Headlines

Comments

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:Σε καραντίνα προληπτικά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι παρακολουθούσαν τον 87χρονο και την σύζυγό του.

Μαρτίου 31, 2020

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ήδη το 10% των κρουσμάτων ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό – στην Αλεξανδρούπολη συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε 3 κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου. 
Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού όμως για τον Βόρειο Έβρο έγινε γνωστό εχθές, ο 87χρονος από το χωριό Δόξα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και βρέθηκε θετικός στον ιό. Δυστυχώς όμως αυτή η εξέλιξη είχε αντίκτυπο και στο προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του radioevros.gr τέθηκαν σε καραντίνα δύο γιατροί οι οποίοι παρακολουθούσαν τον 87χρονο και την σύζυγό του.
Παράλληλα σε καραντίνα τέθηκαν και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό που θεωρήθηκε ότι πιθανόν να εκτέθηκαν στον ιό.
Αυτή η εξέλιξη δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη κατάσταση για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου είναι γνωστό πως έχει αρκετά κενά σε προσωπικό παρά τις προσπάθειες για περαιτέρω στελέχωση του.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ παράλληλα η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στον νομό από τις επίσημες πηγές φτάνει “με το σταγονόμετρο” καθώς από το Σάββατο δεν έχει εκδοθεί νέα ανακοίνωση για τα κρούσματα του ιού από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
 radioevros.gr

Σωτήρης Γεωργούντζος! Στην Πάτρα για νοσηλεία:Είμαι δυνατός, δεν φοβάμαι τον κορονοϊό, με την αγάπη σας και την συμπαράστασή σας θα τα καταφέρω

Μαρτίου 31, 2020

Ακόμη ένας άνθρωπος νοσεί, κι αυτός είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος ..:

"Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Δεν ανέφερα κάτι μέχρι για να μη σας ανησυχήσω... Δύσκολα όμως να "κρύψεις" κάτι τέτοιο... Είμαι δυνατός, δεν φοβάμαι τον κορονοϊό, με την αγάπη σας και την συμπαράστασή σας θα τα καταφέρω, να είστε σίγουροι ρε!!! Ευχαριστώ θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείου της Καλαμάτας και στο Πανεπιστημιακό του Ρίου στην Πάτρα μας!
 Τους φίλους, τους συγγενείς, τους συνεργάτες και πάνω απ' όλα εσάς βέβαια όλους, τους χιλιάδες!!! Θα τα ξαναπούμε φυσικά"!!!

Γρήγορα καλά, ΤΙΤΑΝΑ Γεωργούντζο!

Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Μαρτίου 31, 2020

 Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά περίπτωση
 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 25-1-2020 έως 27-3-2020 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν την 27-3-2020 το μεσημέρι, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένη κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά περίπτωση.
 Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χαλκοσωλήνες, ένα ξύλινο ρόπαλο και μία εργαλειοθήκη με πλήθος εργαλείων.
 Ακολούθως, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήχθη προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από κτήματα, μη λειτουργικές επιχειρήσεις, οικίες και οχήματα.
 Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι προαναφερόμενοι δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέπραξαν πέντε κλοπές από κτήματα, δύο κλοπές από μη λειτουργικά εργοστάσιο και επιχείρηση, καθώς και δύο κλοπές από μία οικία και ένα όχημα, προκαλώντας παράλληλα και φθορές.
 Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, πλήθος χαλκοσωλήνων, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, καλώδια, διάφορες ποσότητες σύρματος, ηλεκτρονικές - ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες οχημάτων – μηχανημάτων και πλήθος εργαλείων (ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα και χειροκίνητα).
 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, δύο αλυσοπρίονα, ένας ασύρματος πομποδέκτης και ένα εργαλείο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

 Οι χαλκοσωλήνες και η εργαλειοθήκη που βρέθηκαν στο όχημα των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα, ένα ξύλινο ρόπαλο και έξι διαρρηκτικά εργαλεία. Σημειώνεται επίσης ότι ο οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος και των τεσσάρων δραστών επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, διότι παραβίασαν τα μέτρα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.
 Επισημαίνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις. 

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς

Μαρτίου 31, 2020
Στην επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης καθώς και στους τρεις Δήμους της Καστοριάς, προχώρησε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωση ο Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς και θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φόρτου
Σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα:
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των πολιτών από τις 8μμ μέχρι τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας.
  • Αναστέλλεται η δυνατότητα κατ εξαίρεση μετακίνηση για τις εξής αιτιολογίες που μέχρι σήμερα δίνεται εξουσιοδότητηση μέσω sms ή με υπεύθυνες δηλώσεις:
      • Μετακίνηση για παροχή βοήθειασε σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη
      • Μετάβαση σε τελετή
      • Σωματική άσκηση ή εξυπηρέτηση κατοικίδιου.
Όπως αναφέρθηκε, για τους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, θα μεριμνούν τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα τα βγάζουν μόνο για 15 λεπτά και γύρω από το σπίτι τους.
Στα σούπερ μάρκετ της περιοχής διπλασιάζεται η αναλογία  και για κάθε πελάτη θα αντιστοιχούν 20 τετραγωνικά μέτρα.
Για την εφαρμογή των μέτρων είναι αρμόδια η Ελληνική Αστυνομία. Σε συνεργασία με το στρατό ενισχύεται με δύο στρατιωτικούς γιατρούς το Περιφερειακό Ιατρείο Σμίνθης ενώ προσωπικό του στρατού θα διατεθεί και στις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες.

Έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς Σύμφωνα με πληροφορίες σε όλο το νομό Ξάνθης και ειδικά στην πόλη

Μαρτίου 31, 2020


Επιδεινώνεται επικίνδυνα, η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Ξάνθη. Τρία νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, στο Πετροχώρι Ξάνθης , σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr
 Πρόκειται για στρατιωτικούς, ο ένας εκ των οποίων είχε επιστρέψει μάλιστα από υπηρεσία στον Έβρο, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση ενώ έχει ξεκινήσει απολύμανση στους χώρους του στρατοπέδου.
 Όπως είναι γνωστό ένα κρούσμα, που αποδείχτηκε μοιραίο, υπήρχε στο στρατόπεδο Βόγδου, στους Τοξότες και άλλα 4 φέρεται να υπάρχουν στο στρατόπεδο Στογιαννίδη στο Βανιάνο.

 Τέλος, με βάση του ρεπορτάζ του xanthi2.gr, δύο είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στο Κέντρο Υγείας Εχίνου και οδήγησαν σε καραντίνα.
Μια νοσηλεύτρια ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα να νοσήσει ενώ μια γιατρός διαγνώστηκε επίσης με κοροναϊό τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να κλείσει το Κέντρο και να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό. 
Για την εξυπηρέτηση του Εχίνου, που είναι σε καραντίνα, έχει ενισχυθεί με 4 γιατρούς το περιφερειακό ιατρείο της Σμίνθης και βρίσκεται εκεί σε 24ωρη βάση το ασθενοφόρο.
 Τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει τα 17 στην Ξάνθη ενώ με αγωνία αναμένονται 165 τεστ που έχουν γίνει φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία και τέθηκαν σε καραντίνα.
 Έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ενημέρωση του Υπ. Υγείας, μετά και από σχετικές εισηγήσεις των τοπικών αρχών, θα ανακοινωθεί η κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων σε όλο το νομό Ξάνθης και ειδικά στην πόλη.

 Μάλιστα, δεδομένο είναι ότι θα επεκταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές όπου αθλούνται οι βαδίζουν οι πολίτες, όπως η Νεάπολη, καθώς παρατηρείται συγχρωτισμός της τελευταίες μέρες. Δεν πρόκειται για καραντίνα αλλά για σταδιακή κλιμάκωση των περιορισμών στην κυκλοφορία.
Πηγή: Xanthi2.gr

Πρόεδρος κοινότητας Δόξας Άγγελος Σοβαράς:Ο 87χρονος δεν είχε ιδιαίτερη κοινωνική δραστηριότητα καθώς είναι άνθρωπος του σπιτιού

Μαρτίου 31, 2020

Την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μετά την γνωστοποίηση ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού περίγραψε από τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δόξας κ. Άγγελος Σοβαράς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σοβαράς ο 87χρονος που διαγνώστηκε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι μόνιμος κάτοικος του χωριού ο οποίος ζει με τη σύζυγό του χωρίς να έχει ιδιαίτερη κοινωνική δραστηριότητα καθώς είναι άνθρωπος του σπιτιού.
 Οι κάτοικοι της Δόξας παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το δυσάρεστο μαντάτο διατηρούν την ψυχραιμία τους ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δώσει οι αρχές.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το χωριό ειδικό κλιμάκιο ελέγχου που θα πραγματοποιήσει περαιτέρω εξέταση στους κατοίκους του χωριού συμπλήρωσε ο κ. Σοβαράς αναφέροντας πως ίδιος είναι σε επαφή μόνο με τον Δήμαρχο του Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου.

 κείμενο – φωτο
πηγή: radioevros.gr

Αν διαβάσεις κάτι καραγκιοζαρέους που ξημεροβραδιάζονται στο fb και στο twitter θα πιστέψεις οτι στην Ελλάδα σαρώνει ο κορονοϊός

Μαρτίου 31, 2020

Όταν το 3% βγάζει τρελό το 97%


Θαρρώ πως έχουμε παραδώσει σημασία σε κάτι καραγκιοζαρέους που ξημεροβραδιάζονται στο fb και στο twitter βρίζοντας για τον κορονοϊό. Δεν εννοώ υποχρεωτικά Συριζαίους, πολλοί απ’ αυτούς που καθημερινά ρίχνουν τόνους φαρμάκι στα social δεν είναι τίποτα από πολιτικής άποψης. Πρόκειται για μια κοινωνική υπομειοψηφία που ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένη με τίποτα και πάντα θα ψάχνει υπαρκτές ή ανύπαρκτες αφορμές να χύσει το βιτριόλι της.
Αν διαβάσεις τις χολερικές αναρτήσεις τους και ζεις σε άλλη χώρα, θα πιστέψεις ότι στην Ελλάδα σαρώνει ο κορονοϊός. Ότι μπροστά στην Αθήνα, η Λομβαρδία είναι παιδική χαρά. 
Τους λες ότι η Ελλάδα μπήκε από τις πρώτες στον περιορισμό των πολιτών, σου απαντούν ότι έπρεπε να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία και τα μαγαζιά.
 Βλέπουν ότι το σύστημα υγείας αντέχει, αρχίζουν να ουρλιάζουν για την τιμή των ιδιωτικών ΜΕΘ.
Τους εξηγείς γιατί έγινε αυτή η αύξηση στις ιδιωτικές ΜΕΘ και φωνάζουν ότι τα παίρνεις από τους κλινικάρχες. 
Βλέπουν ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων δεν ξεφεύγουν, αλλά αυτοί γαυγίζουν διότι οι μάσκες και οι μπλούζες στα νοσοκομεία είναι λιγότερες απ’ όσες θα ‘πρεπε.
 Τους λες πως ούτε στην πλουσιότερη πόλη του κόσμου, την Νέα Υόρκη, δεν υπάρχουν σε αφθονία κι εκείνοι απαντούν ότι σκασίλα τους τι γίνεται στην Νέα Υόρκη. 
Τους λες ότι παραγγέλθηκαν κι έρχονται υλικά, αλλά αυτοί σου κοτσάρουν την καταγγελία μιας παράταξης νοσηλευτριών του ΚΚΕ σ’ ένα επαρχιακό ελληνικό νοσοκομείο. Δεν βγάζεις άκρη.
Πάντα υπήρχαν αυτοί οι τύποι στις ανθρώπινες κοινωνίες και πάντα ήταν οι χρήσιμοι ηλίθιοι των λαϊκιστών και των προβοκατόρων. Τους έβγαζαν μπροστά για να εξαφανίσουν την λογική ως σύστημα συνεννόησης των ανθρώπων και να δημιουργήσουν συνθήκες αναταραχής σε μικρές και μεγαλύτερες κοινωνίες. Το θέμα μας δεν είναι αυτοί οι μικρόνοες άνθρωποι, είναι η χρήση τους από κέντρα φαιάς ουσίας που έχουν συγκεκριμένους στόχους. Αλλιώς όλοι αυτοί θα έπαιζαν απλώς τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα κάθε παρέας.
Αν λοιπόν υπάρχει κάτι εξόχως θλιβερό στην κατάσταση που ζούμε σήμερα, είναι ότι μια δράκα στελεχών του Σύριζα αφενός καθοδηγεί όλη αυτή την τυχάρπαστη ψεκασμένη διαδικτυακή κομπανία με δήθεν επιχειρήματα και στην συνέχεια την χρησιμοποιεί ως δήθεν απόδειξη ότι υπάρχει λαϊκή αντίδραση στην κυβέρνηση για το θέμα της πανδημίας.
 Καμιά φορά γίνεται βέβαια εξοργιστικό, όμως κατά βάση είναι αστείο και γελοίο. Διότι το 3% του πληθυσμού, βγάζει τρελό το υπόλοιπο 97%.
Όταν θα βγουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις, οι Συριζαίοι θα πάθουν κυριολεκτικά την πλάκα τους. 
Διότι τα βάζουν με την απλή λογική, σε καιρούς που μόνο αυτήν έχουμε όλοι ως αποκούμπι. 
Μα καλά, εκεί στην Κουμουνδούρου, δεν λυπούνται τον εαυτό τους να αυτοχειριάζονται έτσι; Απορώ με τους άλλοτε κραταιούς της πολιτικής τακτικής και της επικοινωνίας. Ξανάρθαν μάλλον στα πραγματικά τους κυβικά... 

Δεν σταματούν τα συνεργεία του Δήμου Σουφλίου που είναι κάθε μέρα στις επάλξεις και δουλεύουν ακατάπαυστα!!

Μαρτίου 31, 2020
Δεν  σταματούν τα συνεργεία του Δήμου Σουφλίου που είναι κάθε μέρα στις επάλξεις και δουλεύουν ακατάπαυστα και με τις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες των ανθρώπων του Δήμου και κυρίως του αντιδημάρχου Δαρούση Δημήτρη .
Στόχος να ολοκληρώνονται οι δουλειές και να μην μένει πίσω τίποτα. Άμεση ήταν αποκατάσταση από την υδραυλική υπηρεσία του Δήμου Σουφλίου του σπασίματος του κεντρικού αγωγού που διοχετεύει νερό τους οικισμούς Λυκόφης και Λαγυνών.




Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος σε όλα τα αθλήματα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μαρτίου 31, 2020

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος σε όλα τα αθλήματα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ακόμη και οριστικής διακοπής στο ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων. «Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση. Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.
Αναφορικά με το ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι οι αρμόδιοι είναι πιο συγκρατημένοι καθώς η ΟΥΕΦΑ δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα», ανέφερε.

Προσέφεραν 70 φιάλες αίμα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης συνοριοφύλακες στον Έβρο

Μαρτίου 31, 2020

Σε σχετική ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς αναφέρει:
 «Ως Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου, συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και τα μέλη της που υπηρετούν στα ΜΑΤ, που αιμοδότησαν μαζί με συναδέλφους από την Κύπρο, που μας ενισχύουν το τελευταίο διάστημα.
 Έτσι πέρα από τους δεσμούς "αγάπης" για τα σύνορα μας απόκτησαν και δεσμούς αίματος.
Η συμμετοχή ήταν συγκινητική και το αίμα που συγκεντρώθηκε (70 φιάλες), θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΠΓΝΑ».

50.000€ αποφάσισε η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε υγειονομικές δομές

Μαρτίου 31, 2020

Τη δωρεά 50.000€ αποφάσισε να πραγματοποιήσει η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε υγειονομικές δομές της περιοχής ευθύνης της.
Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕΔ ΑΜΘ η απόφαση ήρθε ύστερα έκταστη σύσκεψη και αφορά της δωρεά 40.000€ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και 10.000€ στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

 Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου: 
Με ομόφωνη απόφαση στην έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου 2020, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ αποφάσισαν:
Τη δωρεά ποσού 40.000 € στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για προμήθεια εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού και αναγκαίων υλικών για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Τη δωρεά ποσού 10.000 € στην 4η ΥΠΕ για προμήθεια υγειονομικού υλικού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού της Περιφέρειάς μας, μέσω της ΠΕΔ, συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους σε μονάδες υγείας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος επιτελούν έναν καθημερινό άοκνο αγώνα με γνώμονα την άρτια και αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Η ΠΕΔ ΑΜ-Θ, έχοντας γνώση των έκτακτων αναγκών των δομών υγείας, με σοβαρότητα και ομοφωνία των μελών της, προσπαθεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τιτάνια προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ

Μαρτίου 30, 2020
Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για τον Βόρειο Έβρο εντοπίστηκε σήμερα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Πρόκειται για ηλικιωμένο 87 χρονών, κάτοικο του χωριού Δόξα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βορείου Έβρου και εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Ο ηλικιωμένος έχει βεβαρημένο ιστορικό υγείας ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του για να εντοπιστεί πως εκτέθηκε στον ιό.
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας τοποθετείτε για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Βόρειο Έβρο ..
 "Δυστυχώς όταν έρθει ένα  πρόβλημα ακριβώς στην πόρτα μας τότε αρχίζουμε και ανησυχούμε.
Το θέμα δεν είναι να στοχοποιήσουμε ή να στιγματίσουμε κάποιους από τους συνδημότες μας , Οφείλουμε  να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα , έτσι ώστε να μην έχουμε κρούσματα ή αν τυχόν έχουμε, να τα περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Επιτέλους πρέπει να σκεφτούμε , ας μείνουμε σπίτι , ας το κάνουμε πράξη , και όχι μόνο αναρτήσεις στο facebook , ας πείσουμε τους γονείς μας , τους παππούδες μας ότι , δεν θα πάθουν τίποτε εαν δεν πάνε στην τράπεζα , ή σε μια δημόσια υπηρεσία ,διότι δεν υπάρχουν κυρώσεις ούτε πρόστιμα .
Αυτός ο συνωστισμός που παρατηρείται πρέπει να σταματήσει, δεν θέλω να κινδυνολογώ , θέλω να δούμε την αλήθεια κατάματα.
Ήταν σίγουρο , σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα αποφεύγαμε  και εμείς να είμαστε στις περιοχές που θα διαπιστωθούν κρούσματα.
Μένει όμως τώρα σε εμάς να περιορίσουμε τις άσκοπες  μετακινήσεις, ας σταματήσουμε τώρα όλοι ξαφνικά να γίνουμε βαδιστές ή μαραθωνοδρόμοι, να σταματήσουμε να πηγαίνουμε τρεις φορές στο σουπερ μάρκετ .
Σας καλώ να εφαρμόσουμε στην πράξη το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ".

Τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη (2/4) στη Super League για το μέλλον του πρωταθλήματος

Μαρτίου 30, 2020

Tην Πέμπτη (2/4) θα πραγματοποιηθεί μέσα τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League.
 Στη διάρκεια του δ.σ. θα συζητηθεί όλα τα ενδεχόμενα για την παράταση στην αναστολή των πρωταθλημάτων της Λίγκας, που πρωτεύει στην ημερήσια διάταξη, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα για το ελληνικό πρωτάθλημα.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 02.04.2020 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα.
2. Διάφορα.

Στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μαρτίου 30, 2020

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Έβρο.
Τον Έβρο επισκέφτηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο συναγερμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν έχει λήξει.
Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν σε εγρήγορση και προσαρμόζονται ώστε να είναι πιο έτοιμες στο μέλλον για οτιδήποτε προκύψει, σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ.
Με τη σειρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και η Frontex φυλάνε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Θέλω να συγχαρώ πρώτα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς έχει γίνει σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών στα σύνορα», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
 Πηγή:Sputniknews

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος

Μαρτίου 30, 2020

Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. 
 Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής.
 Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική.
Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).
Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014.
Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
 Ο Μανώλης Γλέζος βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν.
Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».

Φτιάχνουν μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων τους στον Εβρο

Μαρτίου 30, 2020

Πριν από ένα μήνα όταν έγινε και η πρώτη ενορχηστρωμένη επίθεση των Τούρκων με μπροστάρηδες μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με τους άντρες και τα παιδιά τους στάθηκαν με σθένος και οργάνωσαν τις αντιστάσεις τους σε όλα τα επίπεδα. 
Συνέδραμαν όπου μπορούσαν τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού προσέφεραν εθελοντικά όπου υπήρχε ανάγκη και όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις. Νυχθημερόν συγκεντρώνουν αγαθά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δημόσιες δηλώσεις.

 Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας και των χωριών του βορείου Έβρου από τη μέρα που γεννιούνται μαθαίνουν να «κρατούν Θερμοπύλες». Αλλά και τώρα με το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά. Με την πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών Νέας Βύσσας και τη συμπαράσταση των γυναικών από τα χωριά Ρύζια, Στέρνα και Καβύλη.
 Πρόκειται για 14 μοδίστρες που ράβουν ιατρικές μάσκες με ύφασμα από τα προικιά των γιαγιάδων τους. προκειμένου να τις παραδώσουν στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων, Διδυμοτείχου και στα Σώματα Ασφαλείας.
Τα λόγια της προέδρου του συλλόγου γυναικών Νέας Βύσσας Φανής Μπαχαρίδου στο ethnos.gr συγκλονίζουν:
  «Ολα ξεκίνησαν μετά από ιδέα της συμπολίτισσας και φίλης Δήμητρας Τζορίδου και μελος του ΔΣ του συλλόγου μας η οποία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες για τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου. Μου είπε πως θα φτιάξει ιατρικές μάσκες για την οικογένεια της. Μάσκες χρειάζονται όλοι αυτή την εποχή. Τα Κέντρα Υγείας του Έβρου και οι άνθρωποι που μας φυλάνε εδώ νύχτα μέρα. Ολες οι γυναίκες έδειξαν ενδιαφέρον και ξεκινήσαμε από τη Νέα Βύσσα. Ακολούθησαν οι γυναίκες από Καβύλη και σήμερα και αύριο θα έχουμε παραγωγή από τα χωριά Στέρνα και Ρύζια».
 Το πιο συγκινητικό είναι πως τα υλικά που οι ακρίτισες φτιάχνουν τις μάσκες προέρχονται από τα προικιά τους που είχαν για χρόνια στα σεντούκια τους από τις προγιαγιάδες τους. Είναι τα δικά μας προικιά και τα προικιά των γιαγιάδων μας. Είναι τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες από ύφασμα χασέ.
Ο χασές είναι άσπρο, βαμβακερό ύφασμα από αρκετά χοντρό νήμα που ράβονταν στο παρελθόν οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια. Είναι δροσερό, πλένεται και σιδερώνεται εύκολα. «Κάποτε μετρούσαν τα προικιά από τους χασέδες.
Οσο πιο πολλούς χασέδες είχε η νύφη τόσο πιο μεγάλη προίκα είχε. Από χασέ είναι και οι μαντίλες που φορούσαν οι θρακιώτισσες στις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και οι μαντίλες για καθημερινή χρήση στα χωράφια. Για μας αυτά τα υλικά αυτά έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία αλλά αυτό που προέχει είναι να τώρα είναι να πετύχουμε το σκοπό μας και αισθανόμαστε περήφανες για αυτό».
 Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 παραδόθηκαν 400 μάσκες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. 
«Οι μάσκες αυτές κατά κάποιο τρόπο θα έχουν και συλλεκτική αξία.
Εκτός του ότι είναι χειροποίητες, θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και θα μας θυμίζει αυτές τις δύο μεγάλες δοκιμασίες που περνάμε εδώ στον Εβρο και αναφέρομαι στον κορονοϊό και στην κρίση στα σύνορα μας» καταλήγει η κα Μπαχαρίδου

Κύριοι ‘’βάζουμε πλάτες’’ 12 χρόνια τώρα… Σας ζητάμε να ‘’βάλετε’’ κι εσείς… Δυστυχώς η υπομονή μας τελειώνει.

Μαρτίου 30, 2020

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΩΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΒΡΟΥ
Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες της παρούσας Κυβέρνησης αλλά και τα ατυχή πολιτικά παιχνίδια του Σύριζα για το ΦΠΑ που έφεραν τον διχασμό στον κλάδο μας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κλάδος της Εστίασης εξακολουθεί με καρτερική υπομονή να περιμένει την καθολική μείωση του ΦΠΑ.
 Σήμερα, βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση η οποία καθιστά επισφαλές το μέλλον των επιχειρήσεων καθώς ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος  μεγάλο μέρος των καταστημάτων μας να μείνουν κλειστά και μετά την λήξη της πανδημίας.
Σεβόμαστε την καλή διάθεση της πολιτείας να βοηθήσει, αλλά τα έως τώρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μόνιμα λουκέτα επιχειρήσεων .
Εν προκειμένω, η μεταφορά των χρεών μας  τον Αύγουστο  , η καταβολή του 60% των ενοικίων ,  οι υποχρεώσεις που τρέχουν με λογαριασμούς ΔΕΚΟ και συνδρομητικής τηλεόρασης ,οι εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων και πολλά άλλα που επιβαρύνουν έναν επαγγελματία του κλάδου μας είναι αδύνατο να τακτοποιηθούν με κλειστές επιχειρήσεις και καταστήματα. Πώς θα διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα ζήσουμε της οικογένειες μας χωρίς έσοδα ;
Για άλλη μία φορά ζητείται από τον ελεύθερο επαγγελματία να ‘’βάλει πλάτες’’.  Κύριοι ‘’βάζουμε πλάτες’’ 12 χρόνια τώρα… Σας ζητάμε  να ‘’βάλετε’’ κι εσείς…
Δυστυχώς  η υπομονή μας τελειώνει.
Ζητάμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις προτάσεις μας. Είναι  προτάσεις από επαγγελματίες του κλάδου,  από ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη να ξανά ανοίξουν τα μαγαζιά τους , για να ζήσουν, για να συνεισφέρουν στο σύνολο. 
Ζητάμε για επιχειρήσεις με παύση εργασιών :
  • Επέκταση επιχορήγησης  800€ για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων  αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΟΕ , ΕΕ , κτλ) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού.
  • Επιχορήγηση όλου του ποσού ενοικίων έως του ποσού των 3.500€ , πέρα αυτού του ποσού καταβολή του 40 % του μισθώματος.
  • Μείωση της τάξης του 60% στις προκαταβολές φόρου του οικονομικού έτους 2019
  • Απαλλαγή δόσεων  από εργοδοτικές εισφορές και ρυθμίσεις αυτών από 1 Απριλίου έως και την ημερομηνία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων.
  • Επιδοτούμενα προγράμματα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα κρατήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησης .
  • Άμεση και καθολική μείωση ΦΠΑ στο 13 % από την ημέρα επαναλειτουργίας της επιχείρησης
  • Απαλλαγή από το κόστος στις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και σε περίπτωση επιχειρήσεων που το έχουν ήδη καταβάλει απαλλαγή για το 2021
  • Πάγωμα όλων τον λογαριασμών ΔΕΚΟ για την περίοδο παύσης εργασιών.
  • Πάγωμα όλων τον λογαριασμών ιδιωτικών εταιριών ρεύματος για την περίοδο παύσης εργασιών
  • Πάγωμα λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης (ΝOVA, OTE TV)
  • Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ. 
Ζητάμε για επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν αλλά έχουν μείωση τζίρου :
  • Επέκταση επιχορήγηση  800€ για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων  αλλά και όλων των μορφών εταιριών (ΟΕ , ΕΕ , κ.τ.λ.) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού
  • Επιχορήγηση  του 50% του ποσού ενοικίων έως του ποσού των 3.500€ , πέρα αυτού του ποσού καταβολή του 60 % του μισθώματος.
  • Μείωση της τάξης του 60% στις προκαταβολές φόρου του οικονομικού έτους 2019
  • Άμεση μείωση ΦΠΑ στο 13 % από την ημέρα επαναλειτουργίας όλων των  επιχειρήσεων
  • Απαλλαγή όλων των ποσών στης εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για το 2020 και σε περίπτωση επιχειρήσεων που έχει πληρώσει απαλλαγή για το 2021
  • Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ
  • Πάγωμα λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης (ΝOVA, OTE TV)
  • Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ιδιωτικών εταιριών ρεύματος για την περίοδο της πανδημίας. 
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να συστρατευτούν και να βοηθήσουν στην πολύ δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει.
Καλή δύναμη σ’  όλους τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, στα Σώματα Ασφαλείας που κρατάνε τα σύνορα μας καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει για να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το σύστημα υγείας.  
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΩΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΒΡΟΥ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ
       Γεωργιάδης Νικόλαος                                                               Γκουλής Σάββας

Έβρος: Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής «αναρχικός πρόσφυγας»

Μαρτίου 30, 2020

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται από χθες αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» από το Ιράν, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες καλούσε το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Έβρο, καθώς – όπως χαρακτηριστικά έγραφε σε κείμενό του«οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους του μετανάστες».
 Το κείμενό του, είχε δει το «φως» της δημοσιότητας στους πιο διαδεδομένους ιστότοπους των αναρχικών και ο Ιρανός, αφού περιέγραφε πώς έφτασε στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας».
 Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν στην περιοχή της Κυψέλης και τον συνέλαβαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις και επαφές με καταζητούμενο για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα».
Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, εμπίπτει, όμως, στον αντιτρομοκρατικό νόμο και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Αναβολή Γενικής Απολογιστικής Συνέλευσης και διαδικασίας Αρχαιρεσιών Συνδέσμου Προπονητών Έβρου »

Μαρτίου 30, 2020

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                        Αλεξ/πολη,  28-03-2020
                                                            Προς:  Μέλη Συνδέσμου Προπονητών Έβρου 


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


«Αναβολή Γενικής Απολογιστικής Συνέλευσης και διαδικασίας Αρχαιρεσιών Συνδέσμου Προπονητών Έβρου »


Σχετ. 150/ 19.03.2020 έγγραφο ΠΕΠΠ με θέμα : ΄΄Αναστολή Δραστηριοτήτων΄΄.


           Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες σχετικά με την προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και μετά τις συστάσεις και απαγορεύσεις των αρμοδίων φορέων, αποφάσισε την αναβολή της Γενικής Απολογιστικής Συνέλευσης και της διαδικασίας Αρχαιρεσιών του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου, που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13/04/2020, ώρα 16:00-20:00 (πράξη 2/7-03-2020 Ε.Ε Συνδέσμου Προπονητών Έβρου). Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί με την ομαλοποίηση των συνθηκών και θα γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
              Βάσει των ανωτέρω η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα αρμόδια όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Ελεγκτική  Επιτροπή & εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Προπονητών/ΠΕΠΠ) παρατείνεται. Με τον ορισμό της νέας ημερομηνίας θα οριστεί η ακριβής ημερομηνία μέχρι την οποία θα γίνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων.   Όσοι από τα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο ΕΝΙΑΙΟ- ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Συνδέσμου (στην ηλεκτρονική Δ/νση: nikitpapa@yahoo.gr ή στην ταχυδρομική Δ/νση: Κυψελών 12 – Αλεξ/πολη 68133, υπόψη κ. Παπαπαντελή Νικήτα.
Ευχόμαστε σ’ όλους τους συναδέλφους υγεία!

Για την  απερχόμενη  Εκτελεστική Επιτροπή

Οι αρχηγοί των παρατάξεων παραμέρισαν προσωρινά τις διαφωνίες τους και ένωσαν την φωνή τους, διατρανώνοντας “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”

Μαρτίου 30, 2020

Με κοινό τους τηλεοπτικό μήνυμα οι κ.κ.
❖ Γιάννης Ζαμπούκης - “Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ”
❖ Βαγγέλης Λαμπάκης - “Πόλη & Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης”
❖ Γιάννης Καρυπίδης - “ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη”
❖ Βαγγέλης Μυτιληνός - “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”
❖ Σάββας Δευτεραίος - “Λαϊκή συσπείρωση”
❖ Δημήτρης Λαζόπουλος - “Ενότητα για μια νέα πορεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης”
 παροτρύνουν όλους τους Δημότες να μείνουν στα σπίτια τους.
Με ομόφωνη απόφαση τους, οι αρχηγοί των παρατάξεων παραμέρισαν προσωρινά τις διαφωνίες τους και ένωσαν την φωνή τους, διατρανώνοντας “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”
Μια σπάνια και υποδειγματική πράξη ομοψυχίας την δύσκολη αυτή περίοδο που ζει η παγκόσμια κοινωνία. #μένουμε_σπίτι #dimos_alexandroupolis

Ηχος μαχητικών αεροσκαφών και απόψε στον Έβρο

Μαρτίου 29, 2020

Ηχος μαχητικών αεροσκαφών  και απόψε στον Έβρο..
Πρόκειται για ελληνικά μαχητικά τα οποία πέταξαν πάνω από τον Έβρο. Οι ήχοι από τα αεροσκάφη έγινα αντιληπτοί στο έδαφος, ειδικά στο κεντρικό τμήμα του νομού.
 Σύμφωνα με πληροφορίες , στην περιοχή αλλά σε βάθος στο έδαφος της Τουρκίας, υπήρχε και ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, το οποίο δεν πλησίασε στα σύνορα.
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για τις σημερινές πτήσεις.


Κορωνοϊός: Φόβοι στην Τουρκία για νέα... Ιταλία!

Μαρτίου 29, 2020

Ανησυχία προκαλεί στους Τούρκους λοιμωξιολόγους ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων στην Τουρκία ο οποίος σύμφωνα με όσα αναφέρουν είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Ιταλίας.
 Σκληρές εικόνες από την Τουρκία. Τα φέρετρα πλέον στην Κωνσταντινούπολη δεν βγαίνουν από τα νοσοκομεία αλλά από τα σπίτια.
Την ίδια ώρα ο γιατρός του πανεπιστημίου Dokuz Eylül Üniversitesi της Σμύρνης, υπεύθυνος του τμήματος πανδημίας, Γιουσούφ Σαβράν, κάνει δραματική έκκληση τονίζοντας πως: «Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πιο πάνω από την Ιταλία.
 Η Τουρκία δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι. Κοιτώντας τα στατιστικά στοιχεία η Ιταλία πιάστηκε απροετοίμαστη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό. Η Τουρκία δίνει πιο κρίσιμο τεστ. Αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τους Ιταλούς».
https://www.facebook.com/fonirodopis.gr/videos/519348802338291/

Όπως με μήνυμά του είχε δηλώσει ότι έχει προσβληθεί, έτσι με μήνυμά του γνωστοποιεί ότι νίκησε τον κορονοϊό/ Ο στρατιωτικός που νοσηλεύτηκε στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Μαρτίου 29, 2020

Όπως με μήνυμά του είχε δηλώσει ότι έχει προσβληθεί, έτσι με μήνυμά του γνωστοποιεί ότι νίκησε τον κορονοϊό. Ο στρατιωτικός που νοσηλεύτηκε στο ΠΓΝΑ
αναφέρει:
 Αγαπητοί φιλοι….είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ΝΙΚΗΣΑ ΤΟ ΘΕΡΙΟ.!!!!!!! κάναμε δύο φορές το τεστ και βγήκε αρνητικό. Πλέον ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ !!!!!!!
 Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας.τα εκατοντάδες μηνύματα στήριξης, μου έδωσαν μεγάλη δύναμη ώστε να αντεπεξέλθω σε αυτην την δύσκολη μαχη, αυτές τις 14 μέρες παραμονής μου στο νοσοκομείο.
 Πάνω απ’ όλα όμως να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΓΝΑ.αυτοι οι άνθρωποι αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους και με ρίσκο την ζωή τους όχι μόνο μου παρείχαν άριστη φροντίδα, αλλα μου έδειναν και θετική ενέργεια και μου ανέβαζαν την ψυχολογια.
Είναι πραγματικοί ΉΡΩΕΣ.!!!!! Ευχαριστώ πολύ τον Δντη της ΜΕΛ Γιατρο κ.Παναγοπουλο που ακούραστος όλη μέρα κάθε μερα δίνει μάχη μαζί με τον βοηθό του ειδ.γιατρο κ. Πετρακη καθώς και τους Στρ.Ιατρους κ.Μιχο και κ.Παπαζογλου που πρώτοι κατάλαβαν τι συμβαίνει και ενήργησαν άμεσα.

Αγαπητοί φίλοι μπορούμε να νικήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, κάνοντας κατι κάτι απλό αλλά τόσο σημαντικό. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Για τέλος αφήνω εδώ μια απο τις πιο αισιοδοξες μουσικές που έχω γραψει για μια θεατρική παράσταση του F.G.LORCA. Δείχνει την ομορφιά του κόσμου που ζουμε…Για αυτό αξίζει να μείνουμε σπίτι…να εξαφανίσουμε το θεριο για να απολαύσουμε και να επανεκτιμησουμε και πάλι αυτήν την ομορφιά. Και στο τέλος άφησε και μία μελωδία. . .

Ακούστε την εδώ.

Το μήνυμα είναι με μάσκες μπορεί να υπάρχει συνωστισμός για μια φωτογραφια??

Μαρτίου 29, 2020

Στο Δημαρχείο της Μύκης στην Σμύνθη - πομακοχώρια, πριν απο λίγη ώρα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά,
Με αυτοψία στον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε δεκαπενθήμερη καραντίνα ολοκληρώθηκε η σύντομη υπηρεσιακή επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στην Ξάνθη και τον ορεινό δήμο Μύκης.
Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι ο οικισμός έχει περί τις 800 οικογένειες, που μεταφράζονται σε 3.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Το πρώτο εξιτήριο ανθρώπου που νόσησε από Covid-19 από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Μαρτίου 29, 2020

Το πρώτο εξιτήριο ανθρώπου που νόσησε από Covid-19 από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Πήρε εξιτήριο σήμερα απ’ το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας ασθενής με κορονοϊό που νοσηλευόταν ΄επίσης και μία αποσωλήνωση ασθενούς.
Τα δυο αυτά αισιόδοξα μηνύματα και τις ευχάριστες ειδήσεις, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση που γίνεται στις 6 το απόγευμα.

Εως τις 11 Απριλίου παρατάθηκε η απαγόρευση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Μαρτίου 29, 2020

Εως τις 11 Απριλίου παρατάθηκε η απαγόρευση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής και αθλητικών ομίλων σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.
 Η αρχική απαγόρευση ίσχυε ως τις 27/3, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε παράταση στο «λουκέτο» για δύο επιπλέον εβδομάδες, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. 

Αυτή αναφέρει:
"Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ενημέρωσης, σας γνωστοποιούμε πως σύμφωνα με την παρ 2. του αρ. 2 της νεότερης υπ.αρ 21268/2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1081/Β/28-3-2020) αποφασίστηκε η “προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής καθώς και των αθλητικών ομίλων".

Απομόνωσαν τους μετανάστες σαν παστές σαρδέλες σε μια εγκατάσταση κοντά στην Αδριανούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 29, 2020

Πριν από μερικές μέρες, αυτοί οι μετανάστες προσπαθούσαν να περάσουν  τα ελληνικά σύνορα .
Όταν η κατάσταση με τον Κορονοϊό άρχισε να ξεφεύγει, οι τουρκικές αρχές κατέστρεψαν το στρατόπεδό τους, τους μάζεψαν  με βία και τώρα τους  απομόνωσαν σε μια εγκατάσταση κοντά στην Αδριανούπολη
 
Copyright © TVthrakiotiS. Designed by