Έκοψε την βασιλόπιτα ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου
Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό και συναδελφικό κλίμα στο Σουφλί .
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προπονητές από όλο τον Νομό, ενεργά μέλη του Συνδέσμου. Η συμμετοχή ήταν σημαντική, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική παρουσία του Συνδέσμου, που εδώ και 35 χρόνια στηρίζει και εκπροσωπεί τους προπονητές του Έβρου.
Η βραδιά κύλησε με ανταλλαγή ευχών για υγεία, επιτυχίες και μια δημιουργική ποδοσφαιρική χρονιά, με κοινό στόχο την πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου και την ανάπτυξη των ακαδημιών.
Στην κάμερα spor tv thrakiotis μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας.
Αλεξόπουλος Κώστας |πρόεδρος συνδέσμου προπονητών Έβρου
Ο Σύνδεσμος εδώ και 35 χρόνια έχει ισχυρή παρουσία στον Νομό μας. Σήμερα βρισκόμαστε στο Σουφλί και, όπως βλέπετε, η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ενεργοί προπονητές, πτυχιούχοι με ενεργές ταυτότητες, που εργαζόμαστε σε σωματεία όλων των κατηγοριών: σε αναπτυξιακές ηλικίες, γυναικεία πρωταθλήματα, ομάδες Α’ και Β’, στο τοπικό αλλά και στη Γ’ Εθνική.
Για εμάς, λοιπόν, είναι μια βραδιά χαράς.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μίγμα παλαιών και νέων προπονητών.
Ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει σημαντικά, στα 42 έτη. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ανθρώπους νέους, δημιουργικούς, που δίνουν μια μεγαλύτερη ώθηση στον Σύνδεσμο. Ευελπιστούμε ότι θα έρθουν ακόμη περισσότερα νέα μέλη, με τη βοήθεια της ΕΠΣ Έβρου και των σχολών προπονητών που δημιουργούνται τα τελευταία τρία χρόνια στον Νομό.
-Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι είναι παλαιοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια ακολουθούν το επάγγελμα του προπονητή.
Νομίζω πως όταν ένας άνθρωπος έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε πόστο και καταλήγει να είναι προπονητής, έχει σίγουρα παραστάσεις και εμπειρίες. Το σημαντικό είναι να μεταφέρει στην προπονητική διαδικασία τα θετικά στοιχεία και όχι τα μελανά σημεία που ίσως έχει βιώσει.
Γνωρίζουμε ότι ο Νομός μας είναι ιδιαίτερος, με μεγάλες αποστάσεις. Σκεφτείτε ότι ένα σωματείο ή ένας προπονητής, για να αγωνιστεί σε ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα, μπορεί να χρειαστεί να διανύσει 250 χιλιόμετρα μέσα σε μία ημέρα για έναν αγώνα. Είναι πολύ.
Γι’ αυτό προσπαθούμε οι ημερίδες και οι συναντήσεις μας να μοιράζονται στο βόρειο και στο νότιο κομμάτι του Νομού.
Παράλληλα, υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω e-mail και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Όσον αφορά τις σχολές προπονητών και την αναβάθμιση των πτυχίων, με τον νέο αθλητικό νόμο τα σωματεία οφείλουν να έχουν πιστοποιημένους προπονητές. Αν θέλουμε να το θέσουμε σε σωστή βάση, είναι προς τη θετική κατεύθυνση.
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν πιστοποιήσεις, ενεργές ταυτότητες, αναβαθμίσεις και επαναπιστοποιήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή η διαδικασία.
Η υποχρεωτικότητα έχει διπλή ανάγνωση. Για τους προπονητές είναι θετικό, γιατί τους κρατά ενεργούς και σε συνεχή εξέλιξη.
Για τα σωματεία σημαίνει ότι μπαίνουν στη διαδικασία να διαθέτουν πιστοποιημένους επαγγελματίες.
Σχετικά με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και το μέλλον του ποδοσφαίρου, το πρόγραμμα «Αναγέννηση» της ΕΠΟ βρίσκεται στην πρώτη, πιλοτική του χρονιά.
Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του. Ωστόσο, για πρώτη φορά υπάρχει ένα οργανωμένο πλαίσιο που δίνει ταυτότητα σε όλη τη δομή της Εθνικής Ελλάδας, από τα μικρά κλιμάκια μέχρι το ανδρικό επίπεδο.
Για χρόνια αναρωτιόμασταν τι ποδόσφαιρο θέλουμε να παίξουμε.
Πλέον υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που τρέχουν το πρόγραμμα με σαφή στόχο και κατεύθυνση. Αν το δούμε με καθαρό μυαλό και όχι με βάση το τι βολεύει τον καθένα, θα καταλάβουμε ότι είναι ένα πρόγραμμα που βελτιώνει τους προπονητές, τα σωματεία και κυρίως τα παιδιά των ακαδημιών.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Έβρου, φέτος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με δύο ομίλους. Το πρωτάθλημα που ακολουθεί θα περιλαμβάνει δέκα πολύ δυνατά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, με ομάδες όπως η ΑΕΔ, ο Άρδας, το Σουφλί, ο Εθνικός, η FC και το Τυχερό.
Ευελπιστούμε η καλύτερη ομάδα να τερματίσει πρώτη και να είναι η εκπρόσωπός μας στη Γ’ Εθνική.
Ευχαριστούμε.
Καλή χρονιά με υγεία και να τα λέμε στα γήπεδα.
Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ! sportvthrakiotis Αθλητική Φωνή του Έβρου






0 Σχόλια