Τζον Φαν΄τ Σχιπ , Ουδέποτε "έκλεισε η πόρτα" της ομάδας για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Τζον Φαν΄τ Σχιπ προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την κλήση των ποδοσφαιριστών για τους δύο πρώτους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με την Ισπανία στη Γρανάδα (25/03) και τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη (31/03) και το φιλικό με την Ονδούρα, ενδιάμεσα (28/03), επίσης στη Θεσσαλονίκη.

"Η Εθνική Ομάδα μπαίνει πλέον στην κεντρική φάση της υλοποίησης του "πλάνου Κατάρ", διεκδικώντας την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Αντιμετωπίζουμε στο ξεκίνημα την Ισπανία και τη Γεωργία σε δύο αγώνες εξαιρετικά σημαντικούς: η Ισπανία είναι κορυφαία ποδοσφαιρική δύναμη και στα προκριματικά παρουσιάζει το ίσως ισχυρότερο σύνολο που βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή. Διαθέτει ποιότητα, εμπειρία, ταλέντο, νέους παίκτες και πολλές εναλλακτικές. Προφανώς και στο εναρκτήριο εντός έδρας παιχνίδι τους το κίνητρο είναι το μεγαλύτερο δυνατό. Η Γεωργία θα εμφανιστεί με νέο, Γάλλο, προπονητή, κατά συνέπεια με νέες ιδέες και διαφορετική φιλοσοφία. Είναι ομάδα που μπορεί να παίξει ρόλο ρυθμιστή, γι' αυτό χρειάζεται λεπτομερή ανάλυση. Έχω την πεποίθηση ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί σε καλό επίπεδο ετοιμότητας και θα αξιοποιήσει τις αγωνιστικές της αρετές και τον παράγοντα "έδρα", προκειμένου να φτάσει στην απαιτούμενη βαθμολογική συγκομιδή.

Στην εναρκτήρια ενότητα αγώνων, παρουσιάζουμε και νέες επιλογές παικτών, νέων ή παλαιότερων διεθνών που επιστρέφουν στην Εθνική επιβραβευόμενοι για τις καλές εμφανίσεις τους με τις ομάδες τους, όπως ο Καπίνο και ο Παπαδόπουλος. Επιπλέον, ο Μαυροπάνος έχει πια χρόνο συμμετοχής και φανερή πρόοδο, ενώ ο Δουβίκας είναι επίσης νεαρός, παίζει διαρκώς στην ομάδα του, έχει έφεση στο γκολ, βάζει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού στην ομάδα και προέρχεται από τη διαδικασία των μικρών εθνικών ομάδων. Και οι δύο αξίζουν την ευκαιρία και την εμπειρία στην Εθνική. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ανδρούτσο, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, βγάζει μεγάλη ενέργεια και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις. Πιστεύω ότι βάλαμε στην ομάδα τις απαραίτητες προσθήκες προκειμένου να έχουμε πολλές επιλογές και λύσεις και φυσικά να καλύψουμε αποτελεσματικά τις απουσίες λόγω τραυματισμών.

Στο διάστημα του σχεδιασμού της ομάδας επικοινώνησα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά. Τους γνωστοποίησα ότι βρισκόμαστε πλέον στην κύρια φάση του "πλάνου Κατάρ" κι έχοντας ολοκληρώσει τον σχεδιασμό, τις δοκιμές του ρόστερ και την προετοιμασία της ομάδας μας στο κομμάτι της αγωνιστικής φιλοσοφίας, προφανώς και τους υπολογίζουμε στα πλάνα μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν τον σεβασμό όλων, ουδέποτε "έκλεισε η πόρτα" της ομάδας για εκείνους, πολύ περισσότερο ουδείς αμφισβήτησε την αγωνιστική αξία και την ικανότητα προσφοράς τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θεωρώ ότι στο μακρύ δρόμο των προκριματικών του μουντιάλ θα νιώσουν έτοιμοι για να ενταχθούν στο σύνολό μας."


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια