Σε απόλυτα θετικό, συναινετικό και συνεργατικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Σουφλίου με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό .
 Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό στο Επισκοπείο του Διδυμοτείχου, με τον οποίο είχε μια εγκάρδια και ειλικρινή συζήτηση για την συνέχιση της στενής συνεργασίας , για τα ποικίλα προβλήματα του τόπου που συνοψίστηκαν σε ένα ,το δημογραφικό!! 
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός:
Με αφορμή το δημογραφικό και το πρόβλημα που υπάρχει και με την πίστη που θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση και στη ποιότητα της ζωής αυτού του τόπου ,υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον δήμαρχο Σουφλίου.
 Να προχωρήσει η πολιτεία την λειτουργία μιας επιπλέον σχολής , της Κτηνιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με έδρα το Σουφλί.
Εάν θέλουμε μια ισόρροπη αναβάθμιση και λειτουργία του Νομού μας και της Θράκης γενικότερα , θα πρέπει να θωρακίσουμε την Ακριτική αυτή περιοχή , με Πανεπιστήμια , με Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δεδομένου ήδη, στην Ορεστιάδα λειτουργεί η σχολή Δασολογίας και Δασοπονίας , στο Διδυμότειχο η σχολή Ψυχολογίας - Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ό,τι θεωρώ έγκληματική την μεταφορά της έδρας της νοσηλευτικής  από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη - , θεωρώ  ότι είναι επιβεβλημένο  και απαραίτητο η λειτουργία μιας ακόμα σχολής και κατά προτίμηση  της Κτηνιατρικής σχολής στο Σουφλί .
Είναι μια αγροτική περιοχή , είναι μια περιοχή η οποία συνδυάζεται με την παραγωγή του Μεταξιού και του μεταξοσκώληκα , με την κτηνοτροφία που υπάρχει στην ενδοχώρα του Σουφλίου , έχουμε το Δάσος της Δαδιάς με την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα του,  πράγματα το οποία όλα  συνηγορούν για την προώθηση μιας τέτοιας προοπτικής .    
Συνυπογράφω λοιπόν και εγώ με όλη μου την δύναμη και θα είμαι κοντά στην Επιτροπή , που ενδεχομένως  να δημιουργηθεί από τον Δήμο Σουφλίου , για παρέμβασή μας  στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας , αλλά και σε κάθε παράγοντα , και για τι όχι και στον πρωθυπουργό  κύριε Δήμαρχε , προκειμένου , αυτό το δίκαιο αίτημα   του λαού του Έβρου , που νομίζω δεν είναι μόνο του Σουφλίου , είναι αίτημα όλων  των παραγόντων αυτού του Νομού!! 
Με την αφορμή αυτή , θα ήθελα να πω ότι θα έπρεπε , εφόσον αποφασίστηκε η λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην πατρίδα μας , έπρεπε να πριμοδοτηθούν οι Ακριτικές περιοχές , αντί να συνωστίζονται οι φοιτητές των ιδιωτικών  πανεπιστημίων στις μεγάλες πόλεις, θα έπρεπε να προτιμηθούν οι ακριτικές περιοχές , διότι ο λόγος δεν είναι άγνωστος ,είναι προφανές , είναι Εθνικός!!
     

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!