Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλάνο, δεν δουλεύει τίποτα (ΒΙΝΤΕΟ)


O πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι μίλησαν αποκλειστικά στο OPEN.

Στην πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη ο back to back χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι μιλούν αποκλειστικά στο OPEN για τις πολλές δυσκολίες που κρύβονται πίσω από τα μετάλλια και τις επιτυχίες, τη μεταξύ τους σχέση αλλά και για τη γενικότερη επικρατούσα κατάσταση στην κοινωνία με το lockdown.

Αναλυτικά ανέφεραν:

Για το χρυσό στο Τόρουν:

Πομάσκι: «Αυτό που έκανε ο Μίλτος στο Τόρουν είναι από τα πιο δύσκολα που έχουν γίνει στον ελληνικό αθλητισμό. Πρέπει να το ζήσεις για να μπορείς να το καταλάβεις»

Τεντόγλου: «Αν μου έλεγε κάποιος που μπορούσα να φτάσω δε θα τους πίστευα, δεν ήξερα τι δρόμο θα ακολουθούσα»

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Πομάσκι: «Ήμουν από τους λίγους που χαιρόταν με την αναβολή γιατί ο αθλητής μου ήταν μικρός και τώρα θα είναι πιο ώριμος»

Για το ξέσπασμα στο αεροδρόμιο:

Τεντόγλου: «Έχουν γίνει πολλά. Έχω υποστήριξη μόνο από τους χορηγούς μου, από κανέναν άλλον. Όχι μόνο δεν έχουμε υποστήριξη, είναι και εναντίον μας. Δε θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά, μετά από τις δηλώσεις μου στο αεροδρόμιο δε μίλησε κανείς. Δεν με νοιάζει, πιο πολύ τα είπα όχι για μένα αλλά για τον προπονητή μου, που είναι τόσα χρόνια στο χώρο και για όλα τα παιδιά»

Για τη φράση «η Ελλάδα δε λειτουργεί» που είπε στο αεροδρόμιο:

Τεντόγλου: «Αυτό το είπα όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά γενικότερα για την κοινωνία. Βλέπετε τι γίνεται… Δεν υπάρχει πλάνο, δεν δουλεύει τίποτα. Γι’ αυτό τσακώνονται όλοι με όλους και γι’ αυτό γίνονται αυτά τα τραγικά περιστατικά βίας. Ο κόσμος δεν είναι ήρεμος αυτές τις μέρες, όλοι έχουν τα προβλήματά τους, κάποιοι δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν δουλειές, δε ξέρουν τι να κάνουν και υπάρχει μια ένταση που καταλήγει εκεί.

Για τις δυσκολίες:

Πομάσκι: «Εμείς φταίμε που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Αν κάποιος πληρώνεται ανά 3 ή 6 μήνες με τι δυναμισμό θα έρθει να προπονηθεί; Οι προπονητές, οι αθλητές έχουν οικογένειες…».

Για το lockdown στον αθλητισμό:

Πομάσκι: «Για να χτιστεί ένας αθλητής θέλει 3-4 χρόνια συνεχόμενης ανηφόρας. Αυτή την ανηφόρα άμα την κόψεις γυρνάς στην αρχή. Και αυτό το ξεκίνα – σταμάτα είναι το χειρότερα. Θα σκοτώσουμε μια γενιά αθλητών.»

Τεντόγλου: «Και που κρατήθηκα με το lockdown και που υπάρχω και δεν καταστράφηκα, όπως άλλοι είναι θαύμα. Μάλλον τους ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο…».gazzetta.gr

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια