Αυτό που παρακαλώ είναι να κατανοήσουμε ότι η μεγαλύτερη κατάρα είναι ο κακός γείτονας.

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι ευπατρίδης. Μετριοπαθής χέστης θα πω ότι είμαι .
Ποτέ δεν ήμουν μέλος κάποιας οργάνωσης εθνικιστικού περιεχομένου. Αποφεύγω ανθρώπους που μιλούν για την Κόκκινη μηλιά.
Δεν συναναστρέφομαι με πολεμοχαρείς, ούτε καν λαμβάνω μέρος σε συζητήσεις κυνηγών. Προσπαθώ να βοηθώ σε εράνους για παιδιά και είμαι πατέρας 4 παιδιών.
Ποτέ δεν χρησιμοποίησα αυτό σαν άλλοθι και πρόφαση για να βοηθηθώ.
Γενικά δεν ζήτησα απ την πατρίδα.
Κατηγορώ εύκολα ανθρώπους του κράτους. Και ένστολους. Έχω συχνά ενστάσεις σε ότι ξεφεύγει από την έννοια πατρίδα και πατριώτης .
Λυπάμαι και στεναχωριέμαι όταν βλέπω ξεριζωμένους να χάνουν την ελπίδα και τη ζωή τους σε ξένα χώματα . Δεν φταίω όμως..... Η ζωή μου έκανε την τιμή να γεννηθώ από γονείς Θρακιώτες.
Το 74 ήμουν στον Έβρο και είδα τον πατέρα να φεύγει για το Δίλοφο (χωριό του Β Έβρου 10 μ απ το ποτάμι) 6 μέρες δεν τους είχαν πάει φαγητό στο όρυγμα.
Το 87 ήμουν μαθητής Λυκείου όταν έγινε το επεισόδιο με το Σισμικ Έφυγα από την Αλεξανδρούπολη και πήγα 160 χλμ βόρεια στο χωριό μου (νύχτα σε καρότσα αγροτικού που η διαδρομή κράτησε 5 ώρες )
 Πάλι ο πατέρας επίστρατος.
Το 90 φοιτητής στην Κομοτηνή ήμουν παρών στα επεισόδια τα οποία ξεκίνησαν όταν μουσουλμάνος σκότωσε με σκαμπό κατάκοιτο χριστιανό εντός του νοσοκομείου ( γνωρίζω ότι υπάρχουν και αντίθετα παραδείγματα και είμαι κάθετα αντίθετος).
Ήμουν στον Έβρο και ήθελα 57 μέρες ν απολυθώ όταν έγινε το επεισόδιο των ΙΜΙΩΝ και ήρθε η γυναίκα μου με το 2 χρόνων γιο μου στην πύλη του στρατοπέδου για το αντίο που ίσως να ήταν το τελευταίο . Και τώρα βιώνουμε αυτήν την κατάσταση .
 Είμαι ξεκάθαρος μέσα μου . Αυτό που παρακαλώ είναι να κατανοήσουμε ότι η μεγαλύτερη κατάρα είναι ο κακός γείτονας. 
Χρησιμοποιεί ανήμπορους ανθρώπους ρίχνοντας μας στάχτη στα μάτια επικαλούμενος τον ανθρωπισμό μας , που αυτός δεν έχει, για να πετύχει τους σκοπούς του.
 Αυτό που απεχθάνομαι είναι να μου κουνάνε το δάχτυλο αυτοαποκαλούμενοι αυτοπροσδιοριζόμενοι και αυτοενταγμένοι στην ελίτ της παγκόσμιας ευφυΐας και ουμανισμού άνθρωποι που μόνο πήραν και δεν έδωσαν ούτε μια φιάλη αίμα ποτέ για έναν διπλανό τους.
Δημήτρης Γκαϊδατζής

Κοινή χρήση:  

Σχόλια