ΧΑΤΖΗΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ : Θέλουμε να φτιάξουμε το Ενωσιακό μας γήπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκ νέου υποψηφιότητα του στις εκλογές της Ε.Π.Σ. Έβρου επιβεβαίωσε με συνέντευξη του στο αθλητικό κανάλι SporTvthrakiotis ο Παντελής Χατζημαρινάκης . 
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Έβρου αναφέρθηκε για τις εκλογές που θα γίνουν στις 9 Μαϊου 2022 , υπογράμμισε ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει «κλείσει» το ψηφοδέλτιο του έχοντας σε αυτό και νέα πρόσωπα, δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο του αυτά τα τέσσερα χρόνια και τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των σωματείων για να το ολοκληρώσει, τον στόχο και το όραμα . 
Στόχος να φτιάξει το Ενωσιακό γήπεδο , υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση την οποία η νέα διοίκηση θα την καταθέσει στους Δήμους.


- Ευχαριστούμε κ. πρόεδρε για την αποδοχή της πρόσκλησης , ετοιμάζεστε για  εκλογές που θα πραγματοποιηθούν  στις 9 Μαϊου 2022 .
Πέρασαν τέσσερα χρόνια ολοκληρώθηκε η θητεία σας ,αναλάβατε την διοίκηση στις 30 Μαϊου 2018, 
πριν τέσσερα χρόνια  τα ξαναείπαμε , πείτε μας πως πήγε η θητεία σας  , εάν υλοποιήσατε  όσα δεσμευτήκατε και εάν μείνατε ευχαριστημένος με την διοίκησή σας.

Χατζημαρινάκης : Καλησπέρα κατ΄ αρχήν , σας ευχαριστώ για την πρόσκληση ,  θέλω να σε ευχαριστήσω και εκ μέρους όλων των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας γιατί όπως αποδεικνύεται κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκεσαι σε όλα τα γήπεδα και με αυτό το τρόπο βοηθάτε πάρα πολύ στην αναβάθμιση  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου   και ελπίζουμε  να είστε κοντά μας και τα επόμενα χρόνια , να συνεχίσετε αυτό το ωραίο έργο που προσφέρετε 

- Ευχαριστούμε πρόεδρε , εμείς πάντα θα είμαστε κοντά στα γήπεδα ,στις προσπάθειες των ομάδων των ποδοσφαιριστών κλπ. 
 Ξεκινήσατε την θητεία σας με ένα νέο ψηφοδέλτιο και ανανεωμένο  και όπως μαθαίνω  πάλι θα ανανεωθεί για τις  εκλογές που θα πραγματοποιηθούν  στις 9 Μαϊου 2022.

Χατζημαρινάκης : Οι εκλογές  για την νέα διοίκηση είναι  Δευτέρα  9 Μαϊου 2022  στο  Ξενοδοχείο Ερμής  στο Διδυμότειχο , 'εχουν πάρει οι ενδιαφερόμενοι τις σχετικές  προσκλήσεις  για την γενική συνέλευση , οκονομική , απολογιστική , διοικητική , θα υπάρχει και τροποποίηση του καταστατικού όπως αρμόζουν τα νέα δεδομένα σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο και βεβαίως θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη  του νέου διοικητικού συμβουλίου , οπότε είμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών , ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.
 Θυμάμαι που είχαμε ξαναμιλήσει πριν τέσσερα χρόνια , τέτοιες μέρες παραμονές των εκλογών και είχαμε κάνει μια ωραία  συζήτηση , και ξεκινώντας για να απαντήσω στην ερώτηση , ναι τότε είχαμε κάνει ένα νέο ψηφοδέλτιο που κατα 90%  απαρτιζόταν από καινούργιους  ανθρώπους που μπήκαν στην διοίκηση  , έτσι λοιπόν και σε αυτό το ψηφοδέλτιο θα έχουμε κάποιες αλλαγές  τριών , τεσσάρων ανθρώπων ώστε να εμπλουτίσουμε με νέες ιδέες και ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να βοηθήσουν και εμάς που συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι.

- Πριν τέσσερα  χρόνια 46 σωματεία είχαν δικαίωμα ψήφου , πόσα έμειναν ενεργά μέσα στα χρόνια που πέρασαν και πόσα έχουν δικαίωμα  ψήφου σήμερα.

 Χατζημαρινάκης: Όντως  το 2018 ψήφισαν 46 σωματεία , βεβαίως την ίδια χρονιά αποσύρθηκαν 2 με 3  σωματεία  , ξεκινήσαν το πρωτάθλημα 43 με 44 σωματεία , τώρα  πόσα σωματεία έχουν παραμείνει και πόσα έχουν δικαίωμα  να ψηφίσουν είναι ένα διαφορετικό κομμάτι , αυτήν τη στιγμή ενεργά σωματεία που εχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα είναι 37,   δικαίωμα ψήφου όμως έχουν 19 όσα έχουν κάνει την εγγραφή τους ,σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο,  στα Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ζητήσαμε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , ως ωφείλαμε  45 ημέρες πριν τις εκλογές , την λίστα με τα σωματεία  που είναι εγγεγραμένα και  έχουν δικίωμα ψήφου τα 19.
 Θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση την εγγραφή των σωματείων στα Μητρώα , όμως νομίζω ότι γίνεται με τον λάθος τρόπο!!
 Είναι τόσο πολλά που ζητάνε και  ένα ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να διατηρεί  λογιστήριο , να έχει νομικούς συμβούλους και όλα αυτά έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος ,ενώ θα μπορούσε να είναι πιο απλά τα πράγματα  η διαδικασία εγγραφής , θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι Ενώσεις  οι Ομοσπονδίες και να μην φτάνουμε στο σημείο να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που βλέπουμε τώρα μπροστά μας , να είναι  ενεργά σε μια Ένωση  37 - 40  σωματεία  και να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο 19!!

- Σε αυτό ποια είναι η ευθύνη των Ενώσεων ή της ΕΠΟ ?

 Χατζημαρινάκης: Ούτε η ΕΠΟ φέρει ευθύνη , ούτε η ΈΠΣ φέρνει ευθύνη για το ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου, αποκλειστική ευθύνη είναι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς αυτή μας έχει αποστείλει την λίστα των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.

 - Στα θετικά καταγράφουμε την  ιστοσελίδα που δημιουργήσατε για την  ενημέρωση των σωματείων .
 
Χατζημαρινάκης: Θυμάστε που το είχαμε συζητήσει πριν αναλάβουμε την διοίκηση , ότι θα προσπαθήσουμε να εκσυγχρονήσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης.
Έτσι μπήκαμε στις νέες συνθήκες που απαιτεί η κοινωνία μας και ενημερώνουμε  άμεσα πλέον τα σωματεία μας , διαιτησίες , ποινές ,  πρόγραμμα κλπ ,το είχαμε υποσχεθεί και το κάναμε.

- Η δια ζώσης ενημέρωση στα σωματεία υπάρχει?

Χατζημαρινάκης:  Είχαμε συμφωνήσει με τα σωματεία και όπως καλά θυμάστε  , κάθε καλοκαίρι και πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων όπως και αμέσως με την λήξη να  συναντιόμαστε με τα σωματεία αλλά και με τις Ακαδημίες να συζητάμε τα προβλήματα  της χρονιάς που πέρασε και να προσπαθούμε να τα επιλύσουμε , όπως και  να συζητάμε τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων .
Επομένως κάθε καλοκαίρι γίνεται αυτό και σας πληροφορώ πως υπάρχει ανταπόκριση και μάλιστα λύσαμε παρα πολλά προβλήματα.

-Το μοτέλο , ο πρωταθλητής να βγαίνει χωρίς πλει όφ θα συνεχιστεί?
 
Χατζημαρινάκης:  Πολύ απλά θα σας πω , πως θα συνεχίσουμε να μιλάμε με τα σωματεία , η επιτροπή πρωταθλήματος όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα  έχει έτοιμες προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλημάτων , υπάρχει το 1ο πλάνο το 2ο κλπ ,αυτό αναλύουμε κάθε χρόνο στα σωματεία και απο κει και πέρα αφουγκραζόμαστε και τις δικές τους ιδέες και προχωράμε και υλοποιούμε  αυτό που έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει όλοι μαζί!!

- Πρωτάθλημα Υποδομών ,  ξεκινήσατε την πρώτη χρονιά  πρωτάθλημα  με Κ14, Κ16 ,  την δεύτερη Κ12 φυσικά  όσο το επέτρεψε η πανδημία ,μπήκε φέτος  και η Κ10, υπάρχει σκέψη για Κ8?  

Χατζημαρινάκης:  Ήταν το μεγάλο μας στοίχημα  όπως σας είχαμε ,αν θυμάστε  πρωτοπεί  ότι ο στόχος είναι αυτής της διοίκησης να είναι η αναβάθμιση  του Εβρίτικου ποδοσφαίρου , θεωρούμε πως η αναβάθμιση  προέρχεται από τις ακαδημίες, επομένως δίνουμε τεράστια βάση στα πρωταθλήματα υποδομών. Ναι είναι αλήθεια ότι θέλουμε και πρωτάθλημα Κ8. 
  
  - Απαλλάξατε τα σωματεία από παράβολλα συμμετοχής και πληρώνεται και τις διαιτησίες , επομένως βάλατε πλάτη. 
 
Χατζημαρινάκης: Ήταν ο μεγάλος μας στόχος οι Υποδομές και δώσαμε μεγάλη βαρύτητα , και εδώ να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες των ακαδημιών που μας βοηθήσανε.
Το να δημιουργηθούν όλα αυτά τα πρωταθλήματα να ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολο!!
Όλα τα παιχνίδια αδειοδοτούνται από την περιφέρεια , μεγάλες αποστάσεις , καιρικές συνθήκες, βέβαια εξηγήσαμε από την αρχή  σε όλα τα σωματεία   ότι θα κάνουμε αυτήν την προσπάθεια και για όλη την τετραετία  δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τα τμήματα υποδομής των  Σωματείων μας , ίσως να είμαστε και ο μοναδικός Νομός που δεν πληρώνει καμία ομάδα δήλωση συμμετοχής στα παιδικά.
  Βέβαια  όλες οι διαιτησίες  τέσσερα χρόνια  ήταν πληρωμένες από το ταμείο της ΕΠΣ Έβρου , δεν πήγαινε κανένας διαιτητής να παίξει δωρεάν .Είναι πολύ δύσκολο να διεξαχθούν 500 παιχνίδια σε μια σεζόν και  όμως τα καταφέραμε....     

 - Μεικτές ομάδες προπονητές Λαμπίδης , Αραμπατζής , συνεχίζουν? 

Χατζημαρινάκης: Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα , θυμάστε και αυτή ήταν μια δέσμευσή μας , οτι θα οργανώσουμε τις Μεικτές ομάδες , δεν θέλω να αναφερθώ τι γίνονταν στο παρελθόν .
Τώρα, το κόστος,  για να γίνει μια προπόνηση κοστίζει 500 ευρώ ,  καταλαβαίνεται με τις αποστάσεις να είναι τεράστιες , η προπόνηση πρέπει να γίνει ή στην Αλεξανδρούπολη ή στην Ορεστιάδα ή στο κέντρο του Νομού στο Σουφλί , εδώ πρέπει να μετακινηθούν λεωφορεία σε κάθε προπόνηση φροντίζουμε να υπάρχει κάποιος γιατρός  όλα αυτά είναι έξοδα.
Με το θέμα των προπονητών , και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Λαμπίδη και τον κ, Αραμπατζή  βάλαμε έναν στόχο , να δουλέψουμε με πλάνο τετραετίας    αυτό το τηρήσαμε χωρίς την παραμικρή απόκληση και είμαι στην ευχάριστη θέση  να ανακοινώσω  , οι προπονητές προχτές τελειώσαν τις προπονήσεις  είναι τέσσερα χρόνια μαζί μας  έχει γίνει μια τεράστια καταγραφή των αθλητών μας σε όλες τις ηλικίες 8-16 χρονών.
Οπότε δεν γνωρίζω την επόμενη μέρα , αν είμαστε εμείς διοίκηση και η νέα επιτροπή μεικτών ομάδων έχει τους ίδιους προπονητές  ή πάμε σε κάποια άλλη επιλογή.
Βέβαια υπάρχει και η  βάση δεδομένων για τους αθλητές και όποιος και να έρθει θα παραλάβει έναν φάκελο έτοιμο με όλους τους αθλητές .
Την σεζόν 2018-19 στις Μεικτές καταφέραμε  να φτάσουμε μια ανάσα από τα φαιναλ φορ  , η Κ16 βγήκε πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη συνέχεια νίκησε σε νοκ άουτ αγώνες  τον πρωταθλητή της Δυτικής  Ελλάδος (Γιάννενα)  μετά τον πρωταθλητή της Κεντρικής Ελλάδος (Λάρισα).
 Με αποτέλεσμα 9 αθλητές και από τις δυο μεικτές ομάδες Κ14,16  πήγαν στην προεπιλογή των Εθνικών ομάδων , στη συνέχεια υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια  σε ΠΑΟΚ , ΞΑΝΘΗ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κλπ. .
Άρα αυτά ήταν μέσα στους στόχους μας ,το ταλέντο του Εβρίτη αθλητή να βγεί έξω από τον Νομό νομίζω ότι τον πετύχαμε , εξάλλου το μαρτυρούν και τα αποτελέσματα, και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι!!

- Προεπιλογή Εθνικών Ομάδων πρόσφατα είδαμε στα μέρη μας  τον τεχνικό διευθυντή Εθνικών Ομάδων Κώστα Κωνσταντινίδη, τον ομοσπονδιακό προπονητή στις γυναίκες τον κ. Παπακώστα.... 

Χατζημαρινάκης:  Όλα  αυτά είναι σε  συνάρτηση της υπόσχεσης  που είχαμε δώσει στα σωματεία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε , από την πρώτη μέρα που θα μας εκλέξουν τα σωματεία, ώς την τελευταία ημέρα της θητείας μας  θα παλεύουμε ώστε να ανεβάσουμε ένα σκαλοπάτι το Εβρίτικο ποδόσφαιρο .
Είχα την τιμή και την τύχη πριν 1,5 χρόνο με την εκλογή του κ. Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ να με τοποθετήσει στην επιτροπή όλων των εθνικών ομάδων στην ΕΠΟ , οπότε είναι ενα αξίωμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό .
Έτσι λοιπόν αφού μου δόθηκε η δυνατότητα και είχα επαφή ζήτησα και ζητούσα επίμονα κάποια πράγματα να σταματήσουν να γίνονται μόνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη  και στην κεντρική Ελλάδα  θα έπρεπε να γίνει κάτι και στον Νομό μας .
Έτσι λοιπόν καταφέραμε να γίνει μια προπόνηση προεπιλογής στα Κ17 κοριτσιών ,  με το ομοσπονδιακό προπονητή κ .Παπακώστα και την κα. Φαλίδα.
Στο γήπεδο της Καππαδοκίας ήρθε ο Τεχνικός διευθυντής όλων των εθνικών ομάδων κος Κώστας Κωνσταντινίδης   
     
 - Γυναικείο ποδόσφαιρο ,  Σουφλί 2018, Αναγγένηση Αλεξ/πολης , Ποντιακός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης , και από την νέα σεζόν και η ομάδα του  Ορέστη Ορεστιάδας.

 Χατζημαρινάκης:  Ξέρεται είμαστε από τους λίγους Νομούς που έχουμε τόσες πολλές ομάδες  σε αναλογία πληθυσμού  μπορεί να είμαστε σε υψηλά επίπεδα , δουλέψαμε παρα πολύ σε αυτό  το κομμάτι στο γυναικείο
ποδόσφαιρο σε καθημερινή συνεργασία με τους ανθρώπους των ομάδων.
Και το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλό επίπεδο , πρόσφατα μάλιστα  από την πληροφόρηση που είχα από τους  ομοσπονδιακούς  προπονητές  αυτό που είδαν στις  αθλήτριές μας   πραγματικά βρίσκονται σε  πάρα πολύ καλό επίπεδο, οπότε ευελπιστούμε στο μέλλον να δούμε ευχάριστα και από το γυναικείο ποδόσφαιρο.

- Κύπελλο , Σούπερ καπ , υποβιβασμός της Αλεξανδρούπολης fc, Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης  

Χατζημαρινάκης: Να ξεκινήσω από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης , καθώς είχε μια καλή εικόνα καθ΄όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος , αγωνιστικά δεν δικαιούνταν να υποβιβαστεί ,αλλά από κάποιο λάθος που έγινε σε ένα παιχνίδι και με δικαστικές αποφάσεις η ομάδα τελικά έπεσε , είναι άδικο αυτό που συνέβει στην ομάδα μας, δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την δικαιοσύνη   έκρινε με βάση τα στοιχεία που είχε , είναι άδικο για την προσπάθεια των ανθρώπων που κάνανε , έγινε το λάθος χάθηκε μια κατηγορία  , ας ελπίσουμε ο πρωταθλητής μας ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης τις επόμενες ημέρες που ξεκινάνε τα μπαράζ ανόδου να αναπληρώσει την θέση της Αλεξανδρούπολης  και να ανέβει στη Νέα Γ εθνική κατηγορία, καλή επιτυχία Ιπποκράτη όλος ο Έβρος είμαστε μια γροθιά με τον Ιπποκράτη να πετύχει τον στόχο του.
Όσον αφορά το Σούπερ καπ , ήταν και αυτό μια από τις εξαγγελίες μας  και το πραγματοποιήσαμε και θα γίνεται κάθε χρόνο , έτσι και το κύπελλο , είχαμε πει ότι θα προχωρήσουμε με ένα καινούργιο μοντέλο είχε θετικά αποτελέματα  και προφανώς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Το Σάββατο 30 Απριλίου στο Σουφλί είναι ο τελικός συμμετέχει ο ιστορικός και πολυνίκης του θεσμού Ορέστης Ορεστιάδας με την Αλεξανδρούπολη fc ελπίζουμε να γίνει ένας όμορφος τελικός να το χαρούν οι φίλαθλοι , η είσοδος είναι δωρεάν και ας κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός.  

- Τι καινούργιο θα φέρει η νέα θητεία σας ,που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής είσαστε  ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος.  

Χατζημαρινάκης:Όπως  σας είπα και στην αρχή θα υπάρξει μια ανανέωση στο διοικητικό συμβούλιο , σίγουρα θα υπάρξουν  2-3 νέα πρόσωπα , θα στηριχθούμε στους βασικούς πυλώνες  που είχαμε μέχρι σήμερα, δηλαδή πρώτος και μεγαλύτερος  στόχος παραμένει τα τμήματα υποδομών, στις Μεικτές ομάδες, θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τα πρωταθλήματα της Α & Β κατηγορίας.
Είναι ένα σενάριο να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και μεγαλύτερο ενδιαφέρον  με πλει οφ και πλει αουτ.
Θα  οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας μας στα γραφεία μας προς όφελος των ομάδων να υπάρξει πιο γρήγορη εξυπηρέτηση , να αναβαθμίσουμε ακόμη καλύτερα την ιστοσελίδα μας ώστε να είναι πιο ενημερωμένα τα σωματεία.
Θέλουμε να φτιάξουμε το Ενωσιακό μας γήπεδο , έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία η νέα διοίκηση θα την καταθέσει στους Δήμους και θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις που μπορεί και σε ποια περιοχή να υλοποιηθεί , οπότε ένας μεγάλος μας στόχος είναι και αυτός.
Τον μεθεπόμενο μήνα θα υπάρξει σχολή προπονητών UEFA C . 
Θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω , θα είμαστε συνεπής σε όσα είπαμε στα σωματεία , οι ποινές θα είναι αυτές που αναγράφει ο κανονισμός δεν υπάρχει λίγο πάνω ,λίγο κάτω, λίγο φίλος ,λίγο όχι, για όλους ισχύουν τα ίδια , αυτά λοιπόν που είδαν τα σωματεία από εμάς  να είναι σίγουροι και σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη θα τα δουν και στην επόμενη τετραετία εάν μας κάνουν την τιμή και μας εκλέξουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Έβρου.   

 περισσότερα δείτε το βίντεο

 Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!
مشاركة:  

تعليقات