«Βόμβα» για το ελληνικό καράτε αποτελεί η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Αθλήματος


            Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε: «Αναγνωρίζουμε μόνο τη διοίκηση Βιδάκη»!

 Στο έγγραφο που εξασφάλισε κατ΄ αποκλειστικότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η WKF διευκρινίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι η μοναδική διοίκηση της ΕΛΟΚ την οποία αναγνωρίζει είναι η προσωρινή και όχι αυτή που τοποθετήθηκε από το Πρωτοδικείο την περασμένη εβδομάδα! 
Παράλληλα προειδοποιεί με «πιθανές ενέργειες για να προστατευθεί η εικόνα της WKF» το οποίο δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας. 
Το ελληνικό καράτε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και ο αποκλεισμός από τη διεθνή σκηνή είναι πιο πιθανός από ποτέ. 
Εξυπακούεται ότι ενδεχόμενη αποβολή της ΕΛΟΚ από τους κόλπους της WKF σημαίνει και αποκλεισμός των πρωταθλημάτων μας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 
 Στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του Πρωτοδικείου, που επανέφερε στη διοίκηση τα μέλη που είχαν τιμωρηθεί από την ΕΦΙΠΗΔ, η WKF τοποθετήθηκε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα.
 Η επιστολή της έχει παραλήπτη το Νεκτάριο Βιδάκη τον οποίο προσφωνεί «Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε» και υπογράφεται από τον πανίσχυρο Αντόνιο Εσπίνος, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδιας του αθλήματος.
 Στην αρχή αναφέρει ότι έλαβε γνώση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης και της αναβολής των εκλογών της 28ης Μαρτίου και στη συνέχεια ξεκαθαρίζει: 
«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε δεν αναγνωρίζει καμία άλλη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, εκτός από τη προσωρινή η οποία συγκροτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου. Αυτή η μεταβατική διοίκηση εξουσιοδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, να διενεργήσει διαφανείς και αμερόληπτες εκλογές ώστε η ΕΛΟΚ να γίνει ξανά λειτουργική. 
Οποιαδήποτε παρεμβολή τρίτων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΟΚ πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές, καθιστά σφοδρή παραβίαση της αυτοδιοίκησης του αθλητικού κινήματος και θα προκαλέσει την εκ μέρους μας εξέταση πιθανών ενεργειών για να προστατεύσουμε την εικόνα του αθλήματος, αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην Ελλάδα». 
 Μετά τη γνωστοποίηση της επιστολής, ακολούθησε άμεσα η τοποθέτηση των μελών της μεταβατικής διοίκησης. 
Η δήλωσή η οποία φέρει υπογραφή «H ορισθείσα από W.K.F. Προσωρινή Διοίκηση ΕΛ.Ο.Κ.» αποτελεί δριμεία επίθεση με καταγγελίες κατά της διοίκησης Πρωτοδικείου.
 Αναλυτικά: «ΑΝ ΔΕΝ...
 Αν δεν διώκατε σωματεία
 Αν δεν τιμωρούσατε αθλητές
 Αν δεν τρομοκρατούσατε και δεν απειλούσατε ανθρώπους και σωματεία 
 Αν δεν διαιρούσατε αντί να συνθέτετε 
Αν δεν κάνατε οικονομικές ατασθαλίες και δεν παραπλανούσατε τις γενικές συνελεύσεις 
 Αν τηρούσατε τους νόμους, σεβόσασταν τους γονείς και λειτουργούσατε δημοκρατικά, με διαφάνεια, σ' ένα υγιές αθλητικό περιβάλλον, κανείς δεν θα είχε λόγο να ασχοληθεί μαζί σας, ούτε η Γ.Γ.Α. ουτε η W.K.F., ούτε τα σωματεία θα έτρεχαν στα δικαστήρια! 
Δεν είσαστε θύματα κάποιας φανταστικής συνομωσίας, είστε θύτες. Τώρα πλέον έχετε όλο τον κόσμο απέναντι σας. 
 Και συνεχίζετε να ψεύδεσθε. 
Κανείς δικαστής δεν διέταξε τα σωματεία που έχουν κώλυμα να συμμετέχουν στις εκλογές, όπως ψευδώς αναφέρετε και παράνομα αποφασίζετε. 
Και όσο κι αν προσπαθείτε να κρύψετε τα πεπραγμένα σας, η εκ μέρους σας διαχείριση των οικονομικών της ΕΛ.Ο.Κ. επιτέλους ελέγχθηκε και βγήκαν πλέον στο φως όσα επιμελώς κρύβατε -τα ίδια άλλωστε είχε διαπιστώσει και ο Σ.Ο.Λ. στο περιορισμένο πλαίσιο ελέγχου που του είχατε αναθέσει. Το μόνο που καταφέρατε είναι μια καθυστέρηση, ο χρόνος όμως τρέχει και μετράει ανάποδα. Τα χειρότερα για σας είναι αυτά που θα έρθουν.
 Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. 
Το ελληνικό καράτε προχωράει μπροστά, προς το μέλλον, το οποίο δεν μπορείτε να αποτρέψετε». 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια