Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού η ηγεσία του Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ) για την επαναλειτουργία των σωματείων

(* φωτό αρχείου)
Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είχε το προεδρείο της
Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο - Hellenic Taekwondo Federation (ΕΛΟΤ), αποτελούμενο από τον πρόεδρο Νίκο Θωμαΐδη και τον Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Φυσεντζίδη. 
 Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία των σωματείων του τάεκβοντό με στόχευση ειδικά στην εύρυθμη λειτουργία των ακαδημιών που αποτελούν τη βάση του αθλήματος, ενώ οι διοικητικοί ηγέτες της ΕΛΟΤ, ζήτησαν και την αρωγή του κ. Αυγενάκη για την ανάληψη ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος. 
- Πρωτίστως, η συζήτηση των δύο πλευρών, περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη άμεσης επιστροφής του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού στην κανονικότητα, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει δημιουργήσει κάθε ομοσπονδία και πάντα με την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Από τη διοίκηση της ΕΛΟΤ, επισημάνθηκε στον κ. Αυγενάκη ότι τα υγειονομικά δεδομένα που υπάρχουν ειδικά για τις μικρές ηλικίες, καθιστά εφικτή την επανεκκίνηση λειτουργίας των σωματείων σε επίπεδο ακαδημιών, οι οποίες ως γνωστόν αποτελούν και τη βάση των σωματείων της οικογένειας του ελληνικού ταεκβοντό. 
- Παράλληλα, το προεδρείο της ΕΛΟΤ, ζήτησε την αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού για την ανάληψη ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος στο άμεσο μέλλον, πρόταση στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά ο κ. Αυγενάκης. Έδωσε μάλιστα και τις απαραίτητες κατευθύνσεις σχετικά με τα όλα όσα απαιτούνται για τη δημιουργία του φακέλου υποψηφιότητας, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την άμεση διεκδίκησή του από την ελληνική ομοσπονδία. 
-Να θυμίσουμε ότι η ΕΛΟΤ είχε διοργανώσει και κατά το παρελθόν δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το 1991 το ανδρών/γυναικών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και 11 χρόνια αργότερα (2002) το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Ηράκλειο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από την παγκόσμια ομοσπονδία αλλά και απ` όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτά. 

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια