Χρήστος Μανώλης: «Έρχονται σημαντικά πράγματα στην ΕΤΑΒΕ το 2023»Ο σκοπός είναι κοινός και ο στόχος ένας: Η ανάπτυξη του Ταεκβοντό.

Η υγειονομική κρίση των 2.5 τελευταίων ετών αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν και το ταεκβοντό στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκει σιγά-σιγά το δρόμο του, επιστρέφοντας στην κανονικότητα! Η δίψα για αγωνιστική δράση, σε εγκαταστάσεις γεμάτες από κόσμο και κυρίως απαλλαγμένες από υγειονομικά πρωτόκολλα, μεγάλη.
Και όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Μανώλης, «το 2022 ήταν μόνο η αρχή, αφού οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι αθλητές, αισθάνονται πλέον ελεύθεροι να μπουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και να αποδείξουν ότι το υποχρεωτικό διάλειμμα των 2.5 τελευταίων ετών, σε καμία περίπτωση δεν τους έχει επηρεάσει. Και επιζητούν τους αγώνες. Έστω κι αν σε κάποιους από αυτούς, δεν υπάρχει κίνητρο. Όπως δηλαδή συνέβη στο τρίτο και τελευταίο προκριματικό τουρνουά, όπου παρότι είχαν κριθεί αρκετά πράγματα σε σχέση με τη συγκρότηση των κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ, η συμμετοχή ήταν τεράστια. Δείχνουν τα σωματεία και οι αθλητές, ότι θέλουν αγώνες, θέλουν χρόνο συμμετοχής , ό,τι ακριβώς τους έλειψε τα χρόνια της καραντίνας, η Ένωση τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τρία προκριματικά τουρνουά, το τελευταίο εκ των οποίων απέδειξε και τη δυναμική που έχει το ταεκβοντό στη Βόρεια Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι` αυτό».
Η ΕΤΑΒΕ μέσα στη χρονιά, συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά Asteriks, στο οποίο θα λάβει μέρος και το 2023, όπως και στο τουρνουά Hereya, στην Βουλγαρία. με στόχο όπως λέει ο Manolis Christos «Τα μικρά παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες από αγώνες του εξωτερικού. Είναι αγωνιστικές εικόνες θα τους συνοδεύσουν στη μετέπειτα πορεία τους και η διοίκηση της ΕΤΑΒΕ κι εγώ προσωπικά, νοιώθω ότι πρέπει να τους δώσουμε αυτήν την ευκαιρία.
Μάλιστα, το 2023, σε διεθνές τουρνουά του εξωτερικού θα λάβει μέρος και το επίλεκτο κλιμάκιο των τεχνικών πρωταθλημάτων (Poomsae), στο οποίο μέχρι σήμερα δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία».
Όσον αφορά για το 2023 και το τι θα πρέπει να προσδοκούν τα σωματεία από την ΕΤΑΒΕ, ο πρόεδρός της ήταν αποκαλυπτικός.
«Έρχονται σημαντικά πράγματα, η Ένωση διεκδίκησε κατάφερε και συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με μια ξεχωριστή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας, για κοινές προετοιμασίες εντός κι εκτός συνόρων καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ένα πρόγραμμα που χρόνο με το χρόνο θα αναπτύσσεται , αφού θα υπάρχει μεγαλύτερο μπάτζετ και ως εκ τούτου και περισσότερες δραστηριότητες.
Από το Σεπτέμβριο του 2022, η χρονιά ξεκίνησε δυνατά για τα σωματεία της Βορείου Ελλάδος, κάτι που όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, είναι το ζητούμενο και για το 2023.
«Ίσως ήταν η πιο δυνατή χρονιά των τελευταίων ετών, σε επίπεδο εγγραφών και αυτό ισοδυναμεί με ανάπτυξη, αυτό ακριβώς που επιδιώκουμε σε κάθε ενέργειά μας.
Εύχομαι το 2023, η δυναμική αυτή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και αυτό θα γίνει εάν όλοι όσοι βρισκόμαστε δίπλα στο άθλημα, το στηρίξουμε και το αναβαθμίσουμε , χωρίς κακεντρέχεια και μικροπολιτικές.
Ο σκοπός είναι κοινός και ο στόχος ένας: η ανάπτυξη του ταεκβοντό.
Καλή χρονιά σε όλα τα σωματεία, τους αθλητές και τις οικογένειές τους. Υγεία και όμορφες στιγμές», κατέληξε ο Χρήστος Μανώλης.

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!
Κοινή χρήση:  

Σχόλια