Headlines

Comments

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ)



                                                               ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
  Μια από τις παροιμίες του σοφού λαού μας λέει : Ο θεός να σε φυλάει από μικρό άνθρωπο σε μεγάλη θέση . Αυτό και κάτι ανάλογα μου έρχονται αυτές τις μέρες στο μυαλό , για τον λόγο αυτό και η ανάρτηση μου πριν λίγες μέρες   στην σελίδα μου το γνωμικό του Αγάθωνα : Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι …………
        Αφορμή όλων αυτών είναι από μια περιπέτεια και ταλαιπωρία που έλαχε να έχω από έναν τοπικό άρχοντα (με δοτή εξουσία) όταν πήγα να ζητήσω μια βεβαίωση για τον γιο μου από τον Δήμο μας  . Εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχει να κάνει με τον νέο  Δήμαρχο  απεναντίας ο ίδιος ήταν ευγενέστατος και πρόθυμος   , τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω , όμως θα επανέλθω  σ’ αυτό .
       Πριν πάω να ζητήσω την βεβαίωση μου  φρόντισα να ενημερωθώ από τον συνήγορο του πολίτη πιες προϋποθέσεις υπάρχουν  και τι δικαιολογητικά να προσκομίσω .  Έτσι και πήγα προσκομίζοντας  το εκκαθαριστικό της τοπικής μας  Δ.Ο.Υ του γιου μου( αφού εδώ κάνει την φορολογική του δήλωση ) που ήταν βασικό  και αρκετό για την απόδειξη του αιτήματος μου  να τα καταθέσω    τονίζοντας ότι είναι επείγον να την έχω όσο γίνεται γρηγορότερα .
    Μετά από τρείς μέρες και πέντε επισκέψεις στον Δήμο για να παραλάβω την βεβαίωση  είχα την απάντηση ότι ο τοπικός άρχοντας δεν το είδε ακόμα και στην επιθυμία μου να τον δω δυστυχώς απουσίαζε από το γραφείο του . Την ίδια μέρα και στην έκτη επίσκεψη στο Δήμο για το ίδιο θέμα  πέτυχα τον τοπικό άρχοντα  και σαν να ήθελε να με αποφύγει σχεδόν  ανάμεσα στον διάδρομο και σε άλλο γραφείο –όχι το δικό του – μου ανακοίνωσε κοφτά ότι δεν μπορεί να μου δώσει την βεβαίωση γιατί ο γιος μου εργάζεται στο εξωτερικό . 
  Πόση αλήθεια κρύβει το ποντιακό άσμα  : …..στα ξένα είμαι  Έλληνας και στην Ελλάδαν ξένος ……. 
    Θέτω σε όλους αυτούς και στον κάθε γονέα ένα μεγάλο ερώτημα . Όταν το παιδί σου από τα δέκα οχτώ του ξενιτεύετε , με μόνο σκοπό να εμπλουτίσει    τις γνώσεις του και να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στην ζωή του, περνώντας παρ’ όλα αυτά πολλές μέρες του χρόνου στην πόλη του που τόσο  αγαπά  ,  με απώτερο σκοπό να επιστρέψει στην γενέτειρα του ποιαν έχει πατρίδα ; 
     Στην προσπάθεια μου να καταθέσω γραπτά πλέον το αίτημα μου  αρχίζει άλλη περιπέτεια . Σε ερώτηση μου που είναι το πρωτόκολλο   ( ήθελα να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου) , η απάντηση ήταν να έρθω αύριο γιατί απουσιάζει ο αρμόδιος υπάλληλος .Τώρα να γελάσει ή να κλάψει κανείς ;  Αφού ύψωσα λίγο την φωνή μου θεωρώντας ότι αυτό είναι ανήκουστο  με έστελναν  από γραφείο σε γραφείο και πότε στον όροφο που ίσως να ήταν κάποιος να μπορεί να το πρωτοκολλήσει .  Σε αναζήτηση προϊσταμένου απουσίαζαν  . Στην απελπισία μου  κατέληξα στο γραφείο του Δημάρχου που δυστυχώς απουσίαζε. Ο τοπικός άρχοντας ήξερα ότι ήταν στο γραφείο του και ίσως το διασκέδαζε με την περιπέτεια μου .    
    Με όλη την απελπισία και σύγχυση μου , στα πρόσωπα λίγων υπαλλήλων έβλεπα την αμηχανία και την στενοχώρια τους που δεν μπορούσαν να μου λύσουν το πρόβλημα μου με το πρωτόκολλο. Διέβλεπα όμως   από μερικές νεόφερτες  να το διασκεδάζουν   όπως είχα  και  μια περιφρονητική απάντηση από μια κυρία .
    Την τέταρτη ημέρα πάω στον Δήμο με σκοπό να δω τον Δήμαρχο. Επανέρχομαι σ’ αυτό που είπα στην αρχή  , με καλοδέχτηκε ευγενέστατα έδειξε κατανόηση  και υπέδειξε ένα  τρόπο λύσης του προβλήματος μου , πάλι τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω . Εκεί κατάλαβα ότι δεν τον είχε ενημερώσει κανείς για το θέμα μου . Ο τοπικός άρχοντας  πήρε μόνος του την αρνητική απόφαση . Τώρα τι να υποθέσω ; άγνοια  ; εμπάθεια ;  μικροψυχία ; εμπαιγμό ;  μάλλον όλα μαζί .
   Τοπικέ άρχοντα ο Δήμος και η δοτή θέση που έχεις δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος   ούτε σύνδεσμος φιλάθλων  ποδοσφαιρικού συλλόγου . 
    Και ο Γολγοθάς συνεχίζεται , ροκανίζοντας τον χρόνο- οι προθεσμίες περνούν – μου ζητούν πότε το ένα πότε το άλλο χαρτί μόνο και μόνο για να μην μου δώσουν την βεβαίωση που την δικαιούμαι με μόνο  δικαιολογητικό το εκκαθαριστικό της ΔΟΥ.
       Νέο ήθος και ύφος
                                                                                                  Παύλος Η. Φυλλαρίδης
                                                                                                    Δημότης Σουφλίου

 *Η αναδημοσίευση περιεχομένου του tvthrakiotis επιτρέπεται με μοναδική προϋπόθεση την αναφορά της πηγής. 
 Ευχαριστούμε!

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by