Στην Ορεστιάδα το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων 2023 / Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Πινγκ-Πονγκ)

Νέα σημαντική στιγμή σε οργανωτικό επίπεδο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. 
Η Βαλκανική Ένωση του αθλήματος ανέθεσε στην ΕΦΟΕπΑ και την Ορεστιάδα τη διοργάνωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων (Under 15 και Under 19) για το καλοκαίρι του 2023. Αποδέχτηκε μάλιστα, παμψηφεί την υποψηφιότητα, με 11 χώρες παρούσες στο συμβούλιο της BTTU το βράδυ της Παρασκευής 26/08 στο Σεράγεβο, όπου τελειώνει σήμερα Σάββατο 27/08 το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. 
Το 30ο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων θα γίνει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2023 στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς». 
Η ανάληψη του ιστορικού eventαποτελεί δικαίωση στη σοβαρή προσπάθεια, που κάνει τα τελευταία χρόνια η Ορεστιάδα (μία πόλη με παράδοση στο άθλημα) για την οργάνωση διεθνών αγώνων. Παράλληλα, είναι επιβράβευση για την ΕΦΟΕπΑ, η οποία ήδη έχει καταφέρει πολλά σε αυτό το κομμάτι 1,5 χρόνο μετά την αλλαγή διοίκησης, ενώ έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι μετά από πάρα πολύ καιρό η χώρα θα φιλοξενήσει πάλι διεθνείς αγώνες στις νεαρές ηλικίες.
 Έχουν προηγηθεί το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 16 ανδρών-γυναικών πέρσι στη Θεσσαλονίκη, η ανάληψη διεθνών τουρνουά για άτομα με αναπηρίες και για βετεράνους (έρχονται σε Κεφαλονιά και Λουτράκι αντίστοιχα), η ανάληψη και των ομίλων των εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 (τον προσεχή Οκτώβριο), ενώ με πάρα πολλές πιθανότητες είναι η χώρα στη διεκδίκηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για άτομα με τη νόσο Πάρκινσον για το Ηράκλειο της Κρήτης! 
 Η ομοσπονδία κινήθηκε μεθοδικά και οργανωμένα στην υπόθεση της υποψηφιότητας για το Βαλκανικό νέων 2023.
 Σε πρώτη φάση γνωστοποίησε προφορικά το ενδιαφέρον και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2022 το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ξένια Στάθη μίλησε για την Ορεστιάδα όχι μόνο στη Βαλκανική Ένωση, αλλά και στους εκπροσώπους όλων των χωρών.
 Ακολούθως ετοιμάστηκαν ο φάκελος υποψηφιότητας και η αναλυτική παρουσίαση. Παραδόθηκαν στα μέσα Αυγούστου στη BTTU και η Στάθη ανέλαβε αρχηγός αποστολής και στο Βαλκανικό ανδρών-γυναικών, καθώς στο περιθώριο αυτού θα λαμβανόταν η απόφαση. 
 Στο χτεσινοβραδινό συμβούλιο έγινε ψηφοφορία και παμψηφεί με αντιπροσώπους από 11 κράτη πήρε τη διοργάνωση η ακριτική πόλη. 
Υποψηφιότητα είχε θέσει και η Αλμπένα, η οικοδέσποινα των δύο τελευταίων Βαλκανικών Αγώνων νέων και το εντυπωσιακό είναι ότι οι Βούλγαροι ψήφισαν επίσης Ελλάδα… 
Ουσιαστικά έκαναν πίσω στη δική τους υποψηφιότητα καθώς είχαν ζητήσει επίσης και τελικά ανέλαβαν το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για του χρόνου!
 Να σημειώσουμε ότι στο «Νίκος Σαμαράς» η Ορεστιάδα πραγματοποίησε με επιτυχία την περασμένη άνοιξη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα κι αυτό έδωσε ώθηση για τη διεκδίκηση της διεθνούς εκδήλωσης και αποτέλεσε γερό στήριγμα στην υποψηφιότητά της.
Έχει για χρόνια πολύ καλή δραστηριότητα στο άθλημα με τον τοπικό Γ.Σ. Φιλία, ενώ τη «δίψα» της για να διαδώσει το άθλημα και με διεθνείς αγώνες την έδειξε από πέρσι όταν με δική της πρωτοβουλία εντάχθηκε στο καλεντάρι των WTT Youth Contender. 
Λόγω μικρής συμμετοχής το τουρνουά νέων, που ήταν να γίνει τον Οκτώβριο του 2021 ακυρώθηκε τελικά, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία για την επιθυμία και τις προθέσεις του σωματείου. «Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένη από τις επαφές, που είχα εδώ. Χαίρομαι που αναλάβαμε τη διοργάνωση, είμαι σίγουρη ότι ο πρόεδρος της Φιλίας Σόλων Μαυρίδης θα κάνει το καλύτερο δυνατό κι εμείς θα είμαστε εκεί να τον βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί», τόνισε η Στάθη προσθέτοντας ένα βασικό στοιχείο για την ανάθεση της διοργάνωσης ότι το 2023 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη γέννηση της Βαλκανικής Ένωσης, για την ιδέα και τη δημιουργία της οποίας πρωτοστάτησε η Ελλάδα. Η ιστοσελίδα της BTTUσημειώνει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της ότι οι Βαλκανικοί Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δημιουργούνται με πρωτοβουλία και της ΕΦΟΕπΑ και αφού προηγήθηκε συντονισμός με τις ομοσπονδίας άλλων βαλκανικών χωρών και συμφωνία, έλαβε χώρα στις 13-14 Ιουλίου 1963 στην Αθήνα το πρώτο Βαλκανικό Συνέδριο.

 Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια