Headlines

Comments

Αλέξης Τσίπρας Το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε«το κλείνουμε όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει»


Σκληρή κριτική στο αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάσχεση του τρίτου και σφοδρότερου κύματος παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή τους στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν βλακώδη και επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες αλλά και την πρόθεση να υπάρξει συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παράλληλα επέκρινε το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Όπως είπε: «

Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν το συγχωρεί ο κόσμος». Χρεώνει τις ευθύνες σε άλλους και διχάζει τον ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αποτυχημένο το μοντέλο «ακορντεόν» αφού όπως είπε «το κλείνουμε όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει». Επεσήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ φθάνοντάς τες σε 1.300, από τη στιγμή που νοσηλεύονται πάνω από 600 ασθενείς στις ΜΕΘ και περιμένουν στη λίστα για να βρεθεί κρεβάτι 124 βαριά ασθενείς.

Όσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν άμεσα κάποιες δραστηριότητες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι θα επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία εάν δεν ληφθούν στοχευμένα μέτρα.

Και συγκεκριμένα: διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τηλεργασία στο 70%, μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης, χιλιάδες στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας, αυστηρή ιχνηλάτηση  καθώς και άνοιγμα  ξενοδοχείων καραντίνας για εκείνους που μένουν σε μικρά σπίτια.

Όπως είπε και τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο με προσλήψεις καθηγητών για να γίνονται μαθήματα σε διπλές βάρδιες και συνεχή τεστ προκειμένου να υπάρχει καθαρή επιδημιολογική εικόνα.

Όσον αφορά στις διαδηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο με ευθύνη της κυβέρνησης γιατί αισθάνεται ότι  περιορίζεται η ανάσα του και τα  δικαιώματά του. «Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία και η αντίδραση αυτή ήταν  υγιής».

Σε ερώτηση για τον νόμο Κεραμέως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα των Πανεπιστημίων είναι η υποχρηματοδότηση ενώ όσον αφορά στην αστυνομία στα ΑΕΙ είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις πυριτιδαποθήκη εκεί που υπάρχει φωτιά. 

Όπως είπε πρέπει να υπάρξει ειδικό σώμα φύλαξης με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα είναι υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών.

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε γιατί είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη.  Όταν έχεις τόσους νεκρούς και τόσους ανθρώπους που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή «δεν θα ήταν σοβαρή στάση να ζητήσω εκλογές».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις επεσήμανε ότι δεν τον προβληματίζουν και ότι η αντιστροφή του κόσμου αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά μεγέθη των δημοσκοπήσεων, ενώ χαρακτήρισε ανέκδοτο τις μετρήσεις που κάθε φορά που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, της δίνουν 30 μονάδες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε λεκτικά απέναντι σε ένα κίνδυνο της ηρωοποίησης του τρομοκράτη που εάν έχανε τη ζωή του θα είχε ευρύτερες αρνητικές συνέπειες. Και σχολίασε ότι θα ήταν θλιβερή κατάντια να  αναγάγουμε έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής.

faros-24.gr


tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by