ΜΕ 20 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ Super League ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΖΟΝ (2018/19) ?

 Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Μάκη Μπελεβώνη.
Όπως προκύπτει, ο υφυπουργός Αθλητισμού προωθεί αναδιάρθρωση με 20 ομάδες στη Super League την προσεχή σεζόν (2018/19) και μείωση στις 12 στην αμέσως επόμενη περίοδο (2019/20)!
Το πλάνο προβλέπει πως οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας και θα προκύψουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων.

 Οι 5 πρώτοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν στο τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων και οι 5 τελευταίοι των 2 ομίλων θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού (επίσης σε ένα νέο όμιλο 10 ομάδων.

Όσο για το πώς θα μεταβούμε από τις 16 στις 20 ομάδες? Κέρκυρα και Πλατανιάς που υποβιβάστηκαν από τη Super League θα παραμείνουν σε αυτή, ενώ Παναχαϊκή και Κισσαμικός που τερμάτισαν πίσω από ΟΦΗ και Άρη θα προβιβαστούν επίσης από τη Football League.

Ο κ. Βασιλειάδης θα φέρει το συγκεκριμένο σχέδιο προς έγκριση στο ΔΣ της Super League μέσω της ΕΠΟ και θα δοθεί η δυνατότητα στις ΠΑΕ να το εγκρίνουν, να το απορρίψουν ή να το τροποποιήσουν

Φυσικά το δέλεαρ για όλα αυτά θα είναι οικονομικό, καθώς λέγεται πως υπάρχουν συζητήσεις για σύμπραξη της Nova με την ΕΡΤ, προκειμένου να εξασφαλιστούν 2,5 εκατ. ευρώ ως τηλεοπτικά έσοδα για κάθε ομάδα, εξαιρουμένων φυσικά των «μεγάλων» που έχουν μεγαλύτερα deal.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει της αθλητικής νομοθεσίας οποιαδήποτε άμεση αναδιάρθρωση είναι παράνομη και για να προχωρήσει θα πρέπει να υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση.


 Οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια: panos Thrakiotis Στηρίξτε μας με ένα Like! *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του TV thrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια