Την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ , λουκέτο επ’ αορίστου!!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου αποφασίστηκε η οριστική αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Αθήνα, συντριπτική ήταν η απόφαση των Ενώσεων για αναστολή των πρωταθλημάτων, καθώς 57 ψήφισαν υπέρ, τέσσερις κατά (Ολυμπιακός, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Πειραιά) και τέσσερα λευκά (Αστέρας, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία), εξαπολύοντας πυρά κατά του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο. 
 Οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς μπαίνει οριστικά λουκέτο επ’ αορίστου. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα αναζητήσει λύση, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν ξανά οι ομάδες στα γήπεδα και να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. 
Μάλιστα εκείνο που αποφάσισε το Σώμα της συνέλευσης είναι όποια ΕΠΣ παρεκκλίνει από τη συγκεκριμένη απόφαση, να αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της. 
Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρηση για το θέμα του Μητρώου, το οποίο απαγορεύει από τις ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί να αγωνιστούν και να μπουν στα γήπεδα των δήμων, να λάβει απόφαση για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. 
 Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι να κατατεθεί τροπολογία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο νόμο για το Μητρώο.
Αυτή τη στιγμή, απαγορεύεται να μπουν στα γήπεδα και να αγωνιστούν οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί και αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία.
 Στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων, Γ’ Εθνική και γυναικεία πρωταθλήματα, μπαίνουν «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας.

Η αντίδραση Αυγενάκη Άμεση ήταν η αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο. «Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων!
Έτσι είναι όταν… ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν! Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα».

ΠΗΓΗ  grandsport.gr

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια