ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, σχετικά με την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.  

Η διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφοντας μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ κοινό πλέον των 4000 θεατών από το Διδυμότειχο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και γενικότερα την Ελλάδα. 

Την εκδήλωση συντόνισε η ειδική συνεργάτης του Δήμου Διδυμοτείχου κα Βάγια Ζυγογιάννη, η οποία έπειτα από την εισαγωγή στο πρόγραμμα και τους σκοπούς της εκδήλωσης, ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Ζέτα Μακρή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησαν οι κεντρικές εισηγήσεις.  

Την αυλαία των κεντρικών ομιλιών άνοιξε η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα. Η κα Ράπτη έκανε μια εκτενή αναφορά στην παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε δεδομένα και στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα παρουσίασε  τα εργαλεία που παρέχει η ΕΕ για την πρόληψη, με επίκεντρο την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».  Ακολούθησε η κα Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου, εκπαιδευτικός και Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Η κα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στο περιβάλλον του παιδιού, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για αντιμετώπιση περιστατικών, ενώ κοινοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό διερεύνησης, διάγνωσης και διαχείρισης κακοποίησης ανηλίκων (https://bit.ly/Odigos-anilikoi). Η ενότητα των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την κα Δήμητρα Βουρδόγλου,  Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου και εκπαιδευτικό, η οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες και το πλαίσιο για την δημιουργία γεφυρών συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. 

Το πάνελ των εισηγητών πλαισιώθηκε από ειδικούς καλεσμένους. Στην εκδήλωση παρέστησαν ενεργά και με τοποθετήσεις ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπροσώπησης Α.Μ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας 

 

Πηγή: https:faros-24.gr
 tvthrakiotis- Ειδήσεις από τη Θράκη