ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ Ο ΕΠΙΛΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Cism και αθλητική επιστήμη μέσα από  70 χρόνια πορεία από τον Ταγματάρχη athinodoros moschopoulos
(Ελλάδα) - υποψήφιος διδάκτωρ
Έλληνας επίλαρχος μας κάνει υπερήφανους στο  μακρινό Εκουαδόρ, όπου γίνεται το παγκόσμιο συνέδριο του στρατιωτικού αθλητισμού .
Μια ελληνική παρουσία στο συνέδριο του διεθνούς συμβουλίου στρατιωτικού αθλητισμού (CISM) που γίνεται στο Εκουαδόρ, είναι ιδιαίτερα τιμητική για την χώρα μας.
 Ο επίλαρχος Αθηνόδωρος Μοσχόπουλος, που υπηρετεί στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ (Σουφλί) προσκλήθηκε από τον διεθνή οργανισμό και παρουσίασε χθες εισήγηση για την ιστορία του CISM, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής. 
 Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 500 σύνεδροι από 19 χώρες, για να παρακολουθήσουν επιστημονικές εργασίες από όλο τον κόσμο.
 Η ελληνική συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται η χώρα μας ιδιαίτερα ενεργή και πρωταγωνιστής στα διεθνή δρώμενα. Άλλωστε πέρυσι τον Απρίλιο ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού . 


 Ποιο είναι το CISM Το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ, γαλλικά: Conseil International du Sport Militaire), που ιδρύθηκε το 1948, είναι μία από τις μεγαλύτερες διεπιστημονικές οργανώσεις στον κόσμο. 

Το CISM είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική οργάνωση μετά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγοντας πάνω από 20 αγώνες ετησίως. 
 Στρατιώτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν προηγουμένως συναντηθεί στο πεδίο της μάχης, μετέχουν σε αγώνες στο χώρο του αθλητισμού. 
 Το CISM διοργανώνει διάφορα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων για τις ένοπλες δυνάμεις 134ων χωρών μελών. 
 Ο στόχος του CISM είναι να προωθήσει την αθλητική δραστηριότητα και τη φυσική αγωγή μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων, ως μέσο για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

 Το σύνθημα του CISM είναι «Φιλία μέσω του αθλητισμού» και βασίζεται σε τρεις πυλώνες του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τα ιδανικά που τέθηκαν στη δήλωση αποστολής CISM το 1998, η οποία υπογράφηκε από όλες τις χώρες μέλη.




ΠΗΓΗ armyvoice.gr


 *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. Ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.