Headlines

Comments

Αντιδήμαρχος Δήμου Σουφλίου : Με οικολογική συνείδηση οι μαθητές του Σουφλίου- Χωρίς ίντερνετ οι μαθητές του Τυχερού


(ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ) Ο Δημήτρης Δαρούσης Αντιδήμαρχος του Δήμου Σουφλίου παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή «12 με ΜΙΑ» και τον Θανάση Ράσιο.

Ο νόμος Κλεισθένης έδωσε την ευκαιρία με την απλή αναλογική να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση νέοι άνθρωποι.
Τι το καλύτερο είναι οι νέοι να αναλαμβάνουμε την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου και της κοινότητας. Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία αγάπη, είναι υποχρέωση των πολιτών να ασχολούνται με τα προβλήματα του τόπου μας. Τα δικά μας προβλήματα θα τα λύσουμε εμείς μην περιμένουμε να τα λύσουν άλλοι . Στηρίζουμε το θεσμό και τη λειτουργία των κοινοτήτων, τα συμβούλια των κοινοτήτων είναι χρήσιμα γιατί οικισμοί έχουν πολλά προβλήματα και τα συμβούλια βοηθούν στην επίλυση τους. Τους προέδρους των κοινοτήτων και τα συμβούλια ο δήμαρχος και η παράταξή μας τους θεωρεί όλους συνεργάτες.
Τους στηρίζουμε και τους βοηθάμε όσο μπορούμε, σχεδιάζουμε την αναμόρφωση του χώρου πρασίνου τα πάρκα με καινούργια υλικά με καινούργιους τρόπους έτσι ώστε να δώσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, μιας και ο Δήμος Σουφλίου έχει πάρα πολλούς τέτοιους ωραίους χώρους που μπορούμε να διαμορφώσουμε μέσα από ένα συνολικό σχέδιο που ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος μαθητές του 3ου Γυμνασίου μας πρότειναν να οργανώσουμε δράση για τον καθαρισμό κάποιον κοινόχρηστο χώρο και την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης τους έχουν κατασκευαστεί από οικολογικά υλικά.
Η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μαθητών και στηρίζει την προσπάθεια τους, οι μαθητές δείχνουν το δρόμο για μία καθαρή πόλη χωρίς σκουπίδια. Υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο συγκεκριμένη και καθιερωμένη διαδικασία για τη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων και μπορούν οι δημότες να απευθύνονται στην υπηρεσία για τη διαδικασία αυτή.
Οι μαθητές ετοιμάζουν σχετικό φυλλάδιο για πληροφόρηση των δημοτών . Μεγάλο πρόβλημα η απαρχαιωμένη υπηρεσία internet , το λύκειο, οι εργατικές κατοικίες , οι κατοικίες των στρατιωτικών και το ξενοδοχείο Θάλασσα πού είναι στην πλέον τουριστική περιοχή του πρώην Δήμου Τυχερού στερούνται την υπηρεσία του γρήγορου Internet.
Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι αλλά και τουρίστες δεν έχουν τη δυνατότητα σωστής επικοινωνίας. Αδιαφορία από τους αρμόδιους των Τηλεπικοινωνιών για την επίλυση του θέματος.

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by