ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ : ΚΑΛΑΚΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε στη Δαδιά η 4η συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου, όπου παρουσιάστηκε η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί όσον αφορά την προεργασία και την προετοιμασία του master plan για την Ανάπτυξη του Έβρου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Δήμους του Έβρου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τους ενεργούς πολίτες και φορείς της περιοχής, και το Σωματείο «Διάζωμα».

Ομιλία δημάρχου Σουφλίου για την ανασυγκρότηση του Έβρου

Είναι επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότηση του Έβρου κύριε υπουργέ ,βλέπετε τον χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ , βλέπετε την ανεργία και όλα αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία τα οποία υπάρχουν στην περιοχή μας.

Η ανασυγκρότηση της περιοχής απαιτεί πολιτικές αποφάσεις, στοχεύει στο μέλλον με άμεση εφαρμογή στο παρόν με επίλυση ζωτικής σημασίας ζητημάτων, θα πρέπει οι δύο διακομματικές ,για την ανάπτυξη της Θράκης και το στρατηγικό σχέδιο της ανασυγκρότησης ανάπτυξης του Έβρου σε 34 χρόνια, είτε να βρούν την εφαρμογή τους και να δώσουν λύση , είτε να ομολογήσουμε την αποτυχία τους και να δημιουργήσουμε καινούργιες Επιτροπές !!

Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε ότι ο κόσμος δυσπιστεί και δεν πιστεύει σε αυτές τις Επιτροπές.

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος , μιλήσαμε προηγουμένως και ακούμε πολλά για Εύβοια ΜΕΤΑ και για Εβρος ΜΕΤΑ , είναι διαφορετικά πράγματα , θα πρέπει να το τονίσουμε, η Εύβοια ΜΕΤΑ είναι ένα σχέδιο μιας περιορισμένης εδαφικής αρμοδιότητας , εδώ μιλάμε ,όχι για αποκατάσταση της καταστροφής εδώ στην περιοχή που υπέστη αυτή την ζημία, αλλά μιλάμε για μία ανασυγκρότηση του Νομού Έβρου.

Εικοπέντε (25 ) μαθητές που είναι σε μία δημοτική ενότητα (ΟΡΦΕΑ) και έχω 8 μειονοτικά δημοτικά σχολεία , σε αυτά λοιπόν τα σχολεία φέτος, το ένα σχολείο των Λαβάρων πού είναι το μοναδικό χριστιανικό είναι 25 μαθητές , οι πέντε (5) είναι μουσουλμάνοι ,του χρόνου θα είναι 16 με 5 μουσουλμανους και 8 μειονοτικά εκπαιδευτήρια, εκεί βέβαια οι άνθρωποι είναι σκληραγωγημένοι, είναι δασικοί συνεταιρισμοί , ξέρουνε να ζούνε κατά κάποιον τρόπο , βέβαια τώρα αλλάζουν και τα δεδομένα και αυτοί φεύγουν σιγά σιγά από τις περιοχές.

Καλά είναι τα θεωρητικά, καλή είναι η φιλοσοφία όμως αυτή τη στιγμή έχουμε 85 θανάτους και 10 γεννήσεις πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή!!

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε κάποια μέτρα, ήρθε εδώ ,είπε τι πρέπει να γίνει στην περιοχή,

Η επιτροπή θα έπρεπε να ξεκινήσει από τις εξαγγελίες πρωθυπουργού.

(Μητσοτάκης - ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του πρωθυπουργού)

Δήμαρχε το είπα και χθες το ξαναλέω και σήμερα ο,τι θα είμαστε κοντά στο δήμο σε όλα τα επίπεδα , θα στηρίξουμε όλα τα τοπικά επαγγέλματα , Δημόσια Ι.Ε.Κ. και Υλοτομίας , θα ήθελα πραγματικά να κάνω το Σουφλί και τη Δαδιά το κέντρο εκπαίδευσης των νέων υλοτόμων μας , θα χρειαστούμε πολλούς περισσότερους ,διότι το όραμα μας για την διαχείρηση των δασών επιβάλλεται περισσότερη παρουσίαση μέσα στα δάση, είναι αδιανόητο σήμερα ως χώρα με 70 εκατομμύρια δασοκάλυψης στη χώρα να είμαστε ελλειμματική στο ξύλο ,εισάγουμε ξύλο, ε..ε..ε. κάτι δεν κάνουμε σωστά!! Θα υπάρχει Δαδιά ΠΑΣ , αλλά να μελετήσουμε κύριε πρύτανη και να κάνουμε τη Δαδιά ένα πρότυπο παγκόσμιας μελέτης για το τι γίνεται μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή , είναι μία ευκαιρία και για το δημοκρίτειο πανεπιστήμιο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ :Να πω στον κόσμο , όταν  γινότανε οι δημοτικές εκλογές  , εγώ απο το μπαλκόνι, δήλωσα  αυτό είναι το μέλλον , τις εξήγγειλε ο πρωθυπουργός  υπάρχει ελπίδα , υπάρχει αισιοδοξία, εάν λοιπόν δεν υλοποιηθούν  όλα αυτά , και είναι μια χρυσή ευκαιρία  , το πανεπιστήμιο της Θράκης  κύριε πρύτανη , να μην υπάρχει μόνο διοικητική μεταρρύθμιση να γίνει πραγματικά τρίτο πανεπιστήμιο , όπως εξήγγειλε ο κύριος πρωθυπουργός, και αυτή την ευκαιρία που σας δίνει να την αρπάξεται μαζί  με τους βουλευτές και  να ζητήσουμε πανεπιστημιακή σχολή, αυτή είναι η λύση που θα πρέπει να κινηθούμε  και αυτές τις λύσεις ζητάει ο κόσμος.
Θα είστε το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο το οποίο θα αρπάξει τις ευκαιρίες  ,ή  θα είστε η θητεία εκείνη , η πρυτανία ,που θα χάσει τις ευκαιρίες !!
Γνωρίζεται κύριε υπουργέ , ότι όλες οι επιχειρήσεις , μετά από την οικονομική κρίση , μετά απο΄το ενεργειακό κόστος , μετά από την πανδημία ,δεν μπορούν να αντέξουν εδώ στον Νομό Έβρου.
                        ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Να μειώσουμε τον Φ.Π.Α
- Εφαρμογή μέτρου μεταφορικού ισοδύναμου για την περιοχή μας , και στοχευμένου επιδόματος θέρμανσης.
-Εκσυγχρονισμός του ηλεκτρικού-τηλεπικοινωνιακού δικτύου -(προσέλκυση "Digital Nomads"
-Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου
-Επαναλειτουργία ενός Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου
-Κατασκευή  και λειτουργία  νέου  σύγχρονου Συνοριακού Σημείου Διεύλεσης  στο ύψος του οικισμού Σουφλίου
-Χορήγηση 48ωρης Τουριστικής VISA σε πολίτες της Τουρκίας για διευκόλυνση πρόσβασης στην περιοχή μας.
- Κτηνιατρική Σχολή
Το δημογραφικό που ανέφερα , ήτανε αυτό που άλλαξε την στάση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Αλεξανδρούπολης  (κ.κ. Άνθιμου) , ο οποίος δήλωσε τα εξής:
"Λοιπόν , τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός (Μητσοτάκης), του έστειλα τρία κείμενα για την Κτηνιατρική Σχολή. 
Του είπα , στο Σουφλί θα γίνει , όχι στην Αλεξανδρούπολη , τι να την κάνεις στην Αλεξανδρούπολη τη Κτηνιατρική Σχολή , για να πηγαίνω το σκυλάκι μου και το γατάκι μου!! Το Σουφλί ένα βήμα είναι , εκεί να κρατηθεί ο κόσμος "
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ :Η μόνη περιοχή που είναι κατάλληλη είναι το Σουφλί , διότι εδώ είναι το Ζωϊκό κεφάλαιο , εκτός εάν οι καθηγητές θέλουν να κάνουν ταξίδια ή να είναι στην πόλη ....
Δεν είμαστε ανταγωνιστές καμιάς περιοχής , εμείς διεκδικούμε και λέμε , ό,τι δεν μπορεί το Σουφλί να εξαιρείται απο μη ίδρυση  πανεπιστημικού τμήματος , το είπε ο κύριος πρωθυπουργός , τώρα εάν αγνοείται τον ίδιο τον πρωθυπουργό  είναι δικαίωμα σας !! εγώ το πιστεύω και θα πρέπει κάθε Επιτροπή να ξεκινήσει από αυτό το θέμα!!
- Διπλή σιδηροδρομική γραμμή , για να μην πούμε πως αντί να πάμε ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ , ζητάμε να πάμε ΕΒΡΟΣ ΠΡΙΝ !!!!
Γιατί πριν είχαμε έναν σιδηρόδρομο που πήγαινε και στην Τουρκία , Βουλγαρία , και έκανε διεθνής δρομολόγια , αυτήν την στιγμή το μόνο που  μεταφέρει είναι πολεμικό υλικό και στοχοποίηση!
- Αλλαγές χρήσης NATURA .....6- 7  χρόνια  δεν έχει γίνει τίποτε ......περιμένουμε το διαβόητο προεδρικό διάταγμα , από την μια πλευρά υπάρχει πλημμύρα , από την άλλη πλευρά υπάρχει η  NATURA!!
Είχαμε δυο φωτιές , το 2022 και το 2023 , σε άλους φορείς υπάρχουν και πυροσβεστικά μέσα και πολλά άλλα, σε αυτόν εδώ τον φορέα  δυστυχώς δεν υπάρχουν,
Άρα εφοδιασμός από τον ΟΦΥΠΕΚΑ  με σύγχρονο εξοπλισμό ,προκειμένου να χορηγηθεί στον Δήμο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ή να συνδράμουμε με τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ενεργιακές αναβαθμήσεις  στον Δήμο :
Βλέπουμε έναν παράξενο τρόπο αντιμετώπισης στις υποβολές που κάνει ο Δήμος για συμψηφισμό και για χορήγηση ενεργικής αναβάθμισης.
Ενώ έχουμε μπει σε χρηματοδοτικά προγράμματα , οι ιδιώτες μπαίνουνε με τόσο ευκολία , εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε  να κάνουμε σύνδεση , είναι φορτωμένες  οι γραμμές , αυτό μας ισχυρίζονται.
Καλά είναι να μιλάμε για NATURA και περιβάλλον , αλλά θα πρέπει να πούμε στους πολίτες μας από που θα βρούμε τα χρήματα για το ενεργειακό κόστος  .... Η Αλεξανδρούπολη παίρνει 1.400.000 , τα Αρριανά 1.300.000 και το Σουφλί παίρνει ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!
Όλα έχουν φτιαχτεί κατά κάποιον τρόπο για τις μεγάλες πόλεις , τίποτε για τις μικρές!!Δεα λαβάνονταν υπόψιν η έκταση,  η ορεινότητα και πολλά άλλα πράγματα , αυτό το αντιστρέψαμε , είναι καιρός να αντισρέψουμε και κάποια άλλα πράγματα  , όπως το ποσοστό επιδότησης του leader , της  έκθεσης όλων των προτάσεων που θα υποβληθούν και πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας .
Μιλήσανε και μιλάνε για Τουρισμό , εμείς αγωνιζόμαστε και παλεύουμε να αναδείξουμε αυτό το  οποίο  μας ανέδειξε ο παγκόσμιος οργανισμός Τουρισμού στην Ισπανία η μοναδική διάκριση ,
(Ακολουθεί βίντεο)
Όπως είδατε κύριε υπουργέ  εμείς έχουμε αυτήν την παγκόσμια διάκριση και αυτήν την στιγμή ο Δήμος μας δεν έχει χαρακτηριστεί ως ένας τουριστικός προορισμός !!!
Κυρίες και κύριοι , δεν είναι μόνο ο δήμος Σουφλίου , είναι και δήμος Διδυμοτείχου ο οποίος έχει μοναδική ιστορία , και αυτοί οι Δήμοι έχουν εξαιρεθεί , άρα παλεύουμε για τα αυτονόητα και τα προεδρικά διατάγματα έχουν να ανανεωθούν από το 1976-77
Έχουνε βγει σε πυρόπληκτες περιοχές (ΠΑΛΛΗΝΗ )και σε άλλες περιοχές , αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας που να δίνει την δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων λυκείων , άρα λοιπόν να γίνει και για το Σουφλί και για τις περιοχές που είναι πυρόπληκτες .
- Αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία 
Αυτό που ήθελα τέλος να πω ,  σε δυο χρόνια στο Δάσος Δαδιάς) που δουλεύουν οι δασεργάτες , αυτό των καμμένων δεν θα υπάρχει , θα έχει σαπίσει και θα είναι σε αχρηστία .
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τους δασικούς συνεταιρισμούς , όπως έγιναν σε παρόμοιες περιπτώσεις , συγκεκριμένα μέτρα , αλλά και για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους , να γίνουνε διαχειριστές του Δάσους και να αποζημιώνονται ανάλογα με την στρεμματική καλλιέργεια 
................................
Στο τέλος της ομιλίας ο δήμαρχος Σουφλίου κος Καλακίκος Παναγιώτης βράβευσε τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.