Headlines

Comments

Στα Ολυμπιακά Αθλήματα μέσω της Ομοσπονδίας της WAKO το Κικ Μπόξινγκ

Η 138η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο αποφάσισε πριν λίγες ώρες σε μια ιστορική στιγμή την επίσημη ένταξη του του Κικ Μπόξινγκ στα Ολυμπιακά Αθλήματα μέσω της Ομοσπονδίας της WAKO! 
Εκτός από το Κικ Μπόξινγκ οριστική Ολυμπιακή έγκριση έλαβαν και τα αθλήματα : Σάμπο, Λακρός, Μουάιτάι, Ice Stock Sport, Τσιρλίντινγκ. 
 Ένα μακρύ ταξίδι για την WAKO, ιδιαίτερα από το 2018 και μετά, έλαβε το πιο ευτυχές τέλος και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Roy Baker, τόνισε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. 
 Είπε χαρακτηριστικά : 
 «Γράψαμε ξανά ιστορία για το άθλημά μας και αυτή είναι μια αξέχαστη μέρα για όλη την κοινότητά μας. Μια μέρα που αποτελεί έμπνευση για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματός μας μέσα την Ολυμπιακή οικογένεια. Σήμερα είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον κ. Thomas Bach και στα μέλη της IOC για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν κάνοντάς μας επίσημο μέλος. 
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται ώστε αύριο να συνεχίσουμε την εξέλισσόμαστε με σκοπό την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων στόχων. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την υποστήριξη των μελών Ομοσπονδιών μας, των επιτροπών και των προέδρων τους.
 Αυτό που πετύχαμε σήμερα δεν είναι αρκετό για το αύριο, θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να μεγαλώνουμε λαμβάνοντας υπόψιν τους αθλητές μας και τους επίσημους φορείς. Αυτό σήμερα είναι το κλειδί για την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία μας στο μέλλον.
 Σήμερα όμως θα γιορτάσουμε με όλα τα μέλη και την οικογένεια της WAKO.» 
Μια πραγματικά μεγάλη ημέρα για το Κικμπόξινγκ που στις επόμενες Ολυμπιάδες αναμένεται να ενταχθεί και στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by