Δύο ομάδες της Α’ ΕΠΣ Έβρου (ΕΘΝΙΚΟΣ) - (Π.Ο.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)στερούνται την έδρα τους και τα έσοδα από τα εισιτήρια – Πότε θα ανοίξει ξανά τις πύλες του το Δημοτικό Στάδιο Αλεξανδρούπολης;

Την ώρα που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σχεδιάζει μια συνολική αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς», με παρεμβάσεις που εκτιμάται ότι θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τις υποδομές του, παραμένει ένα κρίσιμο ερώτημα για το ποδοσφαιρικό παρόν της πόλης: Πότε θα εκδοθεί η άδεια καταλληλότητας του γηπέδου, ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες και οι φίλαθλοι στις εξέδρες;

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε νέα τοπογραφική αποτύπωση του σταδίου και προχωρά ο συνολικός επανασχεδιασμός του. Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση του ταρτάν, επέκταση του στίβου σε οκτώ διαδρομές, νέα καθίσματα, παρεμβάσεις στις κερκίδες, ανακαίνιση αποδυτηρίων, βελτίωση των εγκαταστάσεων και αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και προσβασιμότητας.

Παράλληλα, ο Δήμος, με  δήμαρχο  τον Γιάννη Ζαμπούκη, διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ από τα αρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Το πρόβλημα που απασχολεί το τοπικό ποδόσφαιρο

Ωστόσο, πέρα από τα σχέδια για το μέλλον, υπάρχει και η σημερινή πραγματικότητα. Δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Έβρου (ΕΘΝΙΚΟΣ) - (Π.Ο.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) στερούνται τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» ως αγωνιστική έδρα και αναγκάζονται να αγωνίζονται στα προπονητικά τους κέντρα, χωρίς τη δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβληματισμό, καθώς οι ομάδες στερούνται όχι μόνο τη στήριξη του κόσμου τους, αλλά και πιθανά έσοδα από την πώληση εισιτηρίων, σε μια περίοδο όπου η παρουσία των φιλάθλων και η οικονομική ενίσχυση είναι σημαντικές για τη λειτουργία των σωματείων.

Η αναβάθμιση του «Φώτης Κοσμάς» είναι ασφαλώς αναγκαία και μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης. Όμως, για τα σωματεία που αγωνίζονται σήμερα, εξίσου σημαντική είναι η αποσαφήνιση του χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή τους στο γήπεδο.

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς»; Και πόσο σύντομα θα μπορέσουν οι ομάδες της Αλεξανδρούπολης να αγωνιστούν ξανά μπροστά στους φιλάθλους τους;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ενδιαφέρουν άμεσα τα σωματεία, τους αθλητές και τον φίλαθλο κόσμο της πόλης.


Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ! sportvthrakiotis Αθλητική Φωνή του Έβρου