Νεκρός από κορωνοϊό ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου των Βρυξελλών ο κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας, Θεόδωρος Παπάζογλου, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Φυσική.

Ο Θεόδωρος Παπάζογλου είχε προσβληθεί από τον ιό και μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μετά την εισαγωγή του στην εντατική κατέληξε.
 Είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.
 Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε. Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Share:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου