Χρηματοδότηση του ναού Αγίου Γεωργίου Σουφλίου με 830.000 € από την περιφέρεια


Χρηματοδότηση με 1 εκ. € από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου:
🔹την αποκατάσταση του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί
🔹και το νυχτερινό φωτισμό στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης.
Την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί με χρηματοδότηση 830.000 €.
Είναι ένα έργο που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σουφλίου και έχει στόχο να επαναφέρει στην αρχική τους μορφή το εσωτερικό και το εξωτερικό του ναού, το κωδωνοστάσιο και τον περιβάλλοντα χώρο.
Το έργο της εγκατάστασης νέου νυχτερινού φωτισμού στο κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.
Το χρηματοδοτεί η περιφέρεια με 245.000 € και συμπληρώνει παλαιότερο έργο στερέωσης και διαμόρφωσης του κάστρου που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Με αφορμή την υπογραφή των αποφάσεων για τις δύο χρηματοδοτήσεις, ο κος Μέτιος Χρήστος επισκέφθηκε το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη, και τους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη και Γιάννη Ζαμπουνίδη.
Εκεί γίνανε δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο , ξεναγηθήκανε στο ναό και ενημερωθήκανε για τις εργασίες αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου.

tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη
Κοινή χρήση:  

Σχόλια