Headlines

Comments

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ 2016/17 ΑΠΟ ΤΟ THRAKIOTIS TV

Πριν μερικά χρόνια κάποιοι πήραν το ρίσκο για «μονιμοποίηση» του ενός ομίλου στην κατηγορία. Ένας όμιλος για «ζόρικο» πρωτάθλημα και μετά τον υποβιβασμό των Έβρου Σουφλίου , Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όλοι έλεγαν ότι θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων.
 Δυστυχώς όλα έμειναν σε ένα ατελείωτο όνειρο.
Το πρωτάθλημα τελείωσε από την 16η αγωνιστική και ήταν τεσσάρων ταχυτήτων. ΑΕΔ και Ορέστης ήταν ανταγωνιστικοί αλλά μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι του 2ου γύρου.
Με την ήττα της ομάδας της Ορεστιάδας τελείωσαν όλα.
 Η ΑΕΔ φυσιολογικά ήταν πρωταθλήτρια από την 16η αγωνιστική.
 Η 2η ταχύτητα ήταν μόνη της η Ένωση Αν./Αρ., αν και είχε παίκτες με εμπειρία ακόμη και στην Γ΄ Εθνική ήταν με διαφορά στην 3η θέση. Στην 3η ταχύτητα ανήκουν οι ομάδες από την 4η θέση μέχρι την 10η. ομάδες με 5 βαθμούς μεταξύ τους διαφορά που δεν ανησύχησαν ποτέ με υποβιβασμό αλλά και ποτέ (εκτός του Άρδα και των Φερών) δεν πίεσαν τους πρωτοπόρους.
 Στην τελευταία 4η ταχύτητα ανήκουν η Βύσσα και το Ασπρονέρι που αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα το ιδιαίτερο και από τα μέσα του πρωταθλήματος έκαναν πλάνα για την 2η κατηγορία.

  Οι ομάδες στο μικροσκόπιο



#    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
 Για 3η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια ομάδα και επιτέλους θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική.
Είχε τον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος ( για 4η συνεχόμενη χρονιά) τον Χρήστο Γιαννόπουλο με 24 γκολ) την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας (80-9) τέρματα και ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας.


#  ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Προσπάθησε, κυνήγησε, το πίστεψε αλλά τελικά τερμάτισε μία θέση πιο πάνω από την περσινή σεζόν. Η 2η θέση είναι ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η ομάδα της Ορεστιάδας αφού έχασε και τα δύο παιχνίδια με την πρωταθλήτρια ΑΕΔ. Είχε την 2η καλύτερη επίθεση με 48 τέρματα και την 2η καλύτερη άμυνα ( μαζί με την Ένωση) με 13 τέρματα παθητικό. Ο Χρύσανθος Μεμούρης  ήταν και πάλι πίσω από τον Γιαννόπουλο 2ος σκόρερ με 14 τέρματα.


#    ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ/ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ
 Μετά το πρωτάθλημα που πήρε το 2011/12 η ομάδα της Ένωσης αρκείτε στην 2η και 3η θέση στο πρωτάθλημα. Όλο της το βάρος το ρίχνει στο κύπελλο που φέτος έφτασε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό αλλά και πάλι το έχασε.  Μετά το Νεοχώρι, το Σουφλί φέτος ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια ΑΕΔ.


#    ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
 Ήρθε για να μείνει και να εντυπωσιάσει.  Η ομάδα των Φερών με αξιόλογο σύνολο και κάτω από τις οδηγίες του έμπειρου Τάκη Λαμπίδη έκανε την έκπληξη και μπήκε στην 1η τετράδα. Μετά την αποχώρηση για την ΑΕΔ του 1ου σκόρερ της  (Γκαβανόζης με 7 γκολ) το βάρος της επίθεσης σήκωσαν οι Μπάμπιτς, Σιδηρόπουλος, Καλομπρατσίδης, Τσιπλάκης.

#  ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛ.
 Μετά τον υποβιβασμό από την Γ Εθνική κατηγορία η ομάδα ανανεώθηκε στο 90%. Με τον Σάκη Παπαράδη στο τιμόνι έδωσαν την ευκαιρία στους «πιτσιρικάδες» από την 2η ομάδα να δείξουν τις ικανότητές τους. Καρακασίδης ( 9 γκολ), Τσελέπης, Βαρσαμίδης από τα πολλά ταλέντα του Εθνικού που θέλουν προσοχή για να μην …χαθούν.


# ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΕΞ
Όταν στο τέλος του 1ου γύρου έφυγαν Καλυμνίος (ΑΕΔ) και ΚαλαΪτζίδης (Νίψα) οι οποίοι πέτυχαν τα 10 από τα 11 γκολ της ομάδας  όλοι ήταν απογοητευμένοι για την θέση που θα κατέλαβε η ομάδα στο τέλος της σεζόν.  Η προσθήκες των Παγωνίδη και Κυζιρίδη ήταν καταλυτικές και έφεραν την ομάδα ισόβαθμη με Εθνικό και Καστανιές στην 5η  θέση.


#  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ
Μέτρια πορεία από τον Άρδα που μεν κατέλαβε την 5η θέση με τις ισοβαθμίες όμως έπεσε στην 7η. Ο Καπετανίδης  όπως πέρσι ήταν ο 1ος σκόρερ τις ομάδας με 9 γκολ και τον ακολούθησε ο Μπακιρτζής με 5 γκολ.


#  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η ομάδα του «νοσοκομείου» όπως την αποκαλούν  οι φίλοι της τερμάτισε στην 8η θέση με 27 βαθμούς. Ο Κατσαμάγκας όπως κάθε χρονιά ήταν ο σκόρερ της ( 9 γκολ). Αξιοσημείωτο για την ομάδα ότι φέτος «κέρδισε» μόλις ένα πέναλτι ενώ την περσινή σεζόν ήταν η πρωταθλήτρια με 7 «κερδισμένα» .


# ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ
Στην μετριότητα κινήθηκε η ομάδα του Ποντιακού. Η αλώβητη περσινή του έδρα ( μία ήττα από Ορέστη) φέτος κατέρρευσε και ηττήθηκε 5 φορές.  Πρωταθλήτρια στα πέναλτι αλλά και στην αστοχία τους. Είχε 8 «κερδισμένα» αλλά αξιοποίησε στα 4.


#  ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Η θέση που κατέλαβε ο Έβρος δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Μετά τον υποβιβασμό στην ομάδα άλλαξαν πολλά. Στα μέσα του πρωταθλήματος άλλαξε ο προπονητής αλλά δεν κατάφεραν τίποτα το ιδιαίτερο.  Η άλλοτε κραταιά ομάδα του Έβρου κατέλαβε την 10η θέση.  Έξη παίκτες της πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια και είχε την χειρότερη επίθεση (19 γκολ) από τις ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία.


#  ΑΚΡΙΤΑΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ
Η ομάδα της Βύσσας πέτυχε μόλις δύο νίκες και αυτές επί του ουραγού Ασπρονερίου. Είχε την χειρότερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας ( 9-86 γκολ) και μαζί με τον Ατρόμητο πήραν τον δρόμο του υποβιβασμού από πολύ νωρίς.


# ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΠΡΟΝΕΡΙΟΥ
Ομάδα που σκοράρουν μόνο 3 ποδοσφαιριστές δεν έχει τύχη στο πρωτάθλημα                        ( Φουτσιτσούδης 8 γκολ, Καμπουρούδης 2 και ένα ο Κυρούδης οι σκόρερ της ).
 Πήρε την μοναδική νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Έβρο Σουφλίου.
Δέχτηκε 4 κόκκινες ενώ δόθηκαν  11 πέναλτι εις βάρος της και 3 υπέρ.



« Η ακτινογραφία του πρωταθλήματος»



Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά στοιχεία του πρωταθλήματος με την ομάδα  και τους ποδοσφαιριστές του Διδυμοτείχου να κλέβουν την παράσταση.

                                                             ΟΙ ΚΑΡΤΑΚΙΔΕΣ

 Οι ποδοσφαιριστές της  ομάδας του Σουφλίου  και του Αλεξ δέχτηκαν τις περισσότερες κόκκινες κάρτες.

Αναλυτικά και οι 12 ομάδες της κατηγορίας  που οι
παίκτες τους είδαν την άγουσα για τα αποδυτήρια  είναι:

5 κόκκινες κάρτες  
Σουφλί.(Δουλούδης 2η, Ανδρονικίδης 2η, Τσαμπάζογλου 4η, Δροσάκης9η,  Μπάμνιος 20η).
5 κόκκινες
Άλεξ  (Παπανικολάου 2η& 7η, Καλαϊτζίδης Β. 5η, Χλωρίδης 11η, Δεληγιαννίδης 15η
4 κόκκινες 
ΑΕΔ (Τσανετάκος 5η& 20η, Θάνος 5η& 16η)
-//-          Ορέστης Ορ. (Κιτσικούδης 4η, Δουρούδης 5η, Αλεξούδης 11η, Τσουμακίδης 16η )
-//-           Ασπρονέρι ( Τσομπανούδης 4η, Γαβριηλάκης 4η, Ναζίρης 5η, Παρασχούδης 12η )
3 κόκκινες 
Ιπποκράτης (Βογιατζής 4η, Βιτζέκας 4η, Γεωργατζόπουλος 5η)

2 κόκκινες
-//-        Εθνικός Αλ. (Γκουντινούδης 1η    , Βαρσαμίδης 11η)
Φέρες (Τζομπανούδης 4η, Ντόλας 12η )
 -//-       Καστανιές (Χαρισιάδης 5η, Μυλωνας Γ. 10η )
 -//-      Ποντιακός ( Κωνσταντινίδης 12η& 17η )
1 κόκκινη 
Ένωση Αν./Αρ.(  Καπανίκας 12η)
-//-        Α. Ν. Βύσσας (Σαραγλίδης 5η)



                                                                      
                                                            ΟΙ ΠΕΝΑΛΤΑΚΙΔΕΣ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ 2016-17

 Η ομάδα του Ποντιακού «κέρδισε» τα περισσότερα πέναλτι με τους παίκτες  της ομάδας του Ασπρονερίου να υποπίπτουν σε 11.

Αναλυτικά τα υπέρ τα κατά και τα εύστοχα πέναλτι των ομάδων:

ΑΕΔ υπέρ ( 4 στα 4) κατά (2 στα 2)
Ορέστης    υπέρ (3 στα 4) κατά ( 3 στα 3)
Ένωση Αν./Αρ.   υπέρ (4 στα 4) κατά ( 2 στα 2)
Φέρες    υπέρ (3 στα 6) κατά (3 στα 3)
Εθνικός Αλ.   υπέρ (3 στα 4) κατά κανένα
Άλεξ   υπέρ (3 στα 3) κατά (3 στα 4)
Καστανιές   υπέρ (2 στα 2) κατά (3 στα 4)
Ιπποκράτης  υπέρ (1 στα 1 ) κατά  (1 στα 1)
Ποντιακός  υπέρ (4 στα 8) κατά (2 στα 3)
Σουφλί   υπέρ (1 στα 1) κατά (2 στα 3)
Α. Ν. Βύσσας  υπέρ (1 στα 1) κατά (3 στα 5)
Ασπρονέρι  υπέρ (3 στα 3) κατά(  8 στα 11)

                                          ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Τέσσερις παίκτες πέτυχαν 5 γκολ εις βάρος των ομάδων τους
Ο Πετρόπουλος του Ορέστη σκόραρε 2 φορές κατά της ομάδας του. την 2η αγωνιστική στην νίκη της ομάδας του στα Φέρε με 1-4 και την 9η και πάλι στην νίκη επί του Έβρου στο Σουφλί με 2-1.
Την 3η αγωνιστική ο Μπετζέκας του Σουφλίου σκόραρε εις βάρος της ομάδας του στην ήττα από τον Άρδα στις Καστανιές με 5-2.
Την 19η ο Κυζιρίδης του Άλεξ ήταν ο άτυχος στο 1-1 της ομάδας του με την Ένωση Αν./Αρ. και ο Μαργαρίτης του Ιπποκράτη την 20η αγωνιστική πέτυχε γκολ εις βάρος της ομάδας του στην νίκη με 6-1 επί της Βύσσας.

M.V.P. ΣΤΑ ΓΚΟΛ
Αγγελακάκης

Από τους 129 σκόρερ του πρωταθλήματος  ο Σεργκεϊ Αγγελακάκης της ΑΕΔ πέτυχε καρέ την 13η αγωνιστική επί της Βύσσας  στην νίκη της ομάδας του με 9-0, ενώ άλλοι 5 ποδοσφαιριστές πέτυχαν χα- τρικ με τον  Γιαννόπουλος ( ΑΕΔ) να πετυχαίνει δύο.  








Την 7η (Ασπρονέρι-ΑΕΔ 1-6) και την 13η (ΑΕΔ-Βύσσα 9-0). Γκαβανόζης  (φέρες) 4η (Φέρες-Ασπρονέρι 6-1), Μεμούρης
( Ορέστης) 8η ( Ορέστης-Ασπρονέρι 8-0), Κατσαμάγκας (Ιπποκράτης) 9η ( Βύσσα-Ιπποκράτης 0-5), Τσακανίκας (Ιπποκράτης ) 20η Ιπποκράτης-Βύσσα 6-1


ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Οι 129 ποδοσφαιριστές  πέτυχαν 405 γκολ με 18,4 ανά αγωνιστική και 3,1 ανά αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Χρήστος Γιαννόπουλος (ΑΕΔ) που με 24 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος .  



Την πλάτη  του όπως και πέρυσι βλέπει ο  Χρύσανθος Μεμούρης ( Ορέστης) με 14 γκολ ενώ  Αγγελακάκης (ΑΕΔ) και  Παπαγιαννίδης (Ορέστης) μοιράζονται με 13 γκολ την 3η θέση. 

Ακολουθούν με 12 ΓΚΟΛ Καλυμνιός  (8 Άλεξ/ 4 ΑΕΔ),

9 ΓΚΟΛ
Γκαβανόζης ( 7 Φέρες /2 ΑΕΔ), Καπανίκας ( Ένωση Αν./Αρ.) Καπετανίδης (Καστανιές), Καρακασίδης ( Εθνικός Αλ.)Κατσαμάγκας (Ιπποκράτης).

8 ΓΚΟΛ 
Πασχαλίδης ( Ορέστης), Φωτσιτζούδης (Ασπρονέρι),  Μαρασλής  (Ένωση  Αν./Αρ. 5/Ιπποκράτης 3)
7 ΓΚΟΛ
Παντελίδης, Ιντζές, Πετρόπουλος Σ. (ΑΕΔ), Εφραιμίδης, Μαλτέζος ( Ένωση Αν./Αρ.)Παγωνίδης (Άλεξ 5/ Ιπποκράτης 2)
6 ΓΚΟΛ 
Ρήγας ( Ποντιακού), Οτέμπερης (Ορέστης), Πυλούδης (Ιπποκράτης), Τσακανίκας  ( Ένωση 1/ Ιπποκράτης 5).
5 ΓΚΟΛ
Τσελέπης (Εθνικός Αλ.), Μπακιρτζής ( Καστανιές), Καλομπρατσίδης, Μπάμπιτς Π. (Φέρες), Κελεσίδης (Σουφλί)
4 ΓΚΟΛ 
  Κωνσταντινίδης (Ποντιακός), Δουρουγιδένης ( Ένωση Αν./Αρ.), Σιδηρόπουλος (Φέρες), Νικολαϊδης (Καστανιές), Τρανόπουλος, Δαρβούδης (Ορέστης),
3 ΓΚΟΛ
Γεωργατζόπουλος, Σίσκος (Ιπποκράτης), Εέυθεριάδης (Ορέστης), Βαρσαμίδης ( Εθνικός Αλ.),  Τσομπανούδης, Παγωνίδης (Καστανιές),  Τσιπλάκης, Πολίδης (Φέρες), Γωνιάδης, Πετρόπουλος Κ. (ΑΕΔ), Λίτσος, Καλέτσιος, Πατσιώρας (Ένωση Αν./Αρ.), Μανωλίδης, Κυζιρίδης, Μκτσιάν (Άλεξ), Παμπορίδης (Ποντιακός).
2 ΓΚΟΛ
 Μιχαϊλίδης Ο. (Ποντιακός),  Δροσάκης, Κουτσουλός, Πρεπούδης, Μυσιούδης, Πετκίδης (Σουφλί), Γκρεκίδης, Καλαϊτζίδης (Άλεξ), Ατματζίδης (Βύσσα), Τερζής, Δεδελούδης (Ένωση Αν./Αρ). Καμπουρούδης (Ασπρονέρι), Θάνος, Μαμβρικισβίλι (ΑΕΔ), Γκάκιος Γ. (Φέρες), Αλμπανίδης, Νάκου, Γουγουλιάς (Καστανιές), Πελτέκης, Θάνος (Εθνικός Αλ.), Καστρινός (Ορέστης),
1 ΓΚΟΛ 
Καραγκούνης, Καρύπης, Τυλέγραφος, Βιτζέκας (Ιπποκράτης), Στεφανίδης, Παρασκευάς, Γενηκομσίου, Τσελέπης (Ορέστης), Κυριζάκης, Σακαλάκης, Ντελής, Γκούτρας, Γκουντενούδης, Ράλλης, Αντωνιάδης, Καραπαρτσιάς, Δούπας (Εθνικός Αλ.), Πετράς, Κασπαρίδης, Μυλωνάς, Τσαφερίδης (Καστανιές), Ντόλας, Μπάμπιτς  Α. Μπόρας, Τσοτανίδης (Φέρες), Γκερλετίδης, Αντωνιάδης, Ασπιώτης, Άχπα, Καζάλας (ΑΕΔ), Κυρούδης (Ασπρονέρι), Μοσινιάν, Χαρχάλης, Αδαμίδης, Σακιλτζής, Χουσίδης, Αρχοντίδης (Βύσσα), Βασιλικός Χ., Μαυρουδής (Άλεξ), Μπάμιος, Μαλιώρας, Κουρούδης (Σουφλί), Καπανίδης, Κυριακίδης, Βεζάζης ,Μαργαρίτης Μ., Σαριανίδης, Μουχτάρης, Μακρής.


Η 18ΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Την καλύτερη 18αδα του πρωταθλήματος μέσα από το tvthrakiotis ψήφισαν οι προπονητές της κατηγορίας. 
Το σύστημα που ακολούθησαν ήταν το 4-3-3. 

Οι προπονητές που ψήφησαν ήταν 13 και όχι 12 αφού το Σουφλί στην διάρκεια του πρωταθλήματος άλλαξε την τεχνική ηγεσία.


Γιάννης Αναστασιάδης (ΑΕΔ)
Γιώργος Αραμπατζής (Ορέστης Ορ.)
Μιχάλης Φλώρος (Ένωση Αν./Αρ)
Τάκης Λαμπίδης (Θράκη Φερών)
Σάκης Παπαράδης (Εθνικός Αλ.)
Βαγγέλης Καραπαναγιώτου (Άλεξ)
Παναγιώτης Μυλωνάς (Καστανιές)
Κώστας Βουρδόγλου ( Ιπποκράτης)
Μιχάλης Μπαξεβάνογλου (Ποντιακός)
Πασχάλης Ζαπαρτίδης  ( Σουφλί)
Πασχάλης Σταματάκης ( Σουφλι)
Γιάννης Πετριτζίκης (Ν. Βύσσα)
Δημήτρης Δελήμπεης ( Ασπρονέρι)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
1  Βασίλης Κυριακίδης   (ΑΕΔ)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
2  Νίκος Θάνος  (ΑΕΔ)
3  Βασίλης Παντελίδης (ΑΕΔ)
4 Στράτος Τζανετάκος  (ΑΕΔ)
5  Κώστας Λίτσος ( Ένωση Αν./Αρ)
ΜΕΣΟΙ
6  Στέφανος Πετρόπουλος (ΑΕΔ)
7  Ηλίας Οτέμπερης ( Ορέστης)
8  Λεωνίδας Ευφραιμίδης ( Ένωση Αν./Αρ.)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
9  Γιάννης Γωνιάδης  (ΑΕΔ)
10 Χρύσανθος Μεμούρης  (Ορέστης)
11  Χρήστος Γιαννόπουλος (ΑΕΔ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
12  Βαγγέλης Βάρναλης (Φέρες)  Α
13  Αποστόλης Μπάμιος ( Σουφλί ) Α
14  Κώστας Πατσιώρας  (Ένωση Αν./Αρ) Μ
15  Σωτήρης Ντινούδης  (Καστανιές) Τ
16  Αθανάσιος Καπετανίδης (Καστανιές) Μ
17  Σερκεϊ Αγγελακάκης ( ΑΕΔ) Ε
18  Ανέστης Παπαγιανίδης (Ορέστης )Ε

M. V. P.  του πρωταθλήματος ο Χρήστος Γιαννόπουλος της ομάδας του Διδυμοτείχου με 12 ψήφους. 

  
Χρήστος Γιαννόπουλος


Επιμέλεια: panos Thrakiotis e-mail:  thrakiotisp@mail.com ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by