν τους, ότι θα πρέπει να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους (με όποια δικηγορικά έξοδα αυτό συνοδεύεται), σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1 του Ν.4726/2020 μέχρι 30-6-2021, ενώ προβλέπεται παράταση για ένα έτος μέχρι 30-6-2022 για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
 Στην συνέχεια έγινε αναφορά  στα αγωνιστικά, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι προκηρύξεις σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν λίγο πολύ ίδιες με τις περσινές, εξαρτώμενες πάντα, από τον αριθμό δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.
  Η προκήρυξη του κυπέλλου θα έχει αλλαγές, με τους ομίλους να αποτελούν παρελθόν και όλοι οι αγώνες σε όλες τις φάσεις, να διεξάγονται σε δυο ομίλους με το σύστημα νοκ-άουτ. 
 Οι ευχάριστες ειδήσεις που ακούστηκαν , ήταν η επαναδραστηριοποίηση του ΑΟ Τυχερού, της Ρούσσας , ο Αετός Λεπτής ,και της νέας ομάδας , Διγενής Ακρίτας Σάκκου Ορεστιάδας , που θα συμμετέχουν στην Β κατηγορία.
 Ο κ. Χατζημαρινάκης ,  ανακοίνωσε μια σειρά διευκολύνσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Η σημαντικότερη ήταν η μεγάλη ελάφρυνση από το βαρύτατο κόστος των νέων επανεκδοθέντων δελτίων ορισμένου χρόνου όπως αυτά απαιτούνται φέτος, το οποίο ουσιαστικά αναλαμβάνει η ΕΠΣ Έβρου  με ελάχιστη οικονομική συμμετοχή των σωματείων (5€). 
 Η δεύτερη αξιοσημείωτη αναφορά σε σχέση με τα οικονομικά, ήταν η οικονομική ενίσχυση των ομάδων από το Στοίχημα, με το ποσό που θα ξεκινά σύμφωνα με εκτιμήσεις τις 3.000€ προς το τέλος του Δεκέμβρη ! 

Τέλος αυτονόητη θεωρήθηκε και ανακοινώθηκε η απαλλαγή των ομάδων από τα παράβολα συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αφού ήδη αυτά ήταν πληρωμένα από πέρυσι για διοργανώσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και διακόπηκαν πρόωρα και οριστικά

 Κλείνοντας ο κ. Χατζημαρινάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι με το εμβολιασμό όλων και στον αθλητισμό, τα πρωταθλήματα θα γίνουν κανονικά και με φιλάθλους στις εξέδρες, δεν θα υπάρξουν προβλήματα, όπως αυτά που που υπήρξαν πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας και ακύρωσαν όλες τις ερασιτεχνικές δραστηριότητες και διοργανώσεις.  
Σε επόμενη ανάρτηση  θα ακολουθήσει η μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο κανάλι μας Spor TVthrakiotis  ο πρόεδρος  της Ένωσης κ. Παντελής Χατζημαρινάκης.

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη