Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας – Φωτογραφίας / Art Traces ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»

«Οι Εικόνες Αφηγούνται Ιστορίες» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας – Φωτογραφίας 
 Η Art Traces ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» παρουσιάζει ένα κύκλο εργαστηρίων για εφήβους και ενήλικες με θέμα «Οι εικόνες αφηγούνται ιστορίες».
 Το νέο αυτό βιωματικό εργαστήριο θα γίνει σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις και επιθυμεί να εμπλέξει τους συμμετέχοντες τόσο με την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο όσο και με την ιστορική έρευνα, τη τοπική και οικογενειακή τους ιστορία. 
 Με εργαλείο την φωτογραφική τέχνη, το βίντεο, τη συγγραφή και βιωματικές εκπαιδευτικές πρακτικές οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως μπορούν να ξεκινήσουν μια ιστορική έρευνα και να τη μετατρέψουν σε ένα καλλιτεχνικό έργο εμπνεόμενοι από την δική τους προσωπική και οικογενειακή ιστορία. 
 Θα εξοικειωθούν με την φωτογραφική μηχανή και θα εξασκηθούν στην φωτογράφιση και βιντεογράφηση των οικείων τους, του σπιτιού τους και της γειτονιάς τους.
 Επίσης θα μάθουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παλιές αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες τους, ως εικαστικά αντικείμενα και ως αρχεία που διηγούνται ιστορίες.
 Αριθμός συναντήσεων: 4 
 Διάρκεια συναντήσεων: 2 – 2,30 ώρες την κάθε συνάντηση 
Κόστος συμμετοχής: 40€ χωρίς Φ.Π.Α 
 Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα 
 Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 08/10 ώρα 17:30 - 20:00 
 Κυριακή 09/10 ώρα 10:30 - 13:00 
 Σάββατο 15/10 ώρα 17:30 - 20:00 
 Κυριακή 16/10 ώρα 10:30 - 13:00 
 Τόπος διεξαγωγής: Κουκουλόσπιτο Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» Ελ. Βενιζέλου 60, Σουφλί Έβρος 

 Για το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο έχει τη δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες.
 Για δηλώσεις συμμετοχής: +30 6976767318 Δήμητρα Μπουρουλίτη 
 +30 6934482149 Συμεών Χατζηλίδης

 Οι Συναντήσεις Ποιοι Είμαστε
H Art Traces ΑΜΚΕ εστιάζει σε δράσεις στον τομέα της τέχνης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης. 
Η ομάδα της αποτελείται από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καθώς και συνεργάτες και εθελοντές διάφορων ιδιοτήτων. 
 AR T  T RAC E S
 Εισηγητής προγράμματος: Συμεών Χατζηλίδης. 
 Ο Συμεών Χατζηλίδης γεννήθηκε το 1981 ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ως φωτογράφος. Φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 
Παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στο ΔΙΕΚ Κέρκυρας. 
Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα Θεραπεία μέσω της Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας μέσω της φωτογραφίας στο In Sight Photo Community. 
Έχει παρουσιάσει τα έργα του μεταξύ άλλων στη Photobiennale Logos – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στη Luminous Eye Gallery και σε διάφορα μουσεία και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Έχει συμμετάσχει με έργα του σε διάφορα φωτογραφικά βιβλία όπως το Terra Thrakia σε εκδόσεις Π.Α.Μ.Θ και Inside σε εκδόσεις PHmuseum. 

 Περισσότερες πληροφορίες για την Art Traces: www.arttraces.org 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια