Ο Γιάννης Διακογιάννης υπήρξε «πρύτανης» της αθλητικής δημοσιογραφίας, ενέπνευσε γενιές αθλητικών συντακτών και σημάδεψε μια ξεχωριστή εποχή του αθλητισμού με τις μεταδόσεις του και την παρουσίαση της «Αθλητικής Κυριακής» 
Μια τεράστια απώλεια θρηνεί ο κόσμος της ελληνικής δημοσιογραφίας, και ειδικότερα της αθλητικής, με τον θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη. 
Ο εκλιπών υπήρξε διακεκριμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας, σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. 
Ο εμβληματικός δημοσιογράφος συνέδεσε το όνομά του και με την «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ. 
Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983, ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» (αρχικά «Αθλητικά Νέα»), ενώ το Σεπτέμβριο του 1969 είχε παρουσιάσει το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού, που διεξήχθη στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αποτέλεσε την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο. 
 Από πολλούς θεωρείται ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του επάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια, τον ιδιαίτερο τρόπο μετάδοσης των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων καθώς και τη γλαφυρότητα του ύφους του.  
Ο Γιάννης Διακογιάννης γεννήθηκε στη Αθήνα στις 5 Ιανουαρίου 1931. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. 
Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. 
 Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (από το 1954 έως και το 1998) και Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, μετέδωσε με την ιδιαίτερη φωνή του διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και πολλά άλλα. 
Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.

 Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!